Låt oss Hålla CES 2021 i ‘Fortnite’

0
40
Yvasa/Shutterstock.kom

För ett par veckor sedan, CTA skickade mig ett frågeformulär om vad de kunde göra för att få mig att känna mig säker på CES 2021, som förresten är helt som händer i Las Vegas i januari. Det verkar optimistiska på bästa och farligt målsättning i värsta fall. Jag har ett alternativ: låt oss alla spela Fortnite.

CTA undersökning visade att Föreningen allvar vill Consumer Electronics Show att hända trots COVID-19 pandemi, och är inte redo att börja tänka på att avbryta det eller flytta det på nätet. (Eller åtminstone, det är inte redo för att ange att tänka offentligt.) En uppsjö av frågor frågar om deltagarna skulle vara bekväm med flygresor, oavsett om obligatorisk masker och socialt avståndstagande skulle vara tillräckligt, och om att skicka in pre-show hälsokontroller eller på plats snabba COVID-19 testning skulle hjälpa.

För att vara rakt på sak, det finns inget sätt en större Amerikansk stad kan motivera CES sex månader från och med nu—det är precis på gränsen till “möjligt, men inte alls troligt.” Utan att vilja att gräva i ämnen utanför ramen för konsumenten tech, jag tycker det är rättvist att säga att även i januari, för de flesta människor inte känner sig trygga delta i ett ökänt trångt inomhus event som lockar och 180 000 besökare från hela världen. CTA bad om bevis på COVID-19 vaccination skulle vara tillräckligt (i händelse av att ett vaccin är även tillgängliga), och många av Översynen Geek personalen säger att det är det enda sättet de skulle vara bekväma med affärsresor.

Lösningen är uppenbar, och har genomförts på annat håll: ta presentationer och möten på nätet. Varje större tech händelse sedan i februari, från Mobile World Congress i Barcelona till E3 i Los Angeles till stora produktnyheter från Apple och Sony, har upphävts och ersatts med presentationer online. CTA verkar vara att insistera på att CES är det fortfarande kommer att hända, men man måste anta att det är hårt arbete beredskapsplaner.

Vilket leder mig till den punkt: låt oss ha CES i Fortnite.

Tech Konferenser Är Så 2019

Inte stänga fliken. Hör mig ut.

Förutsatt att CE-antingen är omöjligt i januari eller så nedsatt att en person konferensen är meningslöst, en online-konferens är det näst bästa. Vi har sett något liknande i omfattning och skala med E3: i ett år med två helt nya spelkonsoler på grund av, att vi lyckades få allt vi behövde från E3 säsongen i form av annonsering och marknadsföring utan den årliga pilgrimsfärden till gamer Mecka. Industrin var redan på att övergå till mindre evenemang, nu har vi bara tagit de händelser online.

Under de senaste månaderna, jag har sett fler tryck på-inriktade presentationer än de senaste tre åren—allt online, och de flesta har någon form av frågor och svar-system för publiken. Den större meddelanden, i likhet med Apples enormt skifte till sin egen kisel för datorer, inte kräver att den vanliga svammel heller. Och, de låter vem som helst ställa in och se de nya coola grejer samtidigt som pressen. Det är ganska bra om du är en newshound utan ett tryck på knappen.

Epic

Nu, Fortnite. Om du inte är mycket av en gamer, du kanske inte inser att det blivit mer än en flash-in-the-pan trend, som Angry Birds eller ens battle royale genre. På grund av dess utbredning över alla spel och mobila plattformar, och det är gratis-att-spela-kan inte-köpa-en-fördel jämlikhet, det har blivit något av chat-rum för barn och tonåringar. De har varit kända för att göra sina läxor med sina vänner i Fortnite. Utan att egentligen försöka, Fortnite har uppnått vad SecondLife ut för att göra vägen tillbaka i 2003.

Även om du inte har märkt, Fortnite är utvecklaren Epic har. Förutom att lägga till kreativa och sociala lägen som inte kräver spelare att engagera sig i icke-sluta skjuta-och-bygga gameplay, Epic har varit att hålla konserter och andra evenemang inom spelet party mode. Bekant, lite pre-filmen lore för Star Wars: Episod IX var dolled i en Fortnite händelse. Om du ville veta vad fan de ingående krypa pratar om, du behövs för att vara i spel (eller att titta på denna inspelning).

