Hur man Använder Safari Surfa Privat på en iPhone eller iPad

0
123

Ibland kanske du vill kolla en webbplats utan att lämna ett rekord av det på din iPhone eller iPad. Lyckligtvis, Safari har en Privat Surfning läge just för detta ändamål. Här är hur man använder det.

Vad Som Är Privat Surfning Läge?

När du använder Privat Surfning-läge på din iPhone eller iPad, Safari kommer inte att spara din webbhistorik, Autofyll form information, ändringar av cookies, och de senaste sökningar när du stänger alla fönster för Privat Surfning.

Men, Surfa Privat läge skyddar inte din webbhistorik från den värd på ditt nätverk (till exempel ditt företag eller skola), din ISP, eller webbplatser som kan använda din IP-adress för att spåra dig på webbplatser.

RELATERAT: De Många Sätt Webbplatser för att Spåra Dig på Nätet

Hur man Använder Privat Surfning Läge på iPhone

Börja med att öppna Safari. Om du inte ser verktygsfältet längst ned på skärmen, tryck en gång för att avslöja det. Tryck sedan på “Nytt Fönster” – knappen. Det ser ut som två rutor som överlappar varandra.

Du kommer att se ett fönster förvaltning skärmen med en lista med miniatyrbilder som representerar alla dina öppna fönster i webbläsaren. På den här skärmen, tryck på den “Privata” – knappen i nedre vänstra hörnet.

Privat Surfning Läget är nu aktiverat. Tryck på plus ( + ) – knappen längst ned på skärmen för att öppna ett nytt Privat fönster.

Från det, som du kan ange en adress som du vill ha i fältet längst upp eller navigera genom att trycka på dina favoriter. I Privat läge, kan du använda Safari som vanligt, men det kommer inte att föra ett lokalt register över vad du gör.

När du är klar och vill avsluta Privat Surfning-läge, tryck på “Nytt Fönster” – knappen igen, sedan på “Privat” – knappen i nedre vänstra hörnet. Du kommer att slå tillbaka för att icke-Privat läge.

Tänk på att byta tillbaka går inte att stänga ditt Privat Surfning windows. För att bli av med din Privat Surfning windows, du kommer att behöva för att aktivera Privat Surfning läge igen och klicka på “X” i det övre vänstra hörnet i varje fönster miniatyr tills de försvinner.

Hur man Använder Privat Surfning Läge på iPad

Privat surfning på iPad fungerar på samma sätt som på iPhone, men de knappar som gör att det är på olika platser på skärmen. För att aktivera Privat Surfning, först starta Safari. Om du inte ser verktygsfältet längst upp på skärmen, peka var som helst på en gång för att avslöja det. Knacka sedan på “Nytt Fönster”-knappen i det övre högra hörnet.

På Safari-fönstret förvaltning skärmen, tryck på den “Privata”-knappen i det övre högra hörnet.

Efter Eget Läge är aktiverat, tryck på plus ( + ) – knappen i verktygsfältet för att lägga till ett nytt fönster. Därifrån kan du använda Safari som vanligt.

Om du vill avsluta Privat Surfning på en iPad, tryck bara på den nya knappen fönstret igen (de två överlappande rektanglar) och tryck på “Privat”.

Men tänk på: om du bara byta ut Privat läge, Safari kommer att hålla din Privata fönster öppet i bakgrunden tills du starta Privat Surfning läge igen. Om du vill bli av med alla dina Privat Surfning windows, växla tillbaka till Privat läge, tryck på det Nya Fönstret knappen och stäng alla fönster med små “X” i hörnet av respektive miniatyr. Glad att surfa!

LÄS NÄSTA

  • “Hur man Använder Safari Surfa Privat på en iPhone eller iPad
  • “6 Tips för att Organisera Din iPhone Apps
  • “Hur man Använder Wireshark Filter på Linux
  • “Windows-10 Kommer Snart att Visa Kant Flikar i Webbläsaren på Alt+Tabb
  • “Hur att Trådlöst koppla en Arenor Controller till en Android-Enhet