Kan Du Verkligen “Zoom och Öka” Säkerheten Film?

0
40
Nya Afrika/Shutterstock.kom

Två poliser står vid en dator. Innan dem är en suddig säkerhet kameran bilden. “Förbättra” skäller senior officer till rookie, som trycker på några knappar. Plötsligt, bilden förvandlar, avslöjar en kritisk del av bevis. Men är “förbättra” videofilmer realistiska?

Att skilja Fakta från Fiktion

Teknik spelar alltid en roll i TV-berättande-spinning, och detta är en av de mest endemiska troper, som syns överallt från CSI till Star Trek.

Förutsägbart, skönlitteratur är alltid mycket mer spännande än faktum. I slutändan, bilder finns information, där varje pixel representerar en enda bit av datum. Även om det är möjligt att forensically justera bilder för att göra vissa delar tydligare, du kan inte utvinna något från ingenting. Framgången för en rättsmedicinsk bildanalys, därför, beror på en mängd faktorer, inklusive kvaliteten på kameran och de förhållanden under vilka de bilder som togs.

Antag att en närbutik har en old-school VGA-säkerhet kameran köptes av ägarna i mitten av 2000-talet, och någon bryter sig in. Som tjuven flyr, hans mask glider, och hans ansikte är synlig bara för ett ögonblick. Sekunder senare, är han i flyktbilen, långt från kamerans synfält.

Låt oss anta att, för tillfället, den misstänktes ansikte upptog en yta av 50 pixlar i höjd och 25 pixlar i bredd för en summa om 1 250 pixlar. Det är inte mycket utrymme—och de flesta av de utmärkande dragen som skulle tillåta en jury för att positivt bekräfta identiteten på den misstänkte (tatueringar, ansiktsigenkänning, ärr, etc.) är vaga och odefinierade.

Kom ihåg att pixlar är data. Om uppgifterna inte finns där, kan du inte trolla ut i ingenstans. Du kan inte på något sätt bearbeta en grynig miniatyr-formad bit av bilder i en högupplöst mästerverk, att föra fram de olika minimala fläckar som till slut bildar en del av en persons identitet. Det kan bara inte göras.

Hur “Förbättra” Bilder Faktiskt Fungerar

Att trots att förbättringar kan göras till en bild som i slutändan kan hjälpa till med en utredning. Om du är en fotograf eller filmare, kan du bli bekant med några av dem.

Låt oss anta att brottsbekämpningen har några CCTV bilder tagna vid en tidpunkt när ett brott har begåtts. Men vid tiden för incidenten, det var natt, vilket gör det nästan omöjligt för någon att urskilja någon användbar information.

En kvalificerad kriminaltekniska bildanalys professionella kan sedan ta en stilla och öppna det i Photoshop eller annan relevant verktyg, som Lightroom eller DarkTable—och justera kontrast eller histogram nivåer för att avslöja viktiga ledtrådar. Detta är effektivt, grundläggande bildredigering.

Men det finns en viktig distinktion att göra här. Under en lång tid, bildanalys var (i brist på ett bättre uttryck) något av en Vilda Västern, med lite tillsyn eller förordning. Som har ändrats sedan dess, och de som utför kriminaltekniska bildanalys inom ramen för en utredning måste följa en uppförandekod.

För det första, för deras bevis för att betraktas som giltiga, många jurisdiktioner (inklusive storbritannien) kräver att analytikern har visat sig vara behöriga. De måste veta vad de gör och att kunna bevisa det. De måste också hålla sig till sitt område av expertis. En bild analytiker får inte vara expert på facial jämförelse eller människans anatomi, och därför bör inte erbjuda kommentera dessa faktorer.

För det andra, kriminaltekniska bild analytiker har att följa de vanliga reglerna. Detta inkluderar att behålla den ursprungliga bild—och, där så är möjligt, den ursprungliga lagringsenhet. De måste också dokumentera hela processen så att en tredje part kan spåra sina steg och återskapa samma resultat.

I slutändan kommer dessa regler inte att fokusera på den faktiska tekniska process, utan snarare se till att alla bevis som erhållits för en prövning i domstol.

Zooma in Större Bild

MemoryMan/Shutterstock.kom

Verkligheten är mindre spännande än fiktion. Men, precis som med att spåra ett telefonsamtal, det finns ett korn av sanning här.

“Zoom och förbättra” trop härrör från en period i tid när de flesta säkerhetskameror var, rent ut sagt, fruktansvärt. Och, som en stor utmaning för utredare, först för att hitta den misstänkte, men också i att försöka dem i en domstol. Forskning från akademiker på Robert Gordon University visar att juryer är ofta mindre villiga att döma på låg kvalitet CCTV bilder eftersom, om de är fel, de har förstört en oskyldig människas liv.

Du måste vara säker på. Och, du kan inte vara säker med en billig säkerhet kameran.

Självklart 2020 är olika. Nu kan du köpa en HD-säkerhet kameran för mindre än kostnaden för en middag på en restaurang. Den Wyze Cam är kanske det bästa exemplet. Det säljs för $20 och levereras med en sensor-1080p och mörkerseende. Yi erbjuder en liknande konfigurerat kameran i samma division.

Det blir mindre behov av att “zooma och förbättra.” I stället samtal kring bildanalys har förskjutits mot uppgifter som ljus justering och se bilder förvaras och omvandlas på ett sätt som uppfyller kriminaltekniska normer.

Vi försöker, vi kan bara inte föreställa sig författarna av CSI göra en episod om en rättsmedicinsk bild analytiker att slutföra sina chain-of-custody-pappersarbete.

RELATERAT: Tar Det Verkligen 60 Sekunder för att Spåra ett Samtal?

LÄS NÄSTA

  • “Vad Gör Apples T2 “Security Chip” Göra i Din Mac?
  • “Kan Du Verkligen “Zoom och Öka” Säkerheten Film?
  • “Hur kan man Använda YouTube för Bild-i-Bild-på iPad
  • “Hur att Ladda ner Amazonas Spel-Appen för att Rycka Prime Spel
  • “Gratis Ladda ner: GarageBand för iPhone och iPad Är Viktigt