Fortnite har fortsatt att vara värd för digitala konserter för Marshmello, Travis Scott, Ung Thug, Deadmau5, och Thomas Wesley. Jag vet inte vem de flesta av dessa människor är, eftersom jag är en pensionär jämfört med de flesta av Fortnite s spelare bas. Men jag har hört talas om Batman Begins, Starten, och Prestige, tre Christopher Nolan-filmer som visades gratis på Fortnite i juni som en kampanj för nästa. Dessa händelser är inte bara strömmar nås med spelet klient, att de är konserter med skräddarsydda avatarer, eller i fall av filmer, en hel film visas upp från den tredje-person-perspektiv på spelet.

Kort sagt, stora pr-evenemang med tusentals åskådare arbete i Fortnite. Det är konstigt. Det är besvärligt. Och, just nu, det är ett ganska bra alternativ för att möta alla dina vänner i person.

Allt Du Vill

Så, vad gör Fortnite bättre än, säg, en massa Zoom samtal? För en, det har ryggraden. Epic hanterar tiotusentals samtidiga spelare utan att bryta ett svett. Så, att få alla som vill delta CES ett gratis konto och en digital avatar, komplett med konferens-badge, är inte ett problem.

För en annan, det är enormt. Varje Fortnite karta är avsedd för hundra människor, men det är mest tomt utrymme—du kan driva den till fem hundra eller tusen, med stora skärmar och “äkthet” avatarer, utan någon spacial problem. Heck, kan du replikera hela Las Vegas Convention Center i 1:1 skala om du ville. (Ingen vill.) Uber och Lyft kan även betala för sponsrade studsa kuddar och glidflygplan att få olika delar av scenen. Alla utan någon oro för socialt avståndstagande.

“I stället för Main Hall Norr Monter 652, detta år är Samsung monter kommer att vara i Slurpy Träsket.” Epic

Så, du har fått det grand storleken på CES, med bonus faktiskt inte behöva gå över den. Du har kapacitet att hantera tiotusentals utställare och deltagare. Vad är det som saknas, bortsett från plockmat och dyra taxibilar? Varför båsen, naturligtvis. CES är ingenting utan de löjliga extravagans för en miljon dollar mini-herrgård, ställa upp, används och är borta i mindre än en vecka. Jag har sett hela semi lastbilar, hus-och medelstora flygande drönare, och en två våningar kopia av NBA Jam på CES-mässan.

Här är där den lysande delen kommer i: Fortnite handlar om att bygga saker. Om en spelare inte skjuter något eller bokning det över kartan, de håller på att bygga ett jätte fort att blockera och förvirra andra spelare. Ärligt talat, det är förbannat irriterande som ett spel mekaniker—jag kan inte bygga hälften så fort som de människor som håller slog mig.

Men som en inbyggd metod för att skapa utarbeta mässa bås, det är jävla perfekt. Epic kan ge utställare verktyg för att skapa några egna tillgångar, importera vissa logotyper och produkt demos, link out för video-eller Pdf-filer, och du har allt du behöver för att få runt en digital convention hall fylld med bås.

Sluta Försöka Göra CES Hända, Det Inte Kommer att Hända

Organisationer som ackumulerad omräkningsjustering (CTA) och GSMA kommer att fortsätta att skjuta upp avbokning för dessa stora händelser. Redan innan Coronaviruset skiftat hur vi tänker om arbete och resor, deras relevans var på nedgång. Om detta pågår under ytterligare sex månader—och alla tecken pekar på att hända—då stora branschgemensamma mässor kan försvinna från företagskultur helt och hållet.

Tanken att CES skulle ta plats i ett spel där John Veken kan hugga en pepparkaka man i hälften med en ljussabel är skrattretande. Men det är något mindre skrattretande än att plugga 180.000 människor från hela världen på Las Vegas strip sex månader från och med nu.