Wat Zijn de CSA-Vakken, en Zijn Ze de moeite Waard de Kosten?

0
33
Julia Sudnitskaya/Shutterstock

Gezien de stijgende populariteit van de boodschappenservice, zou je hoort meer over community supported agriculture (CSA) dozen. Niet zeker wat ze zijn? We leggen!

In sommige opzichten, csa ‘ s zijn de oorspronkelijke voedsel vak abonnement. Als u wilt dat vers voedsel, terwijl de ondersteuning van uw gemeenschap, ze zijn nog steeds een van de beste opties in het rond.

Hoe CSA Dozen Werk

Wanneer u zich aanmeldt voor een CSA-box, kunt u zich aanmelden voor verse, lokale producten (en soms andere producten) de geleverde zaken aan u van lokale boerderijen. Elk vak iets afwijken, afhankelijk van wat er in het seizoen in uw omgeving.

Wanneer u zich aanmeldt voor een CSA, je koopt de “aandelen” in de oogst van de deelnemende boerderijen. Wanneer de gewassen zijn geoogst, krijgt u uw aandelen in de vorm van een regelmatig afgeleverde doos. Veel CSA-programma ‘ s hebben de wekelijkse leveringen, maar sommige kunnen worden tweewekelijks of maandelijks.

Traditioneel, csa ‘ s vereisen een grote upfront betaling te kopen uw aandelen voor het kwartaal of jaar. Echter, er zijn een paar programma ‘ s waarmee u kunt betalen per maand of week, waardoor het makkelijker aan de slag.

Indien U een CSA Vak?

CSA dozen hebben veel voordelen, maar ze zijn niet voor iedereen. Hier zijn een paar vragen om te overwegen en te beslissen als het goed voor je.

Wilt U Ondersteuning van de Boeren Zelf?

Veel mensen houden van csa ‘ s omdat hun geld gaat rechtstreeks naar de lokale boeren. Deze programma ‘ s ondersteunen bedrijven door het geven van hen een grote bron van inkomsten vroeg in het groeiseizoen, en ervoor zorgen dat ze zal verkopen hun oogst.

Kopen via csa ‘ s kost vaak minder dan de supermarkten in de lange termijn, als ze knip de tussenpersoon tussen de boerderij en uw tafel.

Kunt U het zich Veroorloven een Grote Upfront Betaling?

Een groot nadeel van de csa ‘ s is echter dat ze meestal een grote upfront betaling. Hoewel de totale kosten meestal eindigt in minder dan winkelen in een supermarkt, de initiële kosten kunnen houden mensen op een krap budget, toetreden.

Dat gezegd hebbende, kun je nog steeds controleren en te zien of een CSA-programma ‘ s bij u in de buurt bieden maandelijkse of wekelijkse betaling opties. Een aantal lokale programma ‘s bieden zelfs een lagere prijs csa’ s voor mensen met lagere inkomens.

Bent U Creatief in de Keuken?

CSA dozen hebben de neiging om te komen vol verrassingen. Terwijl het aantal kunt u aanpassen in uw vak van tevoren, de beschikbare items veranderen met de seizoenen. Sommige csa ‘ s ook nooit vertellen wat je krijgt voordat je de doos komt.

Als je creatief bent met nieuwe en onbekende ingrediënten, dat is geweldig! Echter, als u op zoek bent naar routine gerechten u kunt dus plan je maaltijden, een CSA misschien niet recht voor je.

Kunt U Het Accepteren Van Onvoorspelbaarheid?

Soms, een oogst niet gaan zoals gepland. Plagen, ziekten, of het weer kan van invloed zijn lokale producten en het verminderen van uw CSA produceren opties.

CSA-programma ‘ s over het algemeen proberen om je een goede deal, maar ze zijn overgeleverd aan de genade van alle factoren die we hierboven vermeld. Wees voorbereid op mogelijke wijzigingen of-verlagingen in de boxen, afhankelijk van hoe het groeiseizoen gaat.

Heb Je van Koken?

