6 Tips för att Organisera Din iPhone Apps

0
60
BigTunaOnline/Shutterstock

Organisera din iPhone eller iPad Hem-skärmen kan vara en obehaglig upplevelse. Även om du har en layout i åtanke, Apples rigid inställning till ikonen placering kan vara oprecisa och frustrerande.

Lyckligtvis, Apples iOS 14 uppdateringen kommer att göra startsidan mycket bättre senare i år. I den tiden, men här är några tips för att organisera dina appar och gör startskärmen till en mer funktionell plats.

Hur du Organiserar Din startskärmen

Att ordna app ikoner på startskärmen peka och håll ned på en tills alla ikoner börjar skaka. Du kan också peka och håll ned på en, och sedan tryck på “Ändra Startsida” i menyn som visas.

Sedan börja dra ikoner överallt där du vill ha dem på startskärmen.

Att dra en app till vänster eller höger kant kommer att flytta till föregående eller nästa skärm. Ibland sker detta när du inte vill det, dock. Andra gånger, som du behöver för att sväva för en sekund innan din iPhone växlar skärmar Hem.

Du kan skapa mappar genom att dra en app och håll den på toppen av en annan för en sekund. Samtidigt som appar är jiggling, du kan byta namn på mappar genom att trycka på dem, och sedan trycka till texten. Du kan också använda emojis i mappen etiketter om du vill.

Att dra runt ikoner på skärmen en i taget kan vara tidskrävande och frustrerande. Lyckligtvis, du kan markera flera ikoner på en gång och sätta dem alla på en skärm eller i en mapp. Medan ikonerna är jiggling, ta en app med ett finger. Då (medan du fortfarande håller app), tryck på en annan med ett annat finger. Du kan stapla flera appar på detta sätt till att verkligen skynda organisationen processen.

När du är klar med att organisera, svep upp från den nedre delen (iPhone X eller senare) eller trycker på Hem-knappen (iPhone 8 orSE2) för att göra appar sluta jiggling. Om du vid något skede att du vill komma tillbaka till Apples aktie iOS organisation, bara att gå till Inställningar > Allmänt > Återställ > Återställ startskärmen Layout.

RELATERAT: Hur iOS 14 Är på Väg att Förvandla Din iPhone startskärmen

Satte Viktiga Appar på Första hemskärmen

Du behöver inte fylla upp ett helt Hem-skärmen innan du går vidare till nästa. Detta är ett annat bra sätt att skapa en uppdelning mellan vissa typer av program. Du kan till exempel lägga program som du använder oftast i Dockan, och alla andra ettor på din startskärmen.

När du låser upp enheten, startsidan är den första du ser. Du kan göra det mesta av detta utrymme genom att sätta de appar du vill ha tillgång till snabbt på den första skärmen.

Om du föredrar ett renare utseende, anser inte att fylla upp skärmen helt och hållet. Mappar tar tid att öppna och bläddra igenom, så det kan vara bättre att placera dem på andra Hem-skärmen.

Du Kan Placera Mappar i Dockan

Ett sätt att göra det Dock mer användbara är att lägga till en mapp i det. Du kan även fylla Dockan med mappar om du vill, men det är nog inte det smartaste användning av utrymme. De flesta människor förlitar sig på Bryggan omedvetet att få tillgång till appar som Meddelanden, Safari, eller e-Post. Om du tycker att detta är en begränsning, trots att skapa en mapp där.

Du kommer nu att ha tillgång till dessa program, oavsett vilken startskärm som är läsningen. Mappar visas nio apps vid en tidpunkt, så lägger man kan öka Dockan kapacitet från fyra appar till 12 med den enda påföljd som en extra tryck.

Organisera Mappar genom App Typ

Det mest uppenbara sättet att organisera dina appar är att dela in dem efter ändamål i olika mappar. Hur många mappar du behöver beror på hur många program du har, vad de gör, och hur ofta du använder dem.

Skapa dina egna system för organisation anpassad till ditt arbetsflöde som fungerar bäst. Titta på dina appar och räkna ut hur du kan gruppera dem i meningsfulla, praktiska sätt.

Till exempel, du kanske har en hälsosam färg vana och ett par mindfulness-appar. Du kan gruppera dem alla tillsammans i en mapp som heter “Hälsa”. Men det skulle nog göra mer meningsfullt att skapa en separat “målarböcker” mapp så att du inte behöver bläddra genom icke-närstående apps när du vill färglägga.

