Microsoft Surface Gaan 2 vs. IdeaPad Chromebook Duet: Welke Moet Je Kopen?

0
31
Lenovo/Microsoft

Dus, bent u in de markt voor een goedkope, crazy-draagbare machine. Een die werkt, net als een tablet maar kan ook omgaan met “echte” werk, zoals een laptop, typen van e-mails en uitgevoerd desktop programma ‘ s. De twee meest veelbelovende toestellen in deze niche, althans degenen onder de $500, zijn van Microsoft ‘s nieuwste Oppervlakte Ga tablet en de Lenovo’ s nieuwe IdeaPad Chromebook Duet.

Beide ontwerpen zijn 10-inch tablets met een geïntegreerde kickstand, en beide goed koppelen met een klein toetsenbord-touchpad heeft betrekking op specifiek ontworpen voor hen. Het grootste verschil is het besturingssysteem: de Oppervlakte Gaan 2 draait op Windows, het Duet loopt ChromeOS. En ook op Android. Soort van. Het is ingewikkeld. Er zijn ook grote verschillen in waarde, de software en de hardware te overwegen.

IdeaPad Chromebook Duet: Een Budget-Vriendelijke Browser in een Doos

Cameron Summerson

Lenovo budget nemen op een Chrome-tablet onder de indruk als we hadden op de CES eerder dit jaar, en Cam noemde het een bijna perfecte chrome os-apparaat. Het nagels de combinatie apparaat form factor op een manier die veel meer dure apparaten, zoals Google ‘ s eigen Pixel Leisteen, gewoon niet. Het doek bedekte kickstand maakt het lijken op een soort van een Oppervlak, in een oogopslag, maar het vastklikt aan de achterkant via de geïntegreerde magneten, het onthullen van een super-dunne 10-inch tablet onder.

Waarde

Het Duet wordt geleverd met een toetsenbord in de doos, een direct voordeel ten opzichte van vergelijkbare ontwerpen in termen van waarde. Terwijl het toetsenbord is niet echt fantastisch, het is het werk gedaan krijgt en verdubbelt als een screen protector wanneer de tablet in beweging is. Als u wilt om het volledige touchscreen of wil je gewoon gebruik maken van een full-sized toetsenbord, springt deze er recht uit de POGO pins.

Cameron Summerson

Zelfs met het toetsenbord, het Duet heeft een vanaf prijs van $280. Dat is $120 goedkoper dan de goedkoopste Surface 2, waarvoor een aparte $100 aankoop als u het toetsenbord wilt. Bij slechts 60% van de prijs, in de veronderstelling dat wilt u dat het toetsenbord en de touchpad, het Duet is niet te evenaren in termen van waarde.

Hardware

Maar dat lagere prijs komt met een paar offers. De Duet maakt gebruik van een MediaTek ARM-processor, dezelfde chip die de bevoegdheden van mid-range smartphones, dus het is zeker ontbreekt in aantal-kraken oomph. Bijvoorbeeld, deze lage specs zeggen dat het alleen kan een externe monitor op 1440×900 resolutie. True, dit soort van het apparaat is niet echt bedoeld om te worden gecombineerd met een monitor, maar het is het overwegen waard als je hoopte te doen.

Lenovo

Elders in de hardware, het Duet heeft slechts 4 gb RAM en 64GB opslagruimte (of 128GB als je tegen de prijs tot $300). Dat is meer dan genoeg geheugen en opslag voor een Chromebook, omdat bijna alles dat het besturingssysteem in de cloud. Maar je zou kunnen vinden dat het Duet begint te puffen als je weegt het af met te veel browser apps of tabs, en het niet kunnen houden te veel dichte Android-apps, zoals games.

Het Duet scherm is 1920×1200 LCD-dat is te onderhouden zonder dat het mind-blowing. Het heeft een 8-megapixel camera achter en een 2 mp camera aan de voorkant van cam, maar je bent waarschijnlijk niet om het te gebruiken voor iets meer intens dan de web conferencing.

In termen van I/O, het is gebaseerd op slechts één USB-C-poort voor het opladen van externe data, video en audio. (In één van de tablet is slechts ontwerp tekortkomingen, als er geen hoofdtelefoon aansluiting.) Je hebt conservatief te zijn met je accessoires, of het kopen van een USB-C dock voor het gebruik van meer dan één tegelijk. Maar dat lage-energie-ARM-hardware is een niet voor de hand liggende voordeel: de tablet is de accu gaat bijna altijd, en het kan een volledige traag laden zelfs op een telefoon baksteen.

ChromeOS.

Als u nog niet gebruik gemaakt van een Chromebook, dan opent u google Chrome op uw Windows-of Mac-computer. Dat is het. Dat is ChromeOS.

