En Liten Knapp som Håller Mig från att Älska ThinkPad TrackPoint-Tangentbord II

0
124

Betyg:
7/10
?

 • 1 – Absolut Hot Sopor
 • 2 – Sorta Ljummet Sopor
 • 3 – Starkt Bristfällig Design
 • 4 – Vissa Fördelar, Massor Av Nackdelar
 • 5 – Acceptabelt Ofullkomliga
 • 6 – Tillräckligt Bra för att Köpa På Rea
 • 7 – Bra, Men Inte Bäst-I-Klassen
 • 8 – Fantastiskt, med Några Fotnoter
 • 9 – Håll Käften Och Ta Mina Pengar
 • 10 – Absolut Design Nirvana

Pris: sek 100

Köp Nu

Michael Crider

Gör en sökning för bärbara datorer med de bästa tangentbord, och du kommer att hitta Lenovo ThinkPad rad på toppen av varje lista. Företaget har hållit serien ” hängivenhet till en fast skrivkänsla ända sedan den tog över från IBM way back in 2005. ThinkPad-Tangentbord är ett sätt att föra den utmärkt tangentbord, och dess signatur musen, TrackPoint-ersättning, till andra enheter.

Här är Vad Vi Gillar

 • Utmärkt nycklar och känner
 • Kompakt, effektiv layout
 • Flera anslutningsmöjligheter
 • Fast kropp med USB-C laddning

Och Vad Vi inte

 • Jag kan inte arbeta med detta f ‘ n Fn-knappen
 • Ingen bakgrundsbelysning
 • Ingen fast anslutning

Detta är inte Lenovos första spricka på en ThinkPad-märkta tangentbord, eller ens dess första trådlösa alternativ. Men det är den senaste och mest avancerade, föra moderna bekvämligheter som multi-enhet ihopkoppling, en dedikerad USB-mottagare, USB-C laddning. Det är exakt vad du vill ha från en ThinkPad-tangentbord, utan resten av den bärbara datorn.

Och det skulle vara nästan perfekt … om det inte vore för en konstruktion tillsyn som drar ner hela upplevelsen. Om du kan bortse från det dåliga genomförandet av Fn-tangenten, TrackPoint-Tangentbord II är en enkel rekommendation. Om du inte kan, då jag måste varna dig bort från det.

Hårdvara

Liksom många moderna tangentbord, här kommer med flera olika trådlösa alternativ. Du har fått din standard Bluetooth och en 2.4 Ghz USB-dongel, som tangentbordet kan byta mellan när som helst via en praktisk slå på den övre kanten. Denna switch fungerar som en pairing-knappen. Medan vi är där, observera att Windows – /Android-switch som gör att vissa grundläggande mobil navigation kommandon på F9-F12-tangenterna.

Michael Crider

På den högra kanten, det är en strömbrytare, som är lätt att hitta och aktivera utan att titta. Under två tunna men stadiga utfällbara fötter, som kan få tangentbordet vinkel upp till ca fyra grader. De är diskret och lätt att använda antingen eller ignorera. Under den övre kanten ligger något dolt USB-port C, vilket jag är väldigt glad över att se i stället för MicroUSB. Jag skulle vara ännu mer glad om det fanns en möjlighet för en fast anslutning, men nope, det är bara för laddning. Det finns också ett praktiskt fack för förvaring den lilla USB-mottagaren.

Michael Crider

Det är det som gäller icke-tangentbord del av hårdvaran går. Tangentbordet använder en svart plast, som är lätt, robust, och inte särskilt iögonfallande, och nyckeln legends verkar vara laser-tryckt i stället för färgade. Jag skulle ha velat se ett alternativ för bakgrundsbelysning till detta pris.

Bluetooth-anslutningen var rock-solid, även genom en vägg eller två, och jag kunde inte för att tömma en full batteriladdning i två veckor som jag har använt tangentbordet.

Design

ThinkPad TrackPoint-Tangentbord II är precis vad det låter som: en ThinkPad tangentbord lurade av den medföljande bärbara dator och ställ in gratis med trådlöst. Det gör det till en idealisk följeslagare till tabletter, oavsett vilket operativsystem de kör. Det är också ganska bra som ett tangentbord för en full storlek på skrivbordet förutsatt att du inte behöver ett sifferkort och du är inte ombord med mer avancerade mekaniska tangentbord.

Michael Crider

Åh, och det har TrackPoint, med dess nödvändiga musknappar umgås under mellanslagstangenten. Jag ska gå vidare och få detta ur vägen. Jag vet att det är die-hard fans av IBM: s “- nippel musen för” design, men trots genuint kärleksfull bärbara ThinkPad-datorer, jag har aldrig tyckt om det så mycket. Jag hitta en konventionell styrplatta, och speciellt glas gest-kompatibel trackpads på moderna bärbara datorer, en mycket bättre lösning för att gå utan en mus.

