Logitech G915 TKL Review: Skinny, maar Stevige

0
44

Waardering:
7/10
?

 • 1 – Absolute Hot Afval
 • 2 – Sorta Lauw Afval
 • 3 – Sterk Gebrekkig Ontwerp
 • 4 – Aantal Pro ‘ S, Veel Nadelen
 • 5 – Resultaten Onvolmaakt
 • 6 – Goed Genoeg om te Kopen Op de Verkoop
 • 7 – Grote, Maar Niet De Best-In-Class
 • 8 – zeer goed, met Enkele Voetnoten
 • 9 – Shut Up And Take My Money
 • 10 – Absolute Design-Nirvana

Prijs: $229.99

Kopen op Amazon

Eric Schoon

Het is ongeveer 10 maanden sinds de originele Logitech G915 werd uitgebracht, en het is positief ontvangen, omdat het dan voor haar indrukwekkende low-profile ontwerp, speciale media controles, en de oprichting van Logitech ‘ s “Lightspeed” draadloze tech. Logitech ‘ s terug op het weer met de G915 TKL—een tenkeyless versie van de G915. Deze compacte en dunne raad lijkt ideaal voor mensen met een beperkte ruimte op het bureau, maar laten we zien of het kunnen voldoen aan de hoge vraagprijs van $229.99 eerste.

Hier is Wat We Willen

 • Ultra-dun en compact ontwerp
 • Speciale mediaknoppen
 • Fantastisch uiterlijk en bouwkwaliteit

En Wat We niet

 • Te gevoelige knoppen
 • Logitech G-Hub in het algemeen
 • Duur

Uiterlijk en Lay-out

De G915 ziet er geweldig uit; de donker-grijs geborsteld aluminium lichaam complimenteert de zwarte toetsen (die gelukkig gebruik maken van een mooie legendes) en knoppen perfect. Op de top van dat is de RGB-verlichting onder elke toets, de toets om de Logitech-logo. De verlichting is helder en levendig, en er is een goede deal van de aanpassing te worden gedaan met behulp van Logitech G-Hub.

Natuurlijk, het grote verschil tussen de oorspronkelijke G915 en de TKL versie is de lay-out. Ik ben een grote fan van de tenkeyless lay-out, zoals het opent veel meer ruimte voor de muis zonder te knippen iets te belangrijk. Als u nog nooit een tenkeyless raad voor hoor, het is gewoon een normaal toetsenbord met Numpad afgeslagen (zoals je kunt zien in de bovenstaande afbeelding).

Eric Schoon

Naast dat, de enige andere belangrijke ding over het G915 de lay-out van de verschillende toetsen verspreid over de bovenkant van de raad van bestuur. Voordat we praten over hun functies, maar ik wil om te praten over de knoppen zelf. Want deze dingen zijn veel te gevoelig. Gewoon poetsen met uw vinger over hen lijkt te activeren. Dit is niet een grote deal, maar het is vervelend wanneer u het nodig om te bewegen of pick-up van het toetsenbord.

Vitterig zou opzij maar de knoppen zijn nog steeds nuttig om rond te hebben. U zult vaker de cluster van de knoppen aan de rechterkant van de raad van bestuur dat is waar de media-knoppen zijn (ofwel, skip track, afspelen/pauze, en mute) samen met de oh-zo-zacht volume wiel.

Eric Schoon

De functies aan de rechterkant een ander cluster van knoppen. Dit is waar u kunt gebruik maken van de “gaming” – modus (die standaard schakelt de Windows, FN, en de Menu-toetsen—hierover later meer), de verlichting aanpassen helderheid niveaus, en schakelen tussen standaard Bluetooth en Logitech Lightspeed draadloos.

Sneller Dan Het Licht

Eric Schoon

Het spreken van Lightspeed draadloos, het is een van de meer aantrekkelijke functies hier voor gamers. Lightspeed draadloze belooft ultra-lage latency, terwijl de resterende wireless, dat zou moeten betekenen dat het toetsenbord is levensvatbaar te gebruiken in wedstrijden. Hoewel, je kunt ook de stekker in het afneembare MicroUSB-kabel om het gebruik van de G915 in de bedrade modus (naast het opladen).

Maar hoe goed is Lightspeed echt? Terwijl ik met het toetsenbord (voor zowel gaming en typen), ik kon niet eerlijk het verschil voelen tussen de bekabelde, Sponsor-en Bluetooth-modi met betrekking tot de wachttijd. Maar gevoelens zijn niet erg wetenschappelijk, dus ik heb een paar keer op een reactie-tijd van de test in alle drie modi om te zien of ik kon nog wat meer concrete gegevens.

Mijn reactie tijd (gemiddeld out) was de laagste in de bedrade modus op ongeveer 220 milliseconden, dan in Lightspeed modus op ongeveer 270 milliseconden, en ten slotte de Bluetooth-modus, waar ik rond 375 milliseconden. Het is niet verwonderlijk dat vast modus is nog steeds de manier om te gaan als u wilt de laagste latentie mogelijk (het was ook de minst variabele). Echter, Lightspeed is een legitieme verbetering ten opzichte van standaard Bluetooth wireless voor gamers die u wilt knippen het snoer.

Solide Bouw, Ondiepe Schakelaars

Eric Schoon

Dankzij het aluminium frame, de G915 voelt opvallend solide in de hand hoe dun (ongeveer een centimeter dik is. Er is geen flex van welke aard dan ook (geloof me, ik heb geprobeerd) en het gewicht (1,025 gram) is de perfecte middenweg tussen licht genoeg om gemakkelijk te verplaatsen, terwijl niet budging wanneer in gebruik. De rubberen fold-out toetsenbord voeten op de onderkant van de raad van bestuur ervoor te zorgen dat het toetsenbord niet te bewegen terwijl het in gebruik is.

Met hoe dun en stevige dit toetsenbord is, u kan veilig gooi het in een tas zonder veel zorgen over te maken. En, maak je geen zorgen, het dunne frame niet leiden tot een dunne batterij leven, want dit toetsenbord kan tot 40 uur terwijl in Lightspeed draadloze modus met de achtergrondverlichting aan, met het duurt ongeveer 45 dagen met de verlichting uit te zetten afhankelijk van Logitech G-Hub.

Maar als het gaat om een toetsenbord is gebouwd kwaliteit, het belangrijkste ding dat is belangrijk, in het einde, is het type-ervaring. De G915 is een mechanisch toetsenbord, maar het maakt geen gebruik van standaard MX-stijl mechanische schakelaars. Om het bereiken van het ultra-dun ontwerp, Logitech ontworpen voor de low-profile GL lijn van de schakelaars. Ze zijn ongeveer de helft van de hoogte van de standaard mechanische schakelaars, en een geheel ander steel ontwerp (dus de meeste aftermarket toetsen zijn een no-go).

Eric Schoon

Dus, hoe voelen ze zich? Mijn toestel heeft de GL Tactiele schakelaars, die uw standaard bruin-stijl schakelaars (de meest populaire zijn de Cherry MX Brown switches). Ze te vergelijken met de Gateron Browns die ik nog had liggen, was ik onder de indruk van hoe gelijk ze voelde dat—hoewel het verschil in reisafstand was meteen duidelijk. Natuurlijk, dat lage reis afstand is ideaal voor een competitieve gaming, maar ook voor het typen, de schakelaars voelen vrij goed te gebruiken. Ze komen niet overeen met de tevredenheid die standaard mechanische schakelaars, u geven zal, maar voor wat ze zijn, ze zijn meer dan prima.

Zoals ik al zei, mijn toestel heeft de GL Tactiele schakelaars, dus ik kan niet teveel zeggen over de GL Clicky of GL Lineaire schakelaars die zijn ook beschikbaar. Echter, ik denk dat het veilig is om te zeggen dat ze me best vergelijkbaar met andere blauwe – en rode-stijl schakelaars respectievelijk—behalve voor reizen afstand.

De (Slechte) Software

Alles over de G915 zo ver is geweldig, maar als het één grote zwakte, het is de software. De G915 moet u gebruik maken van Logitech G-Hub aan te passen er iets over. Deze beperking op zich is prima, maar het zou een stuk makkelijker te slikken als G-Hub voelde als software die de moeite waard was om te gebruiken. G-Hub kan moeilijk zijn om te navigeren, en het voelt onhandig om te gebruiken in het algemeen. Het heeft deze drag-and-drop ontwerp dat, hoewel het in theorie is het een goed idee, voelt verschrikkelijk om te gebruiken dankzij de laggy interface. Maar, natuurlijk, G Hub UI slecht is nauwelijks een originele klacht.

Maar dat is allemaal set dressing, de functionaliteit is wat het belangrijkste is. Helaas, G-Hub niet te imponeren met dat. Het grootste probleem dat ik heb met de G-Hub is een van de opties als het gaat om het herprogrammeren van toetsen. U heeft een aantal leuke opties, zoals programma-specifieke acties (bijvoorbeeld het dempen van jezelf in Onmin); het ontwikkelen van programma-specifieke profielen (die automatisch kick-in wanneer het programma start); en een macro schepper, die, hoewel niet prettig om te gebruiken, wel uitgerust met alles wat u nodig zou hebben voor het maken van complexe macro ‘ s. (Zelfs records muis input van niet-Logitech-muizen.)

Het vervelende is dat de enige toetsen die u kunt programmeren zijn de Functie toetsen. U kunt schakelen tussen de drie lagen op de vlieg, dus dat is technisch 36 toetsen in totaal, maar kunnen herprogrammeren dingen als de Scroll Lock of Pause-toetsen (toetsen die ik nooit gebruik) zou leuk geweest zijn. U kunt ook niet herprogrammeren een van de extra knoppen of de volume-wiel, dat is een schande gezien hoe nuttig een herprogrammeerbare scrollwiel zou zijn geweest.

Als we dit vergelijken met de Logitech concurrenten, bijvoorbeeld, Razer, die al jaren zijn gebruikers toestaan om opnieuw programmeren van elke toets in-diepte met behulp van de Synapse software, G Hub voelt gewoon glansloos in dit verband.

Dingen beginnen te kijken een beetje beter als we kijken naar de verlichting. De UI is nog steeds irritant om te gebruiken, maar de gepresenteerde opties zijn solide. U kunt kiezen tussen de verschillende effecten en presets, individueel of in kleur elke toets. Verlichting profielen zijn ook de enige dingen die kunnen worden geflitst aan de raad van bestuur van het geheugen (wat betekent dat het zal worden bewaard, zelfs wanneer u gebruikmaakt van een computer, zonder G-Hub geïnstalleerd), die is leuk om te zien.

Tijdens het G-Hub kun je niet alles doen zoals het combineren van meerdere effecten te creëren iets meer uniek is, worden de opties die hier worden gepresenteerd, zijn nog steeds voldoende voor de meeste mensen de verlichting aan te passen aan hun eigen smaak.

De laatste optie in G Hub is het veranderen van wat toetsen krijgen in-en uitgeschakeld wanneer u bladeren in de “gaming” – modus. Ik gebruik dit soort van mode op een toetsenbord, maar voor gebruikers die dat doen, er is een vreemde beperking hier. Standaard gaming modus schakelt de Windows, FN, en de Menu-toetsen. Vrij normaal, maar tot nu toe mag je niet opnieuw inschakelen van de toetsen in de gaming-modus. Dit is vooral vreemd als elke andere toets kan vrij worden in-en uitgeschakeld naar uw wens.

Conclusie

Eric Schoon

De Logitech G915 TKL is een vreemd toetsenbord voor mij. Er is geen twijfel in mijn gedachten dat het een goed toetsenbord, maar voor de hoge vraagprijs, het wordt moeilijk om te raden. Je moet het zeer op prijs dat de G915 ‘ s unieke feature set voor de prijs die de moeite waard zijn. Want, eerlijk is eerlijk, dit is het enige low-profile mechanische toetsenbord kan ik denken van die maakt gebruik van de tenkeyless layout, functies volledig gewijd media knoppen en heeft dit niveau van kwaliteit te bouwen.

Als u niet de zorg over de lage-profiel natuur, betere opties zijn er voor minder die kan geven u een betere type-ervaring met volledig mechanische schakelaars of meer functies als het gaat om maatwerk.

Beoordeling: 7/10
Prijs: $229.99

Kopen op Amazon

Hier is Wat We Willen

 • Ultra-dun en compact ontwerp
 • Speciale mediaknoppen
 • Fantastisch uiterlijk en bouwkwaliteit

En Wat We niet

 • Te gevoelige knoppen
 • Logitech G-Hub in het algemeen
 • Duur