Een Kleine Knop Houdt Me van de liefde voor de ThinkPad TrackPoint-Toetsenbord II

0
118

Waardering:
7/10
?

 • 1 – Absolute Hot Afval
 • 2 – Sorta Lauw Afval
 • 3 – Sterk Gebrekkig Ontwerp
 • 4 – Aantal Pro ‘ S, Veel Nadelen
 • 5 – Resultaten Onvolmaakt
 • 6 – Goed Genoeg om te Kopen Op de Verkoop
 • 7 – Grote, Maar Niet De Best-In-Class
 • 8 – zeer goed, met Enkele Voetnoten
 • 9 – Shut Up And Take My Money
 • 10 – Absolute Design-Nirvana

Prijs: $100

Nu Kopen

Michael Crider

Doe een zoekopdracht voor de laptops met de beste toetsenbord, en u zult vinden Lenovo ThinkPad lijn aan de bovenkant van elke lijst. Het bedrijf heeft gehouden de serie’ toewijding aan een stevige type-ervaring ooit sinds de overname van IBM manier terug in 2005. De ThinkPad-Toetsenbord is een manier om die uitstekend toetsenbord, en de handtekening van de TrackPoint ter vervanging van de muis, om andere apparaten.

Hier is Wat We Willen

 • Uitstekende toetsen en voelen
 • Compacte, efficiënte lay-out
 • Meerdere aansluitmogelijkheden
 • Solid body met USB-C opladen

En Wat We niet

 • Ik kan niet werken met deze f ‘ n Fn-knop
 • Geen achtergrondverlichting
 • Geen bekabelde verbinding

Dit is niet Lenovo ‘ s eerste scheur in een van de ThinkPad-branded toetsenbord, of zelfs de eerste draadloze optie. Maar het is de nieuwste en meest geavanceerde, het samenbrengen van moderne gemakken zoals multi-device pairing, een speciale USB-ontvanger en USB-C op te laden. Het is precies wat je wilt van een ThinkPad-toetsenbord, zonder de rest van de laptop.

En dat zou bijna perfect … als het niet voor een ontwerp van toezicht dat brengt de hele ervaring. Als u uit over de slechte uitvoering van de Fn-toets, het TrackPoint-Toetsenbord II is een eenvoudige aanbeveling. Als je niet kunt, dan zou ik hebben om u te waarschuwen uit de buurt van het.

Hardware

Net als veel moderne toetsenborden, deze wordt geleverd met meerdere draadloze opties. Je hebt je standaard Bluetooth en een 2.4 Ghz USB-dongle, waarbij het toetsenbord kan schakelen tussen op elk gewenst moment via een handige schakelaar aan de bovenkant. Deze schakelaar fungeert als een koppel-knop. Terwijl we daar bent, let dan op de Windows/Android-schakelaar, die het mogelijk maakt een aantal fundamentele mobiele navigatie commando ‘ s op de F9-F12 toetsen.

Michael Crider

Aan de rechterkant is er een aan – / uitknop, die is makkelijk te vinden en te activeren zonder op te kijken. Daaronder zitten twee dunne maar stevige opvouwbare voeten, waarmee het toetsenbord hoek tot vier graden. Ze zijn onopvallend en gemakkelijk te gebruiken of negeren. Onder de bovenste rand is een beetje een verborgen USB-C-poort, en daar ben ik erg blij om te zien in plaats van MicroUSB. Ik zou zelfs meer blij zijn als het had een optie voor een bedrade verbinding, maar nee, het is gewoon opladen. Er is ook een handige compartiment voor het opbergen van de uiterst kleine USB-ontvanger.

Michael Crider

Dat is zo ver als de niet-toetsenbord deel van de hardware gaat. Het toetsenbord maakt gebruik van een zwarte kunststof behuizing, die is licht, stevig, en niet bijzonder in het oog springende, en de legenda ‘ s van lijken te zijn laser-gedrukt in plaats van geverfd. Ik zou graag een optie zien voor tegenlicht op deze prijs.

De Bluetooth verbinding is rotsvast, zelfs door een muur of twee, en ik was niet in staat om de afvoer van een volle batterij in de twee weken dat ik gebruik maken van het toetsenbord.

Ontwerp

De ThinkPad TrackPoint-Toetsenbord II is juist wat het als klinkt: een ThinkPad-toetsenbord opgelicht van de begeleidende laptop en gratis draadloze. Dat maakt het een ideale metgezel voor tablets, ongeacht het besturingssysteem waarop ze draaien. Het is ook pretty darn goed als een toetsenbord voor een volwaardige desktop, ervan uitgaande dat je niet nodig hebt een aantal pad en je bent niet aan boord met meer uitgebreide mechanische toetsenborden.

Michael Crider

Oh, en het heeft de TrackPoint, met de nodige muis knoppen hangen onder de spatiebalk. Ik ga je gang en dit uit de weg. Ik weet dat er zijn die-hard fans van IBM ‘ s “tepel muis” ontwerp, maar ondanks dat is echt lief van de ThinkPad laptops, ik heb nooit vond het veel te weinig. Ik vind een conventionele trackpad, en vooral de glazen gebaar-compatibele trackpads op moderne laptops, een veel betere oplossing voor gaan, zonder een muis.

