Wat Doet Apple T2 “de Beveiligings-Chip” Doen in Uw Mac?

0
46
Apple

Apple trots adverteert dat de laatste en grootste Mac-modellen zijn uitgerust met een T2 security chip, maar wat doet het? En, belangrijker nog, is een T2-chip creëren meer problemen dan ze oplost?

Wat Is een T2 Beveiligings-Chip?

De T2 is Apple ‘ s tweede-generatie “de beveiligings-chip.” Het combineert verschillende hardware-controllers in een aangepast stukje silicium. Deze chips zijn gemeengoed op smartphones voor bepaalde tijd. Echter, de T2 is niet alleen er voor security doeleinden—het kan een groot verschil maken in termen van algemene prestaties, ook.

Dus, waarom heet het een beveiligings-chip? De belangrijkste reden is de T2 is verantwoordelijk voor een veilige boot. Het bevestigt de gehele opstart proces, vanaf het moment dat je druk op power op het moment dat uw macOS-bureaublad wordt weergegeven op het scherm. In het kort, deze controleert of de boot loader en het besturingssysteem zijn ondertekend en goedgekeurd door Apple, en dat alleen de goedgekeurde schijven worden gebruikt voor het starten van je OS.

Dit voorkomt dat unsigned software worden uitgevoerd bij het opstarten, dat een probleem kan zijn als je af en toe een boot naar Linux. Echter, dit is ook hoe de chip beschermt uw systeem; het voorkomen dat een derde partij van het opstarten van een niet-ondertekende besturingssysteem en proberen toegang te krijgen tot uw gegevens.

Apple

De T2 is ook verantwoordelijk voor alle encryptie op het station. Dit was eerder behandeld door de CPU. Door het verplaatsen van het proces om een aangepaste chip, is verbeterd in de raad, want het geeft de CPU meer middelen.

Zowel de MacBook Pro en MacBook Air hebben Touch-ID vingerafdruk scanners voor het inloggen en het goedkeuren van admin-niveau verzoeken. De T2-chip herbergt de beveiligde enclave in die van uw vingerafdruk kunnen gegevens veilig worden opgeslagen. Een keuring aanvragen—zelfs die voor applicaties van derden—zijn afgehandeld volledig door de chip.

Dit betekent dat apps nooit zien of toegang hebben tot fingerprint data, dat is hoe het Gezicht en de Touch-ID worden behandeld op de iPhone en iPad. Software eerst verzoeken de verificatie en de T2-chip controleert de vingerafdruk tegen degene die zijn opgeslagen in de beveiligde enclave. De software is dan de hoogte gesteld van het resultaat.

Wat Doet de Beveiligings-Chip Doen?

Terwijl de primaire functie is geworteld in de beveiliging en versleuteling, de T2 een paar andere dingen. Het duurt bijvoorbeeld over de System Management Controller functionaliteit die aanwezig is op oudere Macs. Deze controller beheert gedrag met betrekking tot voeding, batterij en het opladen, de snelheid van de ventilator, en de interne sensoren.

Apple heeft ook overhandigd audio processing plicht om de T2-chip, het beloven van een toename in geluidskwaliteit in de raad van bestuur. De nieuwste MacBook Pro klinkt geweldig, maar hoe veel de T2 draagt bij tot deze is voor debat. Het behandelt zowel audio in – en uitgang en schakelt automatisch uit de microfoon in je MacBook wanneer u het deksel sluit.

Apple

De T2 is ook een image signal processor, die zet de ruwe data ontvangen door een camera in het beeld dat u op het scherm ziet. Apple belooft “uitgebreide tone mapping, een betere beheersing van de blootstelling, en face-detection–gebaseerd autoexposure en automatische witbalans” net als de iPhone.

Een functie die Apple niet adverteren is verbeterd voor het renderen van video tijden. Tijdens een reeks onafhankelijke proeven, Apple Insider gevonden op dezelfde render werk op een oudere iMac die mist een T2-chip (maar deelt dezelfde CPU) nam ongeveer twee keer zo lang.

Die Apple-Computers beschikken over de Beveiligings-Chip?

Het is waarschijnlijk dat Apple uiteindelijk de T2 (of zijn opvolger) in alle Mac-modellen. In juni 2020, de volgende Macs hebben de T2-chip:

  • MacBook Air (2018 of later)
  • MacBook Pro (2018 of later)
  • Mac mini (2018 of later)
  • Mac Pro (2019 of later)
  • iMac Pro

Problemen in verband met de Beveiligings-Chip

Terwijl de T2 is er om uw systeem te beschermen en het verbeteren van prestaties, het is niet allemaal goed nieuws. Apple bevestigd de T2-chip ook blokken van derden reparaties. Het is niet verwonderlijk dat deze verder aan te wakkeren controverse onder consumenten die willen in staat zijn om te herstellen van hun eigen apparaten—iets wat het bedrijf heeft lange tijd tegen.

Dit betekent dat sommige onderdelen, zoals de logic board (moederbord) en de Touch-ID sensor, vereisen een bepaalde diagnostische software worden uitgevoerd om de computer normaal te functioneren na een reparatie. Dit dwingt klanten om eventuele reparaties uitgevoerd bij een Apple Store of via een derde Erkende Dienstverlener.

Apple

De Beveiligings-Chip wordt ook veroorzaakt een audio-glitching probleem op sommige 2018 modellen bij gebruik van USB 2.0-audio-interfaces. De macOS Mojave 10.14.4 update lijkt te zijn gericht deze, hoewel sommige nog steeds het rapporteren van problemen. Het probleem niet worden weergegeven op apparaten met USB 3.0 of hoger.

Nogmaals, de T2 is het centrale doel is het beschermen van de boot proces is om bepaalde software te draaien. Dit betekent dat het installeren van een ander besturingssysteem, zoals Windows of Linux vanaf een live USB-stick vereist interventie.

Gelukkig, drukt u op en houd de Command+R als je Mac wordt opgestart om de lancering van de “Startup Security Utility.” Deze pre-boot utility kunt u het uitschakelen van de Secure Boot door te kiezen voor “Geen Beveiliging”, dus elk besturingssysteem zal draaien. U zult ook moeten kiezen “Kunt opstarten vanaf externe media” als u gebruikmaakt van een USB-stick op te starten van je OS. Klik op “Turn on Firmware Password” als u een wachtwoord wilt beveiligen uw beschikking.

Ten slotte, omdat de T2 neemt System Management Controller taken, als je ooit nodig hebt voor het resetten van de SMC op je Mac, je hebt voor het volgen van een andere set van stappen.

Is de Beveiligings-Chip Hier te Blijven?

De functionaliteit die wordt geboden door de T2-chip is waarschijnlijk iets van Apple scherp te houden. Op de korte termijn, kunnen we een “T3” herziening, als het silicium wordt herhaald in toekomstige modellen.

Echter, het is al zwaar geruchten dat Apple aan het verschuiven is de Mac scala aan aangepaste ARM-processors zoals die in de iPhone en iPad. Op dit moment, de T2 is een aangepaste chip die zit naast de Intel Cpu ‘ s heeft het bedrijf gebruikt voor meer dan een decennium.

Als Apple was om naar de aangepaste silicium route, het zou kunnen besluiten om te bouwen T2 functionaliteit direct in het systeem-op-chip. Dus, terwijl we niet een aparte T2-chip, de component zou nog steeds aanwezig zijn en dezelfde taken uitvoeren in alle, maar de naam.

De Beveiligings-Chip is slechts de volgende stap in Apple ‘ s poging om verder te beveiligen macOS. Het kwam naast macOS Catalina, die een reeks nieuwe beveiligingsfuncties in het najaar van 2019.

GERELATEERD: Hoe macOS Catalina ‘ s Nieuwe beveiligingsfuncties

LEES VERDER

  • “Wat Doet Apple T2 “de Beveiligings-Chip” Doen in Uw Mac?
  • “Kan Je Echt “Zoom en Verbeteren” Beveiliging Materiaal?
  • “Hoe Gebruik je YouTube Picture-in-Picture op de iPad
  • “Het Downloaden van de Amazone Games App voor Twitch Prime Games
  • “Gratis te Downloaden: GarageBand voor de iPhone en iPad Is van Essentieel belang