Kan Je Echt “Zoom en Verbeteren” Beveiliging Materiaal?

0
43
Nieuwe Afrika/Shutterstock.com

Twee agenten staan bij een computer. Voor hen is een wazig security camera beeld. “Verbeter,” blaft de senior officer voor de rookie, die drukt op een paar knoppen. Plotseling, het beeld verandert, het onthullen van een cruciaal bewijsstuk. Maar is “verbetering” video-opnames realistisch?

Het scheiden van feiten en Fictie

Technologie speelt altijd een rol in de TV-verhaal-spinnen, en dit is een van de meest inheemse stijlfiguren, die overal uit de CSI-aflevering van Star Trek.

Voorspelbaar, fictie is altijd een stuk leuker dan een feit. Uiteindelijk worden de foto ‘ s informatie, met elke pixel die een enkelvoud stuk gegeven. Hoewel het mogelijk is om forensisch afbeeldingen aanpassen om bepaalde elementen duidelijker kan je niet uitpakken van iets uit niets. Het succes van een forensische image analysis, daarom is afhankelijk van een veelheid van factoren, waaronder de kwaliteit van de camera en de omstandigheden waarin de beelden werden genomen.

Stel dat u een winkel heeft een old-school VGA bewakingscamera gekocht door de eigenaren in het midden van de jaren 2000, en iemand breekt in. Als de dief op de vlucht slaat, zijn masker glijdt, en zijn gezicht zichtbaar is voor slechts een moment. Seconden later is hij in de vluchtauto, ver van de camera ‘ s gezichtsveld.

Stel je eens voor dat moment, dat de verdachte het gezicht bezet een gebied van nog 50 pixels in de hoogte en 25 pixels in de breedte voor een totaal bedrag van 1.250 pixels. Dat is niet veel ruimte—en de meeste van de onderscheidende kenmerken die het mogelijk maken een jury positief bevestigen van de identiteit van de verdachte (tatoeages, gezichts-structuur, littekens, etc.) zijn vaag en ongedefinieerd is.

Vergeet niet, pixels zijn gegevens. Als die gegevens er niet bij, je kunt niet toveren uit het niets. Je kunt niet de een of andere manier proces een korrelige miniatuur-vormige beetje van beelden in een hoge resolutie meesterwerk, aan het licht brengen van de verschillende minuscule schoonheidsfoutjes die uiteindelijk de vorm aan van een deel van de identiteit van een persoon. Het kan gewoon niet worden gedaan.

Hoe “Verbetering” Beelden Echt Werkt

Dat niettegenstaande, verbeteringen kunnen worden aangebracht met een afbeelding die uiteindelijk kunnen helpen met een onderzoek. Als je een fotograaf of videograaf, u misschien bekend met een aantal van hen.

Stel handhaving van de wet heeft een aantal CCTV beelden genomen op een moment dat er een misdrijf is gepleegd. Echter, op het moment van het incident, het was nacht, waardoor het bijna onmogelijk voor iemand om te onderscheiden van alle nuttige informatie.

Een gekwalificeerde forensische image analysis professional kan dan een nog steeds en open het in Photoshop of een andere relevante tool, net als Lightroom of DarkTable—en pas het contrast of het histogram niveaus te onthullen belangrijke aanwijzingen. Dit is effectief, elementaire beeldbewerking.

Maar er is een belangrijk onderscheid om te maken hier. Voor een lange tijd, beeld-analyse werd (bij gebrek aan een beter woord) iets van een Wild West, met weinig toezicht of regulering. Dat is sindsdien veranderd, en diegene die het uitvoeren van forensische image analysis binnen de context van een onderzoek hebben zich te houden aan een gedragscode.

Eerste, om hun het bewijs te worden beschouwd als ontvankelijk, veel landen (waaronder het Verenigd Koninkrijk) moet de analist te worden bewezen bekwaam te zijn. Ze moeten weten wat ze doen en kunnen om het te bewijzen. Ze hebben ook te houden aan hun gebied van deskundigheid. Een afbeelding analist kan niet worden een expert op het gezicht vergelijking of de anatomie van de mens, en daarom niet zou moeten bieden reactie op deze elementen.

Ten tweede, forensische image analisten hebben zich te houden aan de gebruikelijke regels van het engagement. Dit geldt met behoud van de originele beeld—en, waar mogelijk, de oorspronkelijke opslag apparaat. Zij moet ook het document van het hele proces, zodat een derde partij kunnen traceren hun stappen en opnieuw de dezelfde resultaten.

Uiteindelijk, deze regels richten zich niet op het feitelijke technisch proces, maar zorg ervoor dat alle verkregen bewijs toelaatbaar is in een rechtbank.

Door in te zoomen op de Grotere Foto

MemoryMan/Shutterstock.com

De werkelijkheid is minder spannend dan de fictie. Maar, net als met het traceren van een telefoontje, dat er een kern van waarheid hier.

De “zoom en verbeteren” trope is afgeleid van een periode in de tijd wanneer de meeste beveiligingscamera ‘ s waren, botweg, verschrikkelijk. En, die een uitdaging voor onderzoekers, eerst in het vinden van hun verdachte, maar ook in het proberen hen in een rechtbank. Een onderzoek van wetenschappers aan Robert Gordon University, blijkt dat jury ‘ s zijn vaak minder bereid om te veroordelen op lage kwaliteit CCTV-beelden, omdat, als ze fout zijn, ze hebben geruïneerd een onschuldig leven van een persoon.

U moet er zeker van zijn. En, je kunt niet zeker zijn met een goedkope beveiligingscamera.

Uiteraard 2020 is anders. Je kunt het nu kopen van een HD bewakingscamera voor minder dan de kosten van een diner in een restaurant. De Wyze Cam is misschien wel het beste voorbeeld. Hij verkoopt voor $20, en wordt geleverd met een 1080p-sensor en de visie van de nacht. Yi heeft een vergelijkbare configuratie camera in hetzelfde stadion.

Met dat komt minder noodzaak om te “zoomen en te verbeteren.” In plaats daarvan, zal het gesprek rond de afbeelding analyse is verschoven in de richting taken, zoals het lichte aanpassing en het waarborgen van de foto ‘ s worden bewaard en getransformeerd, op een manier die voldoet aan forensische normen.

Hoe we ook proberen, we kunnen gewoon niet voorstellen dat de schrijvers van CSI doen van een aflevering over een forensische image analist voltooien van de chain-of-custody papierwerk.

GERELATEERD: Duurt Het Echt 60 Seconden om het Spoor van een telefoongesprek?

LEES VERDER

  • “Wat Doet Apple T2 “de Beveiligings-Chip” Doen in Uw Mac?
  • “Kan Je Echt “Zoom en Verbeteren” Beveiliging Materiaal?
  • “Hoe Gebruik je YouTube Picture-in-Picture op de iPad
  • “Het Downloaden van de Amazone Games App voor Twitch Prime Games
  • “Gratis te Downloaden: GarageBand voor de iPhone en iPad Is van Essentieel belang