Likaså, om du gör musik på din iPhone, kanske du vill dela upp din syntar från din trummaskiner. Om etiketterna är för brett, det gör det svårt att hitta saker när du behöver dem.

IOS 14-uppdatering som förväntas att släppas under hösten detta år, kommer att innehålla en “App-Bibliotek” som ordnar automatiskt dina appar på detta sätt. Tills dess, att organisera dem är upp till dig.

Organisera Mappar Baserat på Åtgärder

Du kan ytterligare kategorisera appar baserat på de åtgärder de kommer att hjälpa dig att utföra. Vissa gemensamma mappen etiketter enligt detta system i organisationen skulle kunna vara “Chatt”, “Search” eller “Spela”.

Om du inte hittar generiska etiketter som “Foto” eller “Arbete” är mycket användbar, ge detta en chans, i stället. Du kan också använda emojis för att beteckna åtgärder, som det är en för bara om allt nu.

Ordna Alfabetiskt

Organisera dina appar alfabetisk ordning är ett annat alternativ. Du kan göra detta mycket enkelt genom att återställa startsidan—bara att gå till Inställningar > Allmänt > Återställ > Återställ startskärmen Layout. Stock apps kommer att visas på första hemskärmen, men allt annat kommer att vara listade i alfabetisk ordning. Du kan inställas om när som helst för att omorganisera saker.

Som mappar på iOS inte har en hård gräns på appar, du kan även organisera dem i alfabetisk ordning i mappar. Samma som med att organisera dina appar genom typ, men det är viktigt att inte skapa en barriär genom att lägga hundratals appar i en mapp.

Det bästa med denna metod är att du inte behöver tänka på vad en app för att hitta det. Du ska bara veta att den Airbnb-appen är i “C” – mappen, medan Strava är nere i “M-S” – mappen.

Organisera App Ikoner av Färg

Du har förmodligen redan associera din favorit-appar med färgen på deras ikoner. När du letar efter Evernote, du kan skanna en vit rektangel och en grön klump. Apps som Strava och Twitter är lätt att hitta eftersom deras starka, levande varumärke står ut, även om ett rörigt Hem-skärmen.

Gruppera appar av färg är inte för alla. Det är främst ett alternativ till appar som du väljer att inte hålla i mappar. Plus, det kommer bara att fungera bra för dem som du använder ofta.

En variant på denna metod skulle vara att göra det genom mapp, med hjälp av färgade emojis för att beteckna vilka appar som hör hemma i den mappen. Det finns cirklar, rutor och hjärtan i olika färger i den symboler avsnitt av emoji-picker.

Använda Spotlight Istället för App-Ikoner

Det bästa sättet att appen organisation är att undvika den helt och hållet. Du kan hitta någon app som snabbt och effektivt genom att bara skriva de första bokstäverna i namnet i Rampljuset sökmotor.

För att göra detta, dra ner Home-skärmen för att visa sök-fältet. Börja skriva för, och tryck sedan på appen när den visas i resultaten nedan. Du kan även ta det ett steg längre och söka efter data inuti appar som Evernote-anteckningar eller Google Drive-dokument.

Detta är det i särklass snabbaste sättet att interagera med appar utanför Bryggan eller med primär Hem-skärmen. Du kan söka efter kategorier med appar (som “spel”), inställningar paneler, människor, nyheter, podcasts, musik, Safari bokmärken eller historia, och så mycket mer.

Du kan även söka på webben, App Store, Kartor, eller Siri direkt genom att skriva in din sökning genom att bläddra till längst ned i listan och sedan välja från de tillgängliga alternativen. För bästa resultat, du kan även anpassa Spotlight-sökning för att endast visa dig vad du vill.

RELATERAT: Hur man Använder Spotlight-Sökning på Din iPhone eller iPad

LÄS NÄSTA

  • “6 Tips för att Organisera Din iPhone Apps
  • “Hur man Använder Wireshark Filter på Linux
  • “Windows-10 Kommer Snart att Visa Kant Flikar i Webbläsaren på Alt+Tabb
  • “Hur att Trådlöst koppla en Arenor Controller till en Android-Enhet
  • “Hur Öppna Microsoft Outlook konversationsvyn Efter Sortering en Mapp