Michael Crider

Ik kan zeggen dat de TrackPoint op dit toetsenbord werkt identiek aan die van de ThinkPad laptops, als er een beetje stijver. Met name de centrale scroll knop werkt precies zoals de bedoeling is op Windows 10, ChromeOS, macOS, iPad, en Android. Dat is een indrukwekkende beetje compatibiliteit te werken, zelfs als ik het niet persoonlijk als de tool. Maar als u dit doet, kunt u net als deze versie van de punt kunt komen zelfs uit voor een eenvoudig te vervangen.

Typen

Afgezien van de muis, het typen op het TrackPoint-Toetsenbord II is meer of minder precies dezelfde ervaring als typen op een van de recente ThinkPads. De chicklet scissor-switch-toetsen hebben een stevige druk en aangename reis, en de norm van 60% lay-out voor (bijna) alle primaire sleutels betekent dat ik kan krijgen om mijn volledige typen snelheid snel.

Michael Crider

Het is een efficiënte lay-out op deze 14-inch plaat, ook: er is ruimte voor dedicated Home, End, Invoegen, Pagina Omhoog/Omlaag, en Print Screen toetsen, zonder toevlucht te nemen tot de functie layer. F1-F12 standaard laptop hardware knoppen (volume, helderheid, etc), maar kan vergrendeld worden om standaard functietoetsen met FnLock. Als u een beroep doen op een van deze voor uw reguliere werk is, zult u blij zijn om te zien de opties hier.

Dat is de reden waarom het absoluut doet me pijn om te rapporteren over de Fn-toets. Zoals de ThinkPad laptops, het zit in de linker bovenhoek van het toetsenbord, squishing de linker CTRL-knop opzij. In tegenstelling tot de ThinkPad laptops, er is geen manier om te wisselen van de Fn en Ctrl toetsen, zodat uw spieren geheugen voor sneltoetsen kan worden bewaard.

Ik haat dit f ‘ n Fn-knop. Michael Crider

Deze. Stations. Mij. Gek. Het is het eerste wat ik op een laptop met deze ongelukkige ontwerp-besluit, en ik gejaagd rond voor vrij wat tijd voor dezelfde optie hier. Geen dobbelstenen. In tegenstelling tot de F1-F12 toetsen, is er geen manier om te ruilen in het toetsenbord firmware. Lenovo maakt een driver-programma met een user interface voor Windows, maar het heeft alleen een optie voor een favorieten opdracht en TrackPoint-aanpassingen. Ik e-mailde de Lenovo vertegenwoordigers om dit te bevestigen: op het moment van schrijven, is er geen manier om terug te krijgen een regelmatige CTRL-knop lay-out op elk platform.

Voor mij is dat een deal-breaker. Hoewel ik geniet van bijna elk ander aspect van de ThinkPad II toetsenbord ontwerp, dwingen mij om een paar decennia van spier-geheugen meerdere keren per uur betekent dat ik kan niet wachten om terug te gaan naar mijn standaard toetsenbord.

Michael Crider

Ik realiseer me dat dit een zeer individuele klacht, en sommige van mijn collega ‘ s zeggen dat het niet zou storen ze op alle. Maar anderen zeggen dat het zou (citaat: “Ugh, dat is verschrikkelijk,” “zou ik gooi het uit het raam”). Het zou een eenvoudig ding om rekening te houden met de in het ontwerp—Fn+Ctrl of Fn+Caps Lock om ze te verwisselen, bijvoorbeeld. Zo, dat besluit is wat hield dit toetsenbord van het krijgen van een Editors’ Choice.

Conclusie

Ik wilde om liefde voor de ThinkPad TrackPoint-Toetsenbord II, ben ik het bijna doen. Het is prijzig ($100, $86 te koop op het moment van schrijven) voor een niet-mechanische Bluetooth aan boord, maar de kwaliteit en de stamboom rechtvaardigen dat de kosten, en er zijn enkele uitstekende design-elementen hier. Ik beschouw de TrackPoint een null-bonus, maar wie houdt het zal extatische op de optie om het te gebruiken op niet-ThinkPad apparaten.

Michael Crider

Maar geez, dat de Fn-knop. Knoeit met mijn workflow op een manier die ik kan maar niet over. Als dat niet een probleem voor u is, voeg dan een paar van de punten op deze review score en beschouwen het als een eenvoudige aanbeveling. Ik wees op de uitkijk voor een firmware-of stuurprogramma-update van Lenovo, en als ik het zie, zal ik pas deze review dienovereenkomstig.

Beoordeling: 7/10
Prijs: $100

Nu Kopen

Hier is Wat We Willen

 • Uitstekende toetsen en voelen
 • Compacte, efficiënte lay-out
 • Meerdere aansluitmogelijkheden
 • Solid body met USB-C opladen

En Wat We niet

 • Ik kan niet werken met deze f ‘ n Fn-knop
 • Geen achtergrondverlichting
 • Geen bekabelde verbinding