Wat Is Patreon, en Hoe Werkt Het?

0
426

Veel online content creators gebruik Patreon ter aanvulling van hun inkomen. Hoe werkt het, en moet u uw favoriete internet content creator op de site? Lees het hier.

Patreon en Schepper Ondersteuning

Van muzikanten en video-makers en podcasters, het web heeft veel creatieve mensen een platform om hun werk te delen. Echter, als meer mensen de overgang naar het volledig online loopbaan, ad-inkomsten van websites zoals YouTube kunnen niet genoeg zijn voor het maken van de content die ze maken. Dat is de reden waarom veel online makers zich bij crowdfunding sites zoals Patreon.

Patreon is een service waarmee u voor maandelijkse financiële ondersteuning om uw favoriete content creator. In ruil, supporters, of “klanten” kunnen ontvangen van bepaalde extra ‘ s, zoals exclusieve uploads, vroege toegang tot nieuwe werken, ad-free content en de mogelijkheid om suggesties te geven. Veel makers op Youtube is ook voorzien van de namen van hun klanten aan het einde van hun video ‘ s.

De site heeft ook integratie met sociale media, zodat u snel kunt vinden als alle makers die volg je op YouTube, Twitter of hebben een Patreon.

In plaats van het opladen van een maandelijkse vergoeding, de makers kunnen ook kosten per voltooide werk, zoals voor elke video of podcast-episode. Dit is het gebruikelijk de makers die niet uploaden per maand.

Lidmaatschap Niveaus

Patreon

De meeste Patreon makers hebben meerdere lagen die supporters kunnen komen, met elk niveau dat overeenkomt met een bepaald bedrag. Deze niveaus zijn ingesteld door de makers, en kan overal bereik van $1 per maand naar $100 per maand. De grotere mecenas ‘s voortdurende bijdrage is, hoe meer extra’ s die ze ontvangen. Een aantal van de hoogste laag van de beloningen zijn fysieke goederen, hun naam prominent in beeld in de video, en de mogelijkheid om te communiceren met de maker direct.

Sommige niveaus hebben een maximum aantal van “slots”, die kunnen worden ingevuld. Makers van dit gebruiken om te beheren beloningen voor de hogere niveaus, vooral als er beloningen die betrekking hebben op het creëren van maatwerk voor de meest belangrijke medewerkers.

Ook sommige Patreon leden niet gebruiken op alle niveaus. In plaats daarvan geven ze dezelfde voordelen aan alle supporters als onderdeel van een ‘betaal-wat-je-wilt’ – regeling.

Patreon leden meestal display monetaire doelen op hun pagina, met specifieke doelstellingen die overeenkomt met speciale content of verhoogd plaatsen van frequentie. U kunt ook zien hoeveel mensen er zijn momenteel ondersteunen van een schepper.

Patreon Eigenschappen en Voordelen

De primaire manier Patreon leden te communiceren met de achterban wordt via een feed op hun pagina. Makers kunnen plaatsen van tekst, afbeeldingen, video ‘ s en polls om hun pagina en kunt het gebruiken als een directe lijn naar hun klanten. Ze kunnen ook blokkeren van bepaalde ambten tot specifieke niveaus. Bijvoorbeeld, als er $5 klanten krijgen als eerste toegang tot nieuwe video ‘s, berichten met nieuwe video’ s wordt alleen getoond aan degenen die bijdragen ten minste $5.

Voor podcasters, Patreon aangepaste RSS-feed ondersteuning. Wanneer een patroon joins, ze krijgen een aangepaste feed link die ze kunnen toevoegen aan hun podcast-app van je keuze. Deze aangepaste feed link is speciaal gemaakt voor de abonnee, en de afleveringen die in de voeding kan verschillen tussen de verschillende types van abonnees.

Patreon heeft ook de integratie met de populaire groep chatten app Onenigheid. Een gemeenschappelijk perk van een donateur heeft toegang tot een exclusieve Onenigheid server of het kanaal waar u kunt chatten met de makers en met andere liefhebbers.

Hoe Patreon Is Het Veranderen Van Content Creatie

Voor veel makers, de opkomst van Patreon is een zegen. Traditioneel, online advertenties het merendeel van hun inkomsten uit reclame. Dit omvat zowel de advertentieruimte verkopen op sites als Youtube of blogs, evenals directe sponsoring van bedrijven. Echter, de reclame-inkomsten dalen onlangs. In 2019, een verandering in de Youtube richtlijnen geactiveerd wat was de bijnaam “de Adpocalypse,” wat resulteerde in een significante reductie van het inkomen.

Patreon kunt makers worden rechtstreeks gefinancierd door hun grootste fans en onderhouden van een maandelijks inkomen. Veel kleinere makers zijn in staat om zich te concentreren op hun online full-time te werken met de ondersteuning van hun klanten.

Voor de fans, de site is een goede manier van financiering van de werken van uw favoriete makers, terwijl ook het krijgen van beloningen. Als u optimaal geniet van iemands inhoud, dan is lid worden van hun Patreon is een uitstekende manier van het tonen van uw steun.

GERELATEERD: Hoe Werkt de YouTube-Algoritme in zijn Werk?

LEES VERDER

  • “Wat Is Patreon, en Hoe Werkt Het?
  • “PSA: Alle Apps Kunt Lezen op Uw iPhone en Android Klembord
  • “Het opzeggen van Uw YouTube-TV-Abonnement
  • “Het Instellen van Standaard Bestand Slepen-en-Neerzetten Gedrag op Windows 10
  • “Hoe Gebruik pandoc om Bestanden te Converteren op de Linux Command Line