PSA: Alle Apps Kunt Lezen op Uw iPhone en Android Klembord

0
53
DANIEL CONSTANTE/Shutterstock.com

Heb je het nieuws over de TikTok? Een nieuwe privacy-functie in iOS 14 bleek dat de Chinese sociale media app was constant aan het lezen iPhone klemborden. Maar dat is niets nieuws. Alle apps kunt lezen op uw smartphone klembord wanneer ze maar willen.

We Leerden Welke Apps Zijn Er Al Mee Bezig

Wat TikTok aan het doen was was niet nieuw. Het enige wat nieuw is, is dat Apple ‘s iOS-14 update nu informeert u wanneer een programma legt de inhoud van (pasta’ s) van uw klembord.

Natuurlijk, na viel het mensen op het bedrijf begonnen met het krijgen van slechte pers, TikTok dat het niet opslaan van de gegevens en uitgerold een update om te stoppen met lezen. Maar, zoals Engadget punten uit veel andere apps die hetzelfde doen—constant aan het lezen van de gegevens van uw klembord.

Waarom hebben Smartphones Laat Apps Lezen van het Klembord?

Als u iets naar uw klembord, apps kunnen lezen van de inhoud van uw klembord zonder dat u handmatig selecteren “te Plakken.” Dit is inherent aan het ontwerp.

Bijvoorbeeld, als u een tracking nummer om uw klembord op de iPhone of iPad en het openen van een pakket-tracking app, deze herkent u een tracking nummer en voeg het automatisch. Wanneer u een kopie van een web adres (URL) naar uw klembord te openen in een browser, kan automatisch gaan naar dat adres.

Het is gewoon handiger dan dat u op een “Plakken” toets wanneer u wilt verplaatsen iets naar een andere app.

Dit geldt voor Apple ‘ s iPhone en iPad en Android. Welke smartphone-besturingssysteem dat u gebruikt, kan apps lees je klembord.

Uw Gekopieerde Tekst Kan Worden Verzonden naar een Externe Server

Maar, zoals de TikTok aangetoond, apps kunt ook gewoon het vastleggen van de inhoud van het klembord op de achtergrond en doen wat ze willen. Ze sturen de inhoud van het klembord naar een externe server.

We zijn niet beschuldigen van apps om dit te doen—we zeggen alleen dat het technisch mogelijk is en er is niets stoppen op iOS of Android. Apps hebben niet om toestemming te vragen voor het lezen van het klembord als zij vóór het lezen van uw contacten, foto ‘ s en locatie.

Het Kopiëren Van Privé-Dingen Is Riskant

Laten we zeggen dat u een wachtwoord manager en je hebt te kopiëren van een online banking wachtwoord of creditcardnummer in te plakken in een andere app. Als u dat privé-gegevens op het klembord te plaatsen, andere apps die je—zoals de TikTok—kunnen lezen van uw klembord en zie dat de gegevens.

Hetzelfde geldt voor andere soorten gevoelige gegevens, zoals namen en adressen, of zelfs eigen foto ‘ s. Apps die je open kunt zien wat u op uw klembord.

De enige manier om echt jezelf te beschermen na het kopiëren van de gegevens te wissen van uw klembord door het kopiëren van een aantal andere gegevens. Voor voorbeeld, kunt u het markeren van een woord op een webpagina of in een app en kies “Copy”.

Apple ‘ s iOS en iPadOS, evenals Android, vergeet niet een geschiedenis van de items die u hebt gekopieerd naar uw klembord van Windows 10. Zij zien de huidige item op het klembord te plaatsen, dat is het laatste wat u hebt gekopieerd.

Dit is de reden waarom veel password manager apps hebben een optie voor het automatisch wissen van het klembord na een periode van tijd. Bijvoorbeeld 1Password voor de iPhone heeft een “Klembord Wissen” optie onder Instellingen > Beveiliging die automatisch duidelijk dingen die je kopiëren na 90 seconden. Wachtwoorden en andere persoonlijke gegevens niet zomaar op de loer liggen op het klembord te plaatsen voor uren. Echter, een app die u gebruikt binnen de eerste 90 seconden nog zou kunnen lezen vanuit je klembord.

Op een Desktop of Laptop, Het is Anders—Soort

Technisch gezien op een Windows-PC of Mac, een app die u gebruikt kan ook lees je klembord op elk moment.

Echter, op een traditionele desktop systeem, bent u waarschijnlijk toegang tot vele diensten die door uw web browser. Web apps kunnen niet automatisch lees je klembord zonder uw toestemming—u handmatig hoeft te plakken op de website om de inhoud van uw klembord op de website.

Op een iPhone, iPad of Android-apparaat, gebruik je veel apps die anders zouden worden websites. De Facebook website kunnen geen monitor uw klembord, maar de Facebook-app op uw telefoon kan zeker.

Uw Klembord Is niet Zo Privé Als Je Denkt

Apple ‘ s nieuwe copy-paste-notificaties in iOS 14 zijn een herinnering aan hoe veel toegang tot de apps op de telefoons echt hebben. Zie je niet dezelfde verhalen over Android elk moment snel, maar dat is alleen omdat Android het niet hebben van een melding die aangeeft wanneer u apps lezen van uw c klembord op de achtergrond.

Uiteindelijk, het is een goede reminder dat je moet voorzichtig zijn bij het kopiëren-plakken van privé-informatie—en ook bij de installatie en het kiezen om te vertrouwen op apps.

Er is geen manier om het installeren van een app voor iPhone, iPad, of Android zonder ook het geven van toestemming voor het lezen van uw klembord.

GERELATEERD: Wat is er Nieuw in iOS 14 (en iPadOS 14, watchOS 7, AirPods Meer)

LEES VERDER

  • “Wat Is Patreon, en Hoe Werkt Het?
  • “PSA: Alle Apps Kunt Lezen op Uw iPhone en Android Klembord
  • “Het opzeggen van Uw YouTube-TV-Abonnement
  • “Het Instellen van Standaard Bestand Slepen-en-Neerzetten Gedrag op Windows 10
  • “Hoe Gebruik pandoc om Bestanden te Converteren op de Linux Command Line