Den Bästa Android-Väder-Appar finns Nu Att Mörka Himlen är Död

0
44
XiXinXing/Shutterstock

Till vår stora besvikelse, Apple använt sin stora pool av mängd för att köpa den Mörka Himlen väder app. Stöd för Mörka Himlen slutar idag lämnar tusentals människor i dammet. Så vad nu? Vad andra appar som kan ge hyper-samman information om vädret i Mörka Himlen?

Nåväl, det finns fler alternativ än du förväntar dig. Google Play Store är fylld till brädden med väder-appar, många som kör på den Mörka Himlen API (samma väderrapporter av Mörka Himlen, olika hud). Som sagt, Apple planer på att avsluta stöd för API nära slutet av 2021, så du kanske vill överväga att ladda ner ett alternativ i dag för att rädda dig från heartbreak i morgon.

Men med tanke på Mörka Himlen noggrannhet och popularitet, vi kommer att fokusera på app som åtminstone låter dig komma åt sin data via API.

Vad du ska Titta efter I en Väder App

Återigen, vi kommer att titta på appar som använder den Mörka Himlen API, tillsammans med några fristående alternativ. Dessa väder-appar har alla sina egenheter, och vissa kan göra för att bättre Mörka Himlen ersättare än andra.

Här är några saker att hålla i åtanke:

  • Stil och Användarvänlighet: de Flesta moderna väder-appar försök att hålla saker så smidiga som möjligt. Fortfarande, vissa är lite för enkelt. Om du är ett stort fan av komplicerade grafer och hårdporr data, för att sedan använda det som din ledstjärna.
  • Prognos Kartor och Radar: de Flesta väder-appar har prognosen kartor eller väder radar inbyggd. Men återigen, vissa är mer detaljerade än andra. Detta är värt att hålla i åtanke om du är ett fan av Mörk Himmel är mycket detaljerade kartor.
  • Den Mörka Himlen API: Nu är din tid att bestämma dig om du vill hålla fast vid den Mörka Himlen API eller dike det för något annat. Det är ett tufft beslut, som den Mörka Himlen API kommer att fortsätta att arbeta till slutet av 2021 så du kan lika gärna dra nytta av det så länge du kan. Det är naturligtvis möjligt att en del Android-appar kommer att skifta från den Mörka Himlen API innan Apple drar ur kontakten.
  • Integritet: Den Accuweather, Väder Fel, oavsett Kanal och appar är alla anständiga alternativ för Android-användare. Men vi utesluter dem från den här listan eftersom de har en historia av att sälja användarnas identifieringsuppgifter. Om denna typ av sak inte spelar någon roll för du, då dessa tre program är värt en titt.

Nu när vi har en idé om vad vi tittar på, låt oss hoppa rakt in i det. Här är vädret appar som hjälper dig att gå vidare från den Mörka Himlen.

Totalt Sett Bästa: Google Väder (Gratis)

Google

Google har sitt eget väder “app” med en enkel (och söt) gränssnitt som bör tilltala de flesta. Det innehåller allt som du förväntar dig från en grundläggande väder app, inklusive en “Känns Som” betyg, vindar, luftfuktighet och UV-strålning, väder och prognoser för de närmaste tio dagarna. Google drar sin väderinformation från Weather.com så du behöver inte oroa dig för att den nära förestående döden av den Mörka Himlen API på Android-enheter.

Eftersom detta är en webb-tjänst, Google Väder app inte är tillgänglig på Google Play Store. I stället måste du öppna din Google app (eller sökfältet widget på Pixel-enheter) och skriv in “väder.” Detta kommer att föra dig till applet, vilket kommer att be dig att lägga till applikationen på din startskärm.

Om du vill använda en Google Väder widget, bara lång-tryck på din startskärmen, bläddra ner till Google, och plocka ut ett väder feed-widgeten från startskärmen.

Minimal men Ändå Robust: Appy Väder (Gratis, $4 per År för Premium)

Appy

Appy Vädret är en annan minimal väder-app som körs på den Mörka Himlen API. Det ger detaljerade väder info i ett format som är lätt att smälta, och som Mörk Himmel, den är full av extra information om saker som fukt och vind hastighet.

Den grundläggande versionen av Appy är helt gratis. Men om du vill ha tillgång till extra funktioner, såsom temperatur i statusfältet, widgets, anmälningar, och radar, då måste du betala $4 för ett år. Med tanke på den kvalitet av denna app, dess premium-funktioner är väl värt priset.

Mest Liknar Mörka Himlen: Shadow Väder (Gratis, $5 per År för Premium)

Skuggan Väder

Skugga Vädret är det enda programmet som kan fungera som en direkt ersättare för Mörka Himlen. Den körs på den Mörka Himlen API, det har en liknande UI för att Mörka Himlen, och det lägger en stor vikt vid saker som radar, prognos kartor och kalender integration. Detta kommer med funktioner som blixtnedslag, upptäckt och detaljerad luftfuktighet eller vindhastighet betyg.

Den fria versionen av Skugga Vädret är faktiskt ganska detaljerad. Men om du vill radar och bakgrund uppdateringar, måste du pony upp $5 per år.

Bästa Gränssnitt: WeatherPro (Gratis, $1 per Månad för Premium)

WeatherPro

Om du letar efter en robust väder-app med en ljus, ren gränssnitt, då WeatherPro är vägen att gå. Det är en gratis väder-app med hela världen prognoser, interaktiva kartor och diagram, och detaljerad miljöinformation alla i en ren, lätt att navigera i paketet.

Vill ha lite mer av ditt väder-app? WeatherPro Premium kostar bara $1 i månaden, och kommer med väder överlägg, en massa detaljerade grafer på regn och solsken varaktighet, och även en radar. Det kostar lite mer än Skuggan Väder eller Appy Väder, men det är värt pengarna om du vill ha en app som är ljusa, rena och enkla.

Snarkiest Väder App: Morot Väder (Gratis, $4 per År för Premium)

Morot Väder

Morot Vädret är en personlig favorit i vår, eftersom det är byggt för att vara så snarky och personligen förolämpande som möjligt. Appen talar faktiskt när du öppnar den och fyller du i om vädret info med söt, lätt att läsa grafik. Det finns tillgång till radar och prognos kartor och kör på den Mörka Himlen API för super korrekta avläsningar.

Medan Morot Vädret är tillgänglig för gratis, föreslår vi att betala $4 för ett år för premium-versionen. Detta gör du för att ändra din vädret källa från den Mörka Himlen för att någon av dess konkurrenter, och öppnar tillgång till en anpassningsbar widget och Time Machine tool, där du kan jämföra dagens väder med rapporter från upp till 70 år sedan.

Välj Någon av API: Dagens Väder (Gratis, $3 ett År för Radar)

Vädret Idag

Om du vill att långsamt vänja dig av med Mörka Himlen är underbart väder info, då bör du kolla in Dagens Väder. Det är en snygg app med super detaljerat väder varningar, radar och över hela världen prognos kartor, och den coolaste ser widgets som vi har sett från en väder app. Och till skillnad från andra väder-appar kan du välja vilka API för att använda med Dagens Väder.

Detta innebär att du kan använda Dagens Väder att dra information från den Mörka Himlen, eller från Accuweather, Weather.com, Foreca, National Weather Service, och med en röra av andra källor. Dessa funktioner är alla tillgängliga för gratis, men du måste betala $3 för en månad att bli av med annonser och få tillgång till radar.

Widgetar I Överflöd: Overdrop (Tre Betalningsalternativ)

Overdrop

Om widgets är din grej, då Overdrop är din app, eftersom det har över 50 av dem bad boys. Men det är mer än bara widgets—det är också en snygg väder-app som använder den Mörka Himlen API. Gränssnittet är ganska lik Dagens Väder, men kanske lite mer enkel och lätt att använda. Den har allt du behöver för en snabb överblick, inklusive temperatur, känns det som, nederbörd, vindhastighet, en 24-timmars outlook (med vind, temperatur och regn prognoser), och en 7-dagars prognos.

Att hålla fast vid sin enkla natur, men Overdrop saknas mer avancerade funktioner, som en radar eller luftkvalitet detaljer. Det är inte en gratis version av Overdrop som finns—det är antingen $7.50 för en livstid licens $2.19 ett år, eller $0,99 en månad. Antingen sätt du än går, kommer du få en tre-dagars gratis trial för att se till att Overdrop är appen för dig. Så länge du avbokar inom denna tre-dagars fönster, du kommer inte debiteras.

Uppdaterad 30 juni, 5:00 PM CT: Den ursprungliga artikeln var publicerad den 2 April, 2020, och har uppdaterats med en ny app val och modifierade svada på slutet av stöd för Mörka Himlen.