Vad Är Patreon, och Hur Fungerar Det?

0
53

Många online-innehåll skaparna använda Patreon för att komplettera sin inkomst. Hur fungerar det, och skulle du stödja din favorit internet content creator på webbplatsen? Ta reda på här.

Patreon och Skapare Stöd

Från musiker till video-beslutsfattare att podcasters, webben har gett många kreativa människor en plattform för att dela med sig av sina verk. Men, eftersom fler människor övergången till att ha fullt online karriärer, annons intäkterna från webbplatser som YouTube kan inte vara tillräckligt för att skapa det innehåll som de gör. Det är därför många online-skaparna att gå crowdfunding-webbplatser som Patreon.

Patreon är en tjänst som låter dig varje månad ekonomiskt stöd till din favorit content creator. I utbyte, supportrar, eller “beskyddare”, kan få vissa förmåner, såsom exklusiva inlagda, tidig tillgång till nya jobbet, annons-gratis innehåll, och förmåga att ge förslag. Många kreatörer på Youtube också innehålla namnen på sina kunder vid slutet av deras videor.

Webbplatsen har också integration med sociala medier, så att du snabbt kan ta reda på om någon skapare som du följer på YouTube eller Twitter har en Patreon.

I stället för att ta ut en månatlig avgift, skapare kan även ta betalt per utfört arbete, som för varje video eller poddsändning. Detta är vanligt bland skaparna som inte laddar upp månadsvis.

Medlemskap Nivåer

Patreon

De flesta Patreon skaparna har flera nivåer som supportrar kan gå med i, där varje grupp motsvarar ett visst belopp. Dessa nivåer är satta av skaparna, och kan variera allt från $1 i månaden till $100 en månad. Ju större en beskyddare pågående bidrag är, ju mer förmåner de får. Några av de högsta nivån belöningar inkluderar fysiska varor, deras namn visas tydligt i videon, och förmåga att kommunicera med tillverkaren direkt.

Vissa nivåer kan ha ett maximalt antal “slots” som kan fyllas. Skaparna använda detta för att hantera belöningar för högre nivåer, särskilt om det finns belöningar som innebär att skapa egna arbetet för de mest betydande bidragsgivare.

Alternativt, vissa Patreon medlemmar som inte använder på alla nivåer. Istället för att ge samma förmåner till alla supportrar som en del av ett “betala-vad-du-vill” – systemet.

Patreon medlemmarna vanligtvis visa monetära mål på sin sida, med specifika mål som motsvarar särskild innehåll eller ökad utstationering frekvens. Du kan också se hur många människor är för närvarande stöd för en skapare.

Patreon Funktioner och Fördelar

Det främsta sättet att Patreon medlemmar kommunicera med sina anhängare är via en feed på sin sida. Skaparna kan skicka text, bilder, video, och opinionsundersökningar till deras sida, och kan använda det som en direkt linje till sina kunder. De kan också blockera vissa tjänster till specifika nivåer. Till exempel, om $5 beskyddare få tidig tillgång till nya filmer, inlägg med nya videoklipp kommer endast att visas för dem som bidrar minst $5.

För podcasters, Patreon har egen RSS-flöde stöd. När en beskyddare går, de får en egen kanal-länk så att de kan lägga till sina podcast-appen. Detta anpassade foder länk är speciellt gjorda för abonnenten, och de episoder som är i fodret kan vara olika mellan olika typer av abonnenter.

Patreon har också integration med populära gruppen chattar app Disharmoni. En gemensam fördel av att vara en supporter är att ha tillgång till en exklusiv Oenighet server eller kanal där du kan chatta med skaparna och med andra fans.

Hur Patreon Förändras Skapande Av Innehåll

För många kreatörer, ökningen av Patreon har varit en välsignelse. Traditionellt, online annonser har gjort de flesta av sina inkomster med reklam. Detta omfattar både reklamutrymme som de säljer på sajter som Youtube eller bloggar, liksom direkt sponsring från företag. Men, reklam intäkterna har sjunkit på senare tid. I och med 2019, en förändring i Youtube riktlinjer som utlöste vad som kallades “Adpocalypse,” vilket resulterade i en betydande minskning i inkomst.

Patreon gör att skaparna ska finansieras direkt av deras största fans och behålla en månadsinkomst. Många mindre skaparna har kunnat fokusera på deras online-arbeta heltid med stöd av sina beskyddare.

För fansen, webbplatsen är ett bra sätt att finansiera din favorit skapare, samtidigt som den också få belöningar i utbyte. Om du starkt njuta av någons innehåll, för att sedan gå sin Patreon är ett utmärkt sätt att visa ditt stöd.

RELATERAT: Hur ser YouTube Algoritm Fungerar?

LÄS NÄSTA

  • “Vad Är Patreon, och Hur Fungerar Det?
  • “PSA: Alla Appar Kan Läsa Dina iPhone-och Android-Urklipp
  • “Hur vill Avbryta Ditt YouTube-TV-Abonnemang
  • “Hur för att Ställa in Standard-Fil Dra och Släpp Beteende på Windows-10
  • “Hur man Använder pandoc för att Konvertera Filer på Linux kommandorad