Hur Till Låsa upp en Telefon Med Kostnadsfria Låsa upp Telefonen Koder

0
49

När du köper en telefon från en transportör, kanske du frestas av ett stort kontrakt affär, men det finns en god chans att affären har några fina ut som låser din telefon för att den operatör du köpte den från.

Det innebär att om du försöker byta till en annan operatör, telefonen helt enkelt inte kan ringa samtal eller använda datatjänster. Den goda nyheten är att du oftast kan låsa upp dessa telefoner genom att helt enkelt använda för att låsa upp telefonen kod. Vi kommer att täcka dessa låsa upp koder, hur du kan få din gratis, och hur till låsa upp en telefon. Men först finns det några viktiga saker du bör veta.

Är Att Låsa Upp Telefonen Lagligt?

Som alltid, när det gäller juridiska frågor, det är upp till dig att avgöra om något är lagligt där du bor. Varje land har sina egna lagar konsumenten som styr saker som att låsa upp telefonen.

I Usa, så har du rätt att låsa upp, så länge mobilen har betalats, helt eller du har betalat anslutningsavgiften på ditt kontrakt. Med andra ord, om du äger din telefon direkt, det är lagligt för dig att låsa upp din telefon.

Det är där som unlock codes kommer in i bilden. Tja, kanske inte direkt.

Du Kanske Inte Behöver en Kod

Istället för att försöka få en kod själv och låsa upp din telefon självständigt, det är en bra idé att först få transportören på linjen och be dem låsa upp luren för dig eller att guida dig genom processen. Detta är en bra metod, eftersom de kan avgöra om du är juridiskt berättigade för att låsa upp.

Om du är berättigad, i USA minst, transportörerna är skyldiga att låsa upp din telefon gratis. Så gå vidare och ge dem ett samtal.

För att göra saker och ting lite lättare för dig, här är de direkta länkar till låsa upp stödberättigande kontroller för de fyra stora AMERIKANSKA flygbolag:

  • AT&T
  • Sprint
  • T-Mobile
  • Verizon

Dessa bör vara ditt första stopp på resan till olåst telefon frihet.

Låsa Upp Koder Brukar Kosta Pengar, Men Gratis Koder Existerar!

Om, av någon anledning, att få hjälp direkt från transportören inte är möjligt, behöver du en upplåsningskod.Detta kan bero på att du har köpt telefonen används, eller kanske har flyttat till ett annat land.

Oavsett varför du behöver för att låsa upp en telefon, de flesta online leverantörer av koder som vill ha lite pengar från dig för förmånen. Än en gång, i USA flygbolag är skyldiga att låsa upp telefoner av stödberättigande handenheter, så du behöver tala med dem först.

En populär webbplats är FreeUnlocks, som erbjuder den första koden gratis genom att skapa ett partnerskap med TrialPay. Tyvärr, alla de andra alternativen som vi tittade på bara erbjuda en betaltjänst eller så kallade fria val visade sig vara bedrägerier eller spam. Så, för nu, FreeUnlocks och be din operatör verkar vara den enda bra gratis alternativ.

Men om du är villig att betala lite pengar, webbplatser som UnlockRadar, Låsa upp Arena och Dr SIM erbjuder en risk-gratis-tjänst.

Begränsningar För Att Låsa Upp

Det finns en viss förvirring bland vissa användare när det kommer till begrepp som “låser upp”, “hejar”, “jailbreaking” och andra termer som avser att ändra en telefon så att den gör saker man inte kan göra ur lådan.

“Låsa upp” telefonen helt enkelt betyder att det kan nu arbeta med alla bärare på ett kompatibelt nätverk. Det betyder inte att det kommer att fungera med alla operatörer på alla nätverk. Om din telefon inte har maskinvaran för att kommunicera med ett specifikt nätverk, inga inställningar och justeringar kommer att ändra på det.

“Roota” telefonen innebär att få root-åtkomst på telefonen, så att du kan göra i stort sett vad du vill med det. Såsom lastning din egen version av Android på den och bli av transportören bloatware. Termen “böka” används endast i förhållande till Android-telefoner. Du kan läsa mer om böka i vår artikel om ämnet.

“Jailbreaking” är en term som används för Apple-enheter och skiljer sig något från att böka. När du få root-åtkomst på Android, är du öppna upp hela infödda befogenheter av enheten. När du jailbreaka iOS-enhet, kan du ta bort begränsningar som aldrig var tänkta att tas bort. Här kan användare köra program eller ändra iOS erfarenhet på ett sätt som Apple verkligen inte godkänner.

Med andra ord, när du låser upp din telefon, att du inte kommer att få någon av fördelarna med att böka eller jailbreaking. Dessa är separata processer med allvarliga risker för säkerheten eller din enhet, om saker går fel.

Hur Till Låsa upp en Telefon Med en Kod

Det finns ingen universell metod för att ange en upplåsningskod när du har det. Den exakta processen kommer att skilja sig åt beroende på märke och modell av telefon du har. Vilket innebär att om du inte får instruktioner med din kod, ska du Google-telefonen modell och låsa upp koden förfarande.

Som ett exempel, låt oss titta på Apple och Samsung-enheter. Apple-enheter är olåst på distans genom din operatör och det finns ingen kod. Så allt du behöver göra är att vänta på e-post eller annat meddelande som bekräftar att din telefon har varit olåst. Sedan, efter att sätta i ett nytt SIM-kort, du kommer att gå igenom den normala Apple installationsprocessen för iCloud och ditt Apple-ID.

På en Samsung enhet, behöver du bara koden själv. När du sätter i ett SIM-från en transportör utanför ena telefonen är låst till, kommer du bli tillfrågad om en upplåsningskod. Skriv bara in det och off you go.

Överväga Att Köpa Olåsta Telefoner

Medan de flesta människor som köper låsta telefoner är motiverade av en hel del (eller helt enkelt inte vet bättre) bör du allvarligt överväga att köpa en olåst telefon höger utanför bat nästa gång du får en ny telefon. Detta betyder inte att behöva betala hela priset på luren i förskott, men det ger dig frihet att ändra din transportören omedelbart eller har samtidiga planer med olika transportföretag.

Om du också köpa en dubbel-sim mobiltelefon kan du ha ett SIM-dedikerad till en transportör med stor röst tull och annan med billiga data, som ett exempel. Det innebär också att du lättare kan anpassa sig till varierande grad av täckning om du reser ofta. Om du reser utomlands, du kan även tillfälligt använda SIM-kortet i en kompatibel operatör i det land du besöker, utan att betala astronomiska roaming-avgifter till din lokala transportör.

Det kan tyckas vara en sämre affär jämfört med ett kontrakt, och det kan vara! Dock jämföra den totala kostnaden för lastbäraren kontraktet i förhållande till den totala kostnaden för att köpa en telefon direkt och sedan använda ett förbetalt röst-och dataöverföringar. I många fall kan du hitta under kontraktets längd kan du spara pengar genom att gå olåst rutt.