Michael Crider

Jag kan säga att TrackPoint på detta tangentbord fungerar på samma sätt till dem som på bärbara ThinkPad-datorer, om än lite styvare. Framför allt, den centrala bläddra-knappen fungerar precis som tänkt på Windows 10, ChromeOS, macOS, iPad och Android. Det är en imponerande bit av kompatibilitet arbete, även om jag inte personligen gillar verktyget. Men om du gör det, du kommer att gilla den här versionen av it—spets kan även komma av för ett enkelt byte.

Att skriva

Bortsett från mus input, skriva på Tangentbord, TrackPoint-II är mer eller mindre exakt samma upplevelse som att skriva på någon av de senaste Thinkpad. Den chicklet scissor-switch nycklar har ett fast tryck och trevlig resa, och den standard 60% layout för (nästan) alla primära nycklar betyder det att jag kan komma upp till min fulla skriva snabbt.

Michael Crider

Det är en effektiv layout på denna 14-tums platta: det finns rum för dedikerade Home, End, Infoga, Sida Upp/Ner och Skriva ut Skärmen knappar utan att ta till den funktion lager. F1-F12 som standard laptop hårdvara kontroller (volym, ljusstyrka, etc), men kan vara låst till vanliga funktionstangenter med FnLock. Om du förlitar dig på någon av dessa för ditt vanliga arbete, kommer du vara glad att se alternativ här.

Därför är det helt smärtar mig att rapportera på Fn-tangenten. Som bärbara ThinkPad-datorer, det sitter i det nedre vänstra hörnet av tangentbordet, mosa vänster CTRL-knappen åt sidan. Till skillnad från bärbara ThinkPad-datorer, finns det inget sätt att byta Fn och Ctrl-knapparna, så att din muskel minne för kortkommandon kan bevaras.

Jag hatar detta f ‘ n Fn-knappen. Michael Crider

Detta. Enheter. Mig. Helt galet. Det är det första jag ändra på alla bärbara datorer med denna olyckliga design beslut, och jag jagade runt ganska länge för samma alternativ här. Ingen tärningar. Till skillnad från F1-F12, det finns inget sätt att byta den i tangentbordet firmware. Lenovo gör en driver-program med ett användarvänligt gränssnitt för Windows också, men det har bara ett alternativ för favoriter kommandot och TrackPoint-justeringar. Jag mailade Lenovos företrädare för att bekräfta detta: i skrivande stund finns det inget sätt att få tillbaka en regelbunden CTRL-knappen layout på alla plattformar.

För mig, som är en deal-breaker. Men jag tycker om nästan alla andra aspekter av ThinkPad II: s tangentbord design, tvingar mig att justera ett par decennier av muscle memory flera gånger varje timme betyder att jag inte kan vänta med att komma tillbaka till min vanliga tangentbordet.

Michael Crider

Jag inser att detta är en mycket individuella klagomål, och några av mina medarbetare säger att det inte skulle bry sig om dem alls. Men andra säger att det skulle (citat: “Ew, det är hemskt”, “jag skulle kasta det ut genom fönster”). Det skulle vara en lätt sak att ta hänsyn till i utformningen—Fn+Ctrl eller Fn+Caps Lock för att byta dem, till exempel. Så, beslutet är vad som hållit detta tangentbord från att få en Editors’ Choice.

Slutsats

Jag ville älska ThinkPad TrackPoint-Tangentbord II, och jag nästan göra. Det är dyr ($100, $86 till försäljning i skrivande stund) för en icke-mekaniska Bluetooth-styrelsen, men dess kvalitet och stamtavla motivera den kostnaden, och det finns några utmärkta design-element här. Jag anser att TrackPoint null bonus, men de som älskar det kommer att vara extatisk på alternativet att använda det på icke-ThinkPad enheter.

Michael Crider

Men jösses, det Fn-knappen. Det bråkar med mitt arbetsflöde på ett sätt som jag bara inte kan komma över. Om det inte är ett problem för dig, lägg då till ett par punkter för att denna översyn betyg och anser att det är en enkel rekommendation. Jag kommer att vara på jakt efter en firmware-eller uppdatering av drivrutiner från Lenovo, och om jag ser den, jag ska justera denna översyn med detta.

Betyg: 7/10
Pris: sek 100

Köp Nu

Här är Vad Vi Gillar

 • Utmärkt nycklar och känner
 • Kompakt, effektiv layout
 • Flera anslutningsmöjligheter
 • Fast kropp med USB-C laddning

Och Vad Vi inte

 • Jag kan inte arbeta med detta f ‘ n Fn-knappen
 • Ingen bakgrundsbelysning
 • Ingen fast anslutning