Microsoft Kanten inte Vänta på Tillstånd för att Importera Dina Data

0
21
Microsoft

De flesta webbläsare erbjuder för att importera data från andra webbläsare när du först installera dem. Det är ganska praktiskt när du gör övergången från Firefox till Chrome, till exempel. Men det verkar Microsoft ‘ s Edge webbläsare är lite för proaktiv—det importerar dina data från Chrome och Firefox innan du ber din tillåtelse.

Som upptäckt av Windows-Central, problemet kom först till ljus genom en sedan-bort Reddit inlägg. Om texten i det ursprungliga inlägget är borta, många kommentarer bekräftade beteende i Kanten.
När du öppnar Kanten för första gången, det omedelbart import av data från Firefox och Chrome.

Och sedan, det ber din tillåtelse att importera data. Om du säger ja, allt är alla ställa upp. Om du säger nej, det bör ta bort uppgifter som det fört över.

Att allt sker under “first run-upplevelse”, vilket leder till ett problem. Det är lätt att sluta sig till den första erfarenhet” och frestande att göra eftersom Kanten är så nära att Chrome kan det kännas onödigt att få introduktion.

Men om du hoppar över det som inledning, förbi valet att importera data, vilket innebär att Edge kan inte få en chans att radera dina uppgifter om du inte vill importera den.

I ett uttalande till Windows Central, Microsoft medgav så mycket:

Under den första körningen erfarenhet, den visas för kunden möjlighet att behålla eller radera importerade data. Detta ignoreras data om de väljer att inte gå vidare med import. Om kunden säger upp den nya Microsoft Kanten webbläsaren i förtid under den första körningen erfarenhet (t ex med hjälp av aktivitetshanteraren), resterande data kan inte vara helt borttaget. Vi rekommenderar att kunder inte stänga setup-processen i förtid för att säkerställa ett förväntat resultat.

Du kanske undrar om Microsoft planer på att ändra kurs, och vänta tills du be att flytta dina data över innan du kopierar den. Det verkar inte vara fallet, eftersom det förklarat för Windows Central:

Vi tror att webbläsaren uppgifter som tillhör kunden och att de har rätt att bestämma vad de ska göra med det. Som andra webbläsare, Microsoft Edge erbjuder människor möjlighet att importera data under installationen.

Webbläsarens inställningar och uppgifter som kan tyckas oskyldigt, men det är fortfarande ett märkligt val att be om förlåtelse, snarare än tillstånd, särskilt när det gäller att röra användardata.

via Windows Central