Gratis te Downloaden: GarageBand voor de iPhone en iPad Is van Essentieel belang

0
28
Apple

GarageBand begon het leven op de Mac in 2004 en al snel steeg naar bekendheid als een eenvoudige, maar feature-rijke muziek-app. Bijna twee decennia later, GarageBand voor iPad, iPhone en blijft indruk maken. Het s volledig gratis, volledig gebruiksvriendelijk, en biedt uren plezier.

Wat Is GarageBand?

GarageBand is een digital audio workstation (DAW). De meeste DAW-software is prijzig, complex en veeleisend, van een hardware-perspectief. GarageBand is gratis, laagdrempelig en werkt op elke moderne iPhone of iPad. U vindt het in de App Store van Apple. Het is beschikbaar voor de Mac zijn, maar we houden de touch-iPhone-en iPad-versie het meest van allemaal.

U kunt gebruik maken van GarageBand om snel muziek te maken zonder voorafgaande kennis van de muzikale theorie en praktische vaardigheden. Apple vereenvoudigt het proces van het spelen van instrumenten tot het punt waar kunt u het verloop van een hele reeks sectie met je vingers. Een hele bibliotheek van lussen is ook klaar om te worden gebruikt als u behoefte hebt aan inspiratie.

In tegenstelling tot andere DAWs, GarageBand, richt zich voornamelijk op gebruiksvriendelijkheid. Als een resultaat, het ontbreekt veel van de geavanceerde functies die u zou vinden in het software zoals Ableton of Logic Pro. Ondanks deze beperkingen, GarageBand is gebruikt door producenten zoals Steve Lacy (Kendrick Lamar, Internet) en Grimes.

Justitie geproduceerd haar hele Kruis album met GarageBand (met inbegrip van de song hieronder), terwijl Rihanna ‘ s hit “Umbrella” maakt gebruik van een van Apple ‘ s royalty-vrije lussen voor de drumbeat. Zelfs als u geen gebruik maken van GarageBand te produceren en mixen van een album, het is nog steeds een van de eenvoudigste manieren om muziek uit je hoofd en in een digitaal formaat.

Omdat de Mac, iPhone, en iPad-versies van GarageBand zijn uitwisselbaar, kunt u uw projecten in de cloud en te hervatten vanaf elk apparaat. GarageBand-projecten zijn ook native compatibel met Logic Pro X, Apple ‘ s dure professionele DAW.

Maar u hoeft niet naar een producent of een songwriter te krijgen een kick van GarageBand. Het is niet alleen handig, maar het is ook erg leuk. Het zou de perfecte hulpmiddel voor muzikale theorie of een jumping-op punt voor iedereen die ooit wilde om muziek te maken, maar mist de begroting en praktische vaardigheden.

Speel Virtuele Instrumenten

GarageBand bevat een breed scala aan virtuele instrumenten zoals piano ‘ s en keyboards, gitaren en bas, drum kits en drum machines, en een assortiment van exotische instrumenten.

Het is mogelijk om te interageren met deze instrumenten in een veelheid van manieren. De eenvoudigste van deze is Apple ‘ s “smart” instrumenten, zoals de Smart Keyboard en de Slimme Gitaar. Deze kunt u akkoorden spelen en variaties van deze akkoorden gewoon door te tikken en slepen met je vingers op het scherm.

U kunt kiezen voor de akkoorden die u wilt, dan neem alles kom je met de tijdlijn. Meer basic controls zijn ook opgenomen als een gewone oude toetsenbord en de mogelijkheid om alleen bepaalde muzikale schalen. Als u al vertrouwd bent met toetsenborden, kunt u de stekker in een MIDI-keyboard en spelen met GarageBand van de verschillende instrumenten die manier in de plaats.

De belangrijkste van deze is de Alchemy Synth, Apple ‘ s virtuele polyfone synthesizer. U kunt ook spelen met tal van andere klassieke “analoge” synths, dromerige pads, dominante leidt, en een hele categorie van vreemde en wonderlijke “FX.”

Een van de meest indrukwekkende “instrumenten” die de string sectie, waarmee u voert uw eigen mini orkest. U kunt kiezen welke instrumenten zijn (violen, altviolen, celli en bassen), en maak orkest zwelt door het nabootsen van de beweging van een boog. Het is een erg leuk, zelfs als je niet het opstellen van een meesterwerk.

Terwijl velen van ons niet over de vaardigheden voor het gebruik van deze instrumenten in de echte wereld, GarageBand maakt het gemakkelijk om te experimenteren en gebruik ze in de interessante manieren.

Het Bouwen Van Nummers Met Behulp Van Gratis Monsters

Apple Loops versterking van de toch al indrukwekkende mogelijkheden van virtuele instrumenten. Deze royalty-vrije monsters kan worden gebruikt in uw projecten toevoegen beats, basslines en textuur aan uw muziek.

Tik op de “Apple Loops” knop (het ziet eruit als een lus) in de “Tijdlijn” bekijk in de catalogus bladeren. Je moet om het te beperken door het instrument, het genre of de descriptor want er is zo veel beschikbaar. U kunt het downloaden van nog meer sound packs rechtstreeks van Apple, is geen aankoop vereist.

Sommige van deze lussen zijn gerangschikt in full-blown soundboards van Apple, die u kunt gebruiken door te klikken op de “Live Loops’ op het instrument selectie scherm. Dit biedt u een groot raster van lussen voor het starten en stoppen zal. U kunt zelfs uw eigen Live Loops zangbodems met behulp van loops die u hebt opgenomen of geïmporteerd jezelf.

Dit effectief GarageBand in een groovebox. U kunt uw eigen loops, of het importeren van anderen via de app Bestanden. U kunt zelfs het importeren van DRM-vrije muziek uit de Music-app. (Nee, het werkt niet met Apple Muziek.)

De registratie en verwerking van Uw Eigen Geluiden

Gitaristen kunnen gebruik maken van GarageBand