Met een CSA, krijg je veel van bederfelijk voedsel op een regelmatige basis. Als je vaak uit eten gaan, zou je het niet kunnen gebruiken van alles in je vak. Sommige mensen splitsen hun CSA om met een ander huis om ervoor te zorgen dat er niets verloren gaat.

Een voordeel voor degenen die koken, hoewel, is dat csa ‘ s kunt u blootgesteld worden aan nieuwe ingrediënten. Veel programma ‘ s hebben zelfs het recept van ideeën om u te helpen leren hoe je kunt alles gebruiken. U kunt ook de augurk, kan, of het bevriezen van het aantal items te laten duren.

Bent U in Verse, Biologische Voeding?

Rawpixel.com/Shutterstock

Csa ‘ s zijn een van de leukste manieren om eten te kopen, omdat alles lokaal verbouwd. Veel vakken zijn volledig biologisch of biologisch-opties. Ze bieden ook dingen die je niet altijd ziet in de supermarkt, zoals heirloom tomaten.

Als het eten van verse, biologische en lokale belangrijk voor u zijn, dit zijn allemaal goede redenen om te gaan met een CSA-box.

Wilt U minder Voedsel Verspillen?

Als de producten die je koopt in de supermarkt vaak slecht gaat voordat u het kunt gebruiken, een CSA-box zou kunnen helpen.

CSA-programma ‘ s het verminderen van de tijd tussen het moment waarop het voedsel wordt geoogst, en wanneer het aankomt op uw huis. Terwijl het voedsel in de supermarkt zou kunnen hebben doorgebracht weken in transport en opslag, CSA voedsel maakt slechts een korte reis van de boerderij aan uw keuken.

Terwijl het ontbreken van conserveermiddelen in veel CSA aanbod verkort hun levensduur, het zal waarschijnlijk langer duren dan je zou verwachten.

Wilt U als Aanvulling op Boodschappen?

CSA dozen zijn ideaal voor het snijden terug aan reizen naar de winkel. Meestal, echter, worden ze niet vervangen boodschappen volledig.

Sommige vakken bieden extra ‘ s naast producten, zoals melk, eieren, boter, en zelfs lokaal verhoogde vlees. Nog steeds, het is onwaarschijnlijk dat een CSA-box geeft elk voedsel item dat u nodig hebt. Als u op zoek bent naar een geheel te vervangen boodschappen doen, een maaltijd levering vak misschien een betere keuze.

Kunt U Pick-Ups?

Sommige programma ‘s leveren aan uw deur, maar veel csa’ s vereisen dat je pick-up van uw vak op een normale locatie. U zult willen ervoor zorgen dat u kunt pick-up van uw items regelmatig, indien nodig.

Hoewel je eten komt in een doos, het is vaak een goed idee om herbruikbare tassen bij het afhalen van uw tarief, vooral als je niet rijden. Een boodschappentas is veel gemakkelijker te dragen dan een kartonnen doos vol met eten.

Wil Je meedoen met de Plaatselijke Boerderijen?

Sommige CSA-programma ‘ s ook de ontvangende lid-evenementen, zoals farm tours. Sommige kun je zelfs als vrijwilliger op de boerderij in ruil voor een korting op uw deel.

Dit kan een leuke manier om in contact te komen met de plaats waar uw eten vandaan komt en kijk waar uw geld naar toe gaat. Als je van het idee om meer te leren over de plaatselijke boerderijen, check out de lid-evenementen aangeboden door CSA-programma ‘ s.

Als je niet verkocht op csa ‘s nog, je zou willen beginnen met een aantal bezoeken aan uw lokale boeren’ markt. Dit geeft je een idee van wat producten in uw gebied beschikbaar zijn voor elk seizoen. Ook bedrijven die bieden CSA vakken zal waarschijnlijk aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden.

CSA dozen zijn niet de enige manier om gezonder eten, maar ze zijn een populaire optie. Als meer beschikbaar zijn gekomen, ze hebben ook meer betaalbaar en toegankelijk zijn dan ze ooit waren. Als u klaar bent om het te proberen, kunt u de USDA CSA Map om te zien wat er beschikbaar is bij u in de buurt!