Hur iPhone Widgetar för startskärmen Fungerar i iOS 14

0
365
Khamosh Pathak

Efter tretton versioner av iOS, Apple är slutligen förvandla startskärmen genom att lägga till widgets till iOS 14 och iPadOS 14. Det är en helt ny ram som gör att utvecklare kan skapa nya typer av widgets. Men det finns mer än möter ögat.

Widgets Komma Hem

Apple introducerade widgets till iPhone på iOS-10. De förvisades till Dagens Visa skärmen, som är tillgänglig genom att dra fingret till höger på låsskärmen eller startsidan.

Fortfarande, widgets blev kraftfulla verktyg och var oerhört nyttig för iPhone och iPad-användare som bestämde sig för att använda dem.

Men alla som förändringar i iOS 14. Widgets är att komma hem. Detta är den största förändringen till Hem-skärmen tillsammans med den nya Appen Bibliotek. Medan de Idag Se avsnitt fortfarande kvar och du kan fortfarande hålla widget där, hela upplevelsen av att lägga till widgetar har förändrats.

Khamosh Pathak

Nu, när du klickar i ett tomt utrymme på startsidan för att ange startsidan redigering för att du ska hitta en ” + ” – knappen i det övre högra hörnet.

Khamosh Pathak

Att trycka på den kommer du att få upp en widget picker, som visar en lista över alla tillgängliga widgets på din telefon—för både Apples medföljande appar och appar från tredje part som du har installerat tillsammans med förhandsvisningar av dem.

Khamosh Pathak

Välj en widget, en storlek, och tryck bara på “Lägg till Widget” – knappen för att lägga till en widget på vilken skärm du är på.

Khamosh Pathak

Du kan sedan flytta widgeten dit du vill. Tja, inte precis var som helst. Till skillnad från Android, iOS fortfarande inte låta dig sätta ikoner eller widgets som helst på skärmen.

Ikoner och widgets fortfarande kassaflöde från det övre vänstra hörnet av skärmen till den nedre högra. Och ja, widgets kommer automatiskt att växla till att mörka läget.

RELATERAT: Hur den Nya Appen Bibliotek Fungerar på iPhone

Men Inte Widgets som Du har Känt

Så, det är de goda nyheterna. Nu om de dåliga. Du ser, medan widgets kommer till Home-skärmen, de är inte de widgets som du har använt och älskade under de senaste åren.

Om en utvecklare vill skapa widgetar för startskärmen för iOS-14, de har för att använda den nya WidgetKit ramverk som bygger på Snabba UI. Och nu, det har inte stöd för någon form av interaktion eller live-uppdateringar. Detta innebär att den nya widgets är endast avsedda för glanceability—med andra ord, för att snabbt visa information, precis som komplikationer i watchOS på Apple-Klocka.

Till vänster: Före iOS 14 widgets. Till höger: iOS 14 widgets.

Detta innebär att, om du är van att räknare widgets eller tid-spårning widgets, du kommer inte att hitta dem på iOS 14. Widgets kan ha flera tryck på mål som kan vara djupt kopplat till en del av programmet, men det är det. Detta är anledningen till att Musik-widgeten på iOS 14 inte har någon uppspelningskontrollerna.

Khamosh Pathak

Det enda undantaget vi har hittat är den Genvägar app—men sedan igen, Genvägar automatiseringar är djupt integrerad i operativsystemet. Genvägar widget fungerar oberoende av varandra. När du klickar på en genväg, det bara börjar arbeta, utan att öppna appen. Om det finns några interaktiva inslag i den genväg, du ser dem på den övre delen av skärmen i ett flytande fönster.

Från och med nu, Apple har officiellt upphört den äldre widgets. De kommer ändå att fortsätta att arbeta och du kan använda dem i Vyn Idag skärmen, men du kan inte lägga till dessa widgetar på startskärmen. Vi vet inte när eller om Apple kommer att helt ta bort stödet för dem.

RELATERAT: Hur vill Lägga till, Använda och Anpassa Widgets på Din iPhone

Vad Framtiden Har i sitt sköte

Det är klart att den typ av widgets är att byta från iOS 14 och framåt. Apple motivering för att denna förändring verkar vara för glanceability och power management. Widgets bör vara utformad så att en användare kan snabbt kasta en blick på det medans de är på startskärmen, och det bör inte tömma batteriet.

Widgets kan uppdatera baserat på en tidslinje som är definierade av utvecklaren, men det är det. Vi hoppas att genom denna tid nästa år, Apple har listat ut ett sätt att lägga till interaktion till widgets utan att göra avkall på batteriets livslängd.

För när det kommer till design och ANVÄNDARGRÄNSSNITT, nya prylar att se fantastisk ut på Hem-skärmen (långt bättre än den gamla prylar, som inte hade någon sammanhållet formspråk).

Och på vissa sätt, nya prylar är mer flexibla i iOS 14. Du kan ha flera versioner av samma widget i samma eller flera storlekar. Du kan stapla flera versioner av samma widgets på varandra och bara bläddra mellan dem.

Och eftersom Apple använder Intentioner-baserat ramverk (från SiriKit och Genvägar) i widgets, kan du anpassa flera versioner av widgets för att visa olika typer av data. Till exempel, du kan ha tre olika Påminnelser widgets i en stapel som visar dina påminnelser från tre olika listor.

Khamosh Pathak

Det är precis vad Apple har gjort hittills. Vi har ännu att se vad utvecklarna kommer att kunna göra med hjälp av WidgetKit ram. Medan vi håller på att förlora den interaktivitet, vi får nya typer av widgets och en sammanhängande design ram.

Men detta är en av de vänta-och-se scenarier. Vi vet att den verkliga effekten av förändringen när utvecklare släpper sina egna widgets i Höst 2020—och när vi ser vilka förbättringar som (om någon) Apple gör att den WidgetKit ram i iOS 15.

RELATERAT: Vad är Nytt i iOS 14 (och iPadOS 14, watchOS 7, AirPods, Mer)

Det finns mycket mer att detaljerna i hur widgets fungerar i iOS 14. Till exempel, Smart Stackar låter dig kombinera flera widgets i en enda stack av widgets som du kan dra mellan på din iPhone. Det är ett sätt iOS 14 kommer att förvandla din iPhone (och iPad) Hem-skärmen.

RELATERAT: Hur iOS 14 Är på Väg att Förvandla Din iPhone startskärmen

LÄS NÄSTA

  • “Hur iPhone Widgetar för startskärmen Fungerar i iOS 14
  • “Hur man Använder Microsofts “Windows File Recovery” på Windows-10
  • “Hur man Använder Safari Surfa Privat på en iPhone eller iPad
  • “6 Tips för att Organisera Din iPhone Apps
  • “Hur man Använder Wireshark Filter på Linux