Oke, dat is de vereenvoudiging van dingen een beetje, maar het is echt een operating systeem dat gebouwd is rond een browser. Hoewel chrome os kan alles doen wat Chroom kan op een desktop, die waarschijnlijk meer dan u denkt, het is nog steeds beperkt in termen van uitbreiding. Een paar offline apps zoals Gmail en Google Docs zal houden je bezig wanneer u niet beschikt over een Wi-Fi-verbinding, maar in vergelijking met de enorme selectie van Windows-toepassingen die Oppervlak Gaan kan uitvoeren, het is een groot nadeel.

Echter, er is een aas in het gat voor chrome os: Android-apps. Net als de meeste nieuwe Chromebooks, het Duet gaat met de Google Play Store is geïnstalleerd, en u kunt het installeren van de meeste Android-apps daarin. Productiviteit apps, games, chat-clients, wat je maar wilt. Het is een enorme zegen voor een tablet te hebben ingebouwde toegang tot een miljoen mobiele apps.

Tablet-Interface

Het spreken van tablets, chrome os heeft enorme vooruitgang geboekt in het afgelopen jaar, het verbeteren van de tablet-interface (meestal door het opheffen van elementen die rechtstreeks van Apple ‘ s iPad). Het is zacht en gemakkelijk te begrijpen, zonder verlies van de toegang tot de full-power tools van de Chrome-Browser. Windows heeft gekregen beter op tablets de laatste tijd, ook, maar in de Duet is onmiskenbaar beter op een tablet dan de Oppervlakte Gaan.

Kopen bij BestBuy

Microsoft Surface Ga 2: zo Klein Als Windows Moet Ooit

De Oppervlakte Gaan is de evolutie van het apparaat dat Microsoft gebruikt om te bellen gewoon “Oppervlak” (zonder ‘Pro’). Het is een kleiner, goedkoper, meer draagbare machine, maar het houdt de brede lijnen hetzelfde als de populaire Surface Pro, met inbegrip van die uitstekend toetsenbord, die nog steeds een aparte aankoop.

Waarde

Microsoft

De Oppervlakte Gaan 2 kost $400, – voor het instapmodel tablet, met een extra $100 voor de goedkoopste toetsenbord en trackpad te dekken. Omdat we het te vergelijken met het Duet met het toetsenbord de ingebouwde, gaan we ervan uit dat de prijs is inbegrepen in de verkoopprijs. Dus $500 voor de goedkoopste Surface 2, bijna twee keer zoveel als de goedkoopste Duet.

Maar dat extra prijs krijg je een ongetwijfeld mooier machine. Het is met behulp van een echte Intel Pentium-processor, wat betekent dat het werkt met alle Windows-programma ‘ s zonder virtualisatie. Upgrade modellen kan stimuleren dat tot een Core i3 processor, en er is zelfs een model met 8 gb RAM en LTE … als je wilt besteden meer dan $700. Omdat u dit artikel leest, bent u waarschijnlijk niet. Maar in termen van pure hardware flexibiliteit en opties, het Oppervlak Gaan 2 meer kunt doen.

Hardware

Het is ook gewoon een mooiere machine. Als je voor de keyboard cover, vind je een betere algemene typering en touchpad-ervaring dan op de goedkopere Duet, met een extra bonus van verlichte toetsen en de optie om te typen op een comfortabele hoek. Ingeklapt voor transport, de Oppervlakte-Go 2 is dunner, meer stabiele en meer premium-gevoel. Het gezegde “je krijgt wat je betaalt voor” voor de geest komt.

Microsoft

De Oppervlakte is meer uit te breiden. De Surface-lijn hardnekkig vasthoudt aan een eigen laad – /dock-poort met een bijpassende betaling in in het vak, maar het Oppervlak Gaan 2 heeft ook een USB-C-poort die kan worden gebruikt met een standaard lader. De Oppervlakte Gaan 2 kan overweg met meerdere externe beeldschermen tegelijk veel meer docking opties dan de Duet—hoewel de geïntegreerde GPU niet kunnen verwerken van zware spullen, zoals 4K-video. Het heeft een ingebouwde MicroSD-kaartlezer voor eenvoudige en goedkope uitbreiding van de opslag, en de kers op de taart: een speciale hoofdtelefoonaansluiting.

De Oppervlakte Gaan 2 het scherm is slechts iets meer high-res dan de Duet, uit te breiden tot 1920×1280 resolutie voor een meer vierkante-achtige aspect ratio. Maar het contrast is over het algemeen gerapporteerd als beter, en de naar voren gerichte luidsprekers maken van media consumptie aangenamer.

Door de meer intense behoeften van Windows en een krachtigere processor, het zal niet zo lang duren op een lading, met de meeste recensenten krijgen onder de vijf uur. Het heeft een 8-megapixel camera achter en een 5 MEGAPIXEL front-facing camera, die compatibel is met de Windows Hallo biometrische systeem voor login en veiligheid.

Microsoft

Het basis model Oppervlakte Ga 2 heeft dezelfde 4GB RAM en 64GB opslag combo als de goedkoopste Duet. Maar dat is een beetje simplistisch: Windows neemt veel meer geheugen en opslag dan ChromeOS, vooral als je te gebruik … wait for it … de Chrome-browser. Ik persoonlijk beschouw 8GB RAM als het minimum voor een goede prestatie op Windows-10, en dat is een $150 upgrade voor de Surface 2 (die NOG steeds niet je van het toetsenbord). Die upgrade ook een verdubbeling van de opslag van 128 gb.

Windows 10

U kunt voor kleinere apparaten dan de Oppervlakte Gaan 2 met Windows 10 … maar je moet echt niet. Deze grootte en resolutie zijn waar Windows begint te voelen een beetje krap, maar je kan nog steeds het leeuwendeel van de dingen die je zou willen op de tablet. High-powered Windows games en media van de schepping zijn, maar het Oppervlak Gaan 2 moet kunnen omgaan met Photoshop of een high-end streaming video zonder probleem.

Microsoft

Het spreken van Photoshop: het grote voordeel dat het Oppervlak Gaan 2 heeft is de mogelijkheid om full desktop programma ‘ s, waaronder Chrome zelf. Als uw bedrijf afhankelijk is van een specifieke Windows-toepassing, of heb je er één die je gewoon niet wilt vervangen met een web-gebaseerd alternatief, Microsoft ‘ s tablet is de weg te gaan. Vergeef mij de woordspeling. Met decennia van Windows-apps in haar zak, de software is zeker een grote plus.

Omdat het Oppervlak Gaan 2 kunt uitvoeren Chrome, het kan doen alle software trucs die het Duet kan, behalve één: het uitvoeren van Android-apps. (Er zijn manieren om Android-apps op Windows, maar ze zijn onhandig, vooral op lage-aangedreven hardware.) Microsoft heeft zijn eigen geïntegreerde Windows Store voor apps, maar eerlijk gezegd, het is meestal nutteloos. Bijna alle hulpprogramma in het Oppervlak Gaan 2 komt van de toegang tot de traditionele Windows-programma ‘ s.

Tablet-Interface

Microsoft

Windows ook niet geweldig als een tablet-gebaseerd OS zijn, het is alleen maar “oké.” U zult in staat zijn om te doen alles wat je nodig hebt, maar krijgen via Windows’ verschillende programma ‘s en instellingen van de menu’ s zonder een muis kan frustrerend zijn. Als u wilt een apparaat vooral voor het surfen op het web of het uitvoeren van mobiele apps, dit is het niet.

Microsoft Surface Ga 2

NIEUWE Microsoft Surface 2 – 10.5″ Touch-Scherm – Intel Pentium – 4 GB Geheugen – 64 GB – Wifi – Platinum (Nieuwste Model)

Deze kleinere, slankere versie van de Surface tablet is een verrassend krachtige kleine apparaat. Het is gewoon jammer dat het begint bij 8 gb RAM en niet onder een toetsenbord in de doos.

Shop Nu

$398.00
Meer aanbiedingen

De Doorslaggevende Factoren

Laten we breken in een lightning-ronde. Als je nog steeds moeite om een beslissing te maken tussen de IdeaPad Chromebook Duet en het Oppervlak Gaan 2, hier zijn de snelle hits:

  • Hardware: De Oppervlakte-Go 2 is krachtiger, met meer upgrades en opslag opties, samen met een mooiere pasvorm en afwerking. Er is ook een LTE-verbinding in de hoogste prijs.
  • Waarde: De Duet-wins gemakkelijk, met een toetsenbord meegeleverd in de veel goedkopere prijs.
  • Draagbaarheid: Met zowel tabletten die ongeveer dezelfde grootte en gewicht, de Ondergrond Gaan 2 wint als je het brengen langs de type cover en standaard voor de volledige “modus werk.” De Chromebook Duet is een beetje meer flexibel, hoewel: met de standaard verwijderd, het is veel slanker als een tablet alleen. Het kan ook twee keer zo lang duren op een lading, en weer tot volle accu van een lage-energie lader.
  • Werkwijze: De Ondergrond Gaat van 2 hoge kwaliteit toetsenbord met achtergrondverlichting is beter voor u als u wilt de behandeling van de machine, zoals een laptop. Toegang tot alle Windows-programma ‘ s kunnen de beslissende factor te zijn voor sommige kopers.
  • Tablet-modus: De Chromebook Duet van de overste van iPad-achtige tablet user interface en toegang tot de native Android-apps maken het de betere keuze als je gewoon surfen op de bank of onderweg.

In het algemeen zou ik zeggen dat de meeste kopers overwegen een goedkopere tablet zal beter worden bediend door de Lenovo ontwerp. De waarde en levensduur van de batterij zijn moeilijk te verslaan, en toegang tot Android-apps in deze form factor is een grote plus. De Oppervlakte wint als u absoluut moet hebben Windows apps, of je moet meer uitbreiding en opslag—dat de MicroSD-kaart slot kunnen dubbele of drievoudige van de maximale capaciteit.