Microsoft Rand niet Wachten om Toestemming om Uw Gegevens te Importeren

0
69
Microsoft

De meeste browsers bieden om uw gegevens te importeren uit andere browsers wanneer u voor het eerst met hen. Dat is wel handig wanneer je de overstap van Firefox naar Chrome, bijvoorbeeld. Maar het blijkt dat Microsoft ‘ s Edge browser is een beetje te proactieve—het importeren van de data van google Chrome en Firefox voor vragen uw toestemming.

Als gespot door Windows Centraal, eerst het probleem kwam aan het licht door een sinds verwijderd Reddit post. Hoewel de tekst van het oorspronkelijke bericht is weg, en de vele reacties bevestigen de werking van de Rand.
Wanneer u open Rand voor de eerste keer, het direct importeren van de gegevens van Firefox en Chrome.

En dan, vraagt uw toestemming om de gegevens te importeren. Als je ja zegt, alles is helemaal ingesteld. Als je zegt nee, het moet het verwijderen van de gegevens over gebracht.

Dat alles vindt plaats tijdens de eerste sessie,” wat leidt tot een probleem. Het is gemakkelijk om te stoppen uit van de first-run ervaring” en verleidelijk om te doen, omdat de Rand zo dicht bij Chrome kan het gevoel overbodig te krijgen van de inleiding.

Maar als je overslaan zijn dat de introductie, het omzeilt u de keuze om gegevens te importeren, wat betekent dat de Rand niet krijgen de kans om te verwijderen van uw gegevens als u niet wilt importeren.

In een verklaring aan Windows Centrale, Microsoft toegelaten zo veel:

Tijdens de eerste sessie, de klant krijgt de mogelijkheid om te blijven of negeren van de geïmporteerde gegevens. Deze gegevens genegeerd als ze ervoor kiezen om niet door te gaan met de invoer. Als een klant beëindigt de nieuwe Microsoft Rand browser voortijdig tijdens de eerste run ervaring (bv. met behulp van taakbeheer), overige gegevens niet volledig worden verwijderd. Wij raden klanten niet afsluiten van het setup-proces voortijdig te zorgen voor een verwacht resultaat.

U vraagt zich misschien af als Microsoft plannen om de koers te wijzigen en te wachten totdat u vraag om te verplaatsen van uw gegevens via vóór het kopiëren. Dat lijkt niet het geval te zijn, zoals het uitgelegd Windows Centraal:

Wij geloven dat de browser gegevens, behoort tot de klant en zij hebben het recht om te beslissen wat ze ermee moeten doen. Net als andere browsers, Microsoft Rand biedt mensen de mogelijkheid om gegevens te importeren tijdens de installatie.

Browser voorkeuren en gegevens lijkt misschien onschuldig, maar het is nog steeds een vreemde keuze om vergeving te vragen dan toestemming, zeker als het gaat om het aanraken van gegevens van de gebruiker.

via Windows Centrale