Logitech G915 TKL Granskning: Spinkig men Fast

0
46

Betyg:
7/10
?

 • 1 – Absolut Hot Sopor
 • 2 – Sorta Ljummet Sopor
 • 3 – Starkt Bristfällig Design
 • 4 – Vissa Fördelar, Massor Av Nackdelar
 • 5 – Acceptabelt Ofullkomliga
 • 6 – Tillräckligt Bra för att Köpa På Rea
 • 7 – Bra, Men Inte Bäst-I-Klassen
 • 8 – Fantastiskt, med Några Fotnoter
 • 9 – Håll Käften Och Ta Mina Pengar
 • 10 – Absolut Design Nirvana

Pris: $229.99

Köp på Amazon

Eric Schöön

Det har varit ca 10 månader sedan den ursprungliga Logitech G915 släpptes, och det har tagits emot positivt eftersom det då för sin imponerande design med låg profil, dedikerad media kontroller, och införlivandet av Logitechs “Lightspeed” trådlös teknik. Logitechs tillbaka på det igen med G915 TKL—en tenkeyless version av G915. Denna kompakta och tunna styrelsen verkar perfekt för dig med begränsat utrymme på skrivbordet, men låt oss se om den kan leva upp till sina högt begärt pris av $229.99 först.

Här är Vad Vi Gillar

 • Ultra-tunn och kompakt design
 • Dedikerad media kontroller
 • Fantastiska utseende och byggkvalitet

Och Vad Vi inte

 • Alltför känsliga knappar
 • Logitech G Navet i allmänt
 • Dyrt

Utseende och Layout

Den G915 ser bra ut, den grå borstad aluminium kropp komplimanger alla-svarta tangenter (som tack och lov, använd snygg legender) och knappar perfekt. På toppen av det är RGB-belysning under varje knapp, knapp, och Logitech-logotypen. Belysningen är ljusa och levande, och det är en hel del anpassning för att vara tvungen att använda Logitech G-Hubb.

Naturligtvis är den stora skillnaden mellan den ursprungliga G915 och TKL-versionen är layouten. Jag är ett stort fan av tenkeyless layout, eftersom det öppnar upp en hel del mer utrymme för rörelse med musen utan att skära ut allt för viktigt. Om du aldrig har använt en tenkeyless styrelsen innan men, det är bara ett normalt tangentbord med Numerisk avhuggna (som ni kan se på bilden ovan).

Eric Schöön

Förutom att, den enda andra anmärkningsvärda sak om G915 layout är olika knappar utspridda upp i styrelsen. Innan vi talar om deras funktioner men, jag vill prata om knapparna själva. Eftersom dessa saker är alldeles för känslig. Bara att borsta med fingret över dem verkar för att aktivera dem. Detta är inte en stor sak, men det är irriterande när som helst du behöver för att flytta eller plocka fram tangentbordet.

Nitpicking åt sidan om, knapparna är fortfarande bra att ha runt. Du kommer att frekventera de kluster av knapparna på höger sida av bordet där media kontroller (dvs, hoppa över spår, pausa/spela, och mute) tillsammans med åh-så-slät volym hjulet.

Eric Schöön

Höger sida har en annan grupp av knappar. Det är där du kan aktivera den för “gaming” – läge (som standard inaktiveras Windows -, FN-och Meny-knappar—mer om detta senare), justera belysningen ljusstyrka, och växla mellan standard-Bluetooth-och Logitech Lightspeed trådlöst.

Snabbare Än Ljuset

Eric Schöön

På tal om Lightspeed trådlöst, det är en av de mer tilltalande funktioner här för spelare. Lightspeed trådlöst lovar ultra-låg fördröjning, medan resterande trådlöst, vilket bör innebära att tangentbordet är lönsamt att använda i konkurrenskraftiga matcher. Även, kan du också koppla in den löstagbara MicroUSB-kabel för att använda G915 i fast läge (vid sidan av att ta ut det).

Men hur bra är Lightspeed egentligen? Medan jag använder tangentbordet (för både gaming och skriva), jag ärligt talat kunde inte känna någon skillnad mellan fast, Lightspeed och Bluetooth-lägen i hänsynen till latens. Men känslor är inte mycket vetenskapligt, så jag spenderade lite tid på en reaktion-dags att testa i alla tre lägen för att se om jag kunde få några mer konkreta uppgifter.

Min reaktion tid (i genomsnitt) var den lägsta i fast läge på runt 220 millisekunder, sedan i Lightspeed-läge på runt 270 millisekunder, och slutligen, Bluetooth-läge där jag fick runt 375 millisekunder. Föga förvånande, fast läget är fortfarande vägen att gå om du vill ha den lägsta möjliga latens (det var också den minst rörliga). Men, Lightspeed är en legitim förbättring jämfört med standard-Bluetooth-för spelare som vill ha för att klippa sladden.

Fast Bygga, Grunda Växlar

Eric Schöön

Tack vare aluminium ram, G915 känns anmärkningsvärt fast i händerna för hur tunn (omkring en tum tjock) det är. Det finns ingen flex av något slag (tro mig, jag försökte) och i vikt (1,025 gram) är perfekt mitt-marken mellan att vara tillräckligt lätt för att flytta runt enkelt inte föregår med gott exempel när den används. Den gummerade utfällbara tangentbordet fötter finns på botten av styrelsen att se till tangentbordet inte flyttas medan den används.

Med hur tunn och fast detta tangentbord är, du kan säkert kasta det i en väska utan mycket att oroa sig för. Och oroa dig inte, den tunna ramen inte leda till tunna batteritid, eftersom detta tangentbord kan pågå i upp till 40 timmar medan det i Lightspeed trådlöst läge med belysningen, med det varar ca 45 dagar med belysningen enligt Logitech G-Hubb.

Men när det kommer till ett tangentbord är byggd för kvalitet, huvudsaken är att frågor som, i slutändan, är skrivkänsla. Den G915 är ett mekaniskt tangentbord, men det behöver inte använda vanlig MX-stil mekaniska brytare. För att uppnå den ultra-tunn design, Logitech utformade med låg profil GL raden av växlar. De är ungefär halva höjden av standard mekaniska växlar, och använder en helt annan stam design (så de flesta eftermarknaden tangenter är en no-go).

Eric Schöön

Så, hur känner de sig? Min enhet har GL Taktila omkopplare, som är din standard brun-stil växlar (den mest populära av dessa är Cherry MX Brown switches). Jämföra dem med den Gateron Bruna jag hade liggande, jag var imponerad av hur lika de kände sig—även om skillnaden i reseavståndet var omedelbart uppenbart. Naturligtvis, som låg körsträcka är perfekt för konkurrenskraftiga spel, men även för att skriva, växlar känns ganska bra att använda. De matchar inte den tillfredsställelse som standard mekaniska switchar kommer att ge dig, men för vad de är, de är mer än bra.

Som jag sa, min enhet har GL Taktila omkopplare, så jag kan inte säga alltför mycket om GL Clicky eller GL Linjär växlar som finns också. Jag tycker dock att det är säkert att säga att de känner sig ganska lik andra blått och rött-stil växlar respektive—med undantag för reseavståndet.

Den (Dåliga) – Programvara

Allt om G915 så långt har varit bra, men om den har en stor svaghet, det är ett program. Den G915 kräver att du använder Logitech G-Hubb för att anpassa något om det. Denna begränsning i och för sig är bra, men det skulle vara mycket lättare att svälja om G Nav kändes som programvara som var värt att använda. G-Hubb kan vara svårt att navigera och det känns otymplig att använda generellt. Det har det här dra-och-släpp-design som, även i teorin är en bra idé, känns fruktansvärt att använda tack vare den laggar gränssnittet. Men, naturligtvis, G Hub: s UI är dåligt är knappast en ursprungliga klagomål.

Men det är alla som dressing, funktionalitet är det som betyder mest. Tyvärr, G Nav inte imponera med att antingen. Det största problemet jag har med G-Nav är alternativ när det gäller omprogrammering av nycklar. Har du några bra alternativ, till exempel program-specifika åtgärder (till exempel muting själv i Disharmoni); skapa program-specifika profiler (som automatiskt kick-in när programmet startar); och ett makro skapare som, medan obehagliga att använda, inte har allt du behöver för att skapa komplexa makron. (Det även poster mus input från icke-Logitech-möss.)

Det irriterande är att de enda knappar som du kan programmera är funktionstangenterna. Du kan växla mellan tre lager på fluga, så det är tekniskt 36 nycklar totalt, men att kunna programmera saker som Scroll Lock eller Pausa nycklar (nycklar som jag aldrig använder) skulle ha varit trevligt. Du kan inte programmera någon av de extra knapparna eller volym hjulet, vilket är synd med tanke på hur användbar en kan programmeras om rullningshjul kunde ha varit.

Om vi jämför detta med Logitech ‘ s konkurrenter, till exempel, Razer, som i år har varit möjligt för användarna att programmera varje knapp på djupet med hjälp av sin Synapse programvara, G Nav känns bara svaga i detta avseende.

Saker och ting börjar se lite bättre när vi tittar på belysning. UI är fortfarande irriterande att använda, men de alternativ som presenteras är fasta. Du kan välja mellan flera olika effekter och förinställningar, eller individuellt färg varje tangent. Belysning profiler är också de enda saker som kan blixtrade till styrelsen minne (vilket innebär att det sparas även när du använder en dator utan att G Hub är installerad), vilket är trevligt att se.

Medan G-Hubb kan inte du göra något som att kombinera flera effekter för att skapa något mer unikt, de alternativ som presenteras här är ändå tillräckligt för de flesta människor att anpassa belysningen till belåtenhet.

Den sista huvudsakliga alternativ i G Hub är att förändra vilka tangenter få slås på och av när du vänder in på “spel” – läge. Jag använder aldrig denna typ av läget på alla tangentbord, men för användare som gör det, det är en märklig begränsning här. Som standard, spelläge stänger av Windows, FN, och knapparna på Menyn. Ganska normalt så här långt, men det är inte tillåtet att aktivera tangenterna på gaming mode. Detta är särskilt märkligt eftersom alla andra viktiga kan vara fritt aktiveras och avaktiveras för att passa dig.

Slutsats

Eric Schöön

Logitech G915 TKL är ett märkligt tangentbord för mig. Det finns ingen tvekan i mitt sinne att det är ett bra tangentbord, men för att be pris, blir det svårt att rekommendera. Har du för högt värde G915 unika funktioner för priset för att vara värt det. Jo, för att vara rättvis, detta är den enda låg-profil mekaniska tangentbord kan jag tänka som använder tenkeyless layout, har helt dedikerad media kontroller, och har denna nivå för att bygga kvalitet.

Om du inte bryr dig om låg profil natur, bättre alternativ där ute för mindre som antingen kan ge dig en bättre skrivkänsla med full mekaniska växlar, eller fler funktioner när det kommer till anpassning.

Betyg: 7/10
Pris: $229.99

Köp på Amazon

Här är Vad Vi Gillar

 • Ultra-tunn och kompakt design
 • Dedikerad media kontroller
 • Fantastiska utseende och byggkvalitet

Och Vad Vi inte

 • Alltför känsliga knappar
 • Logitech G Navet i allmänt
 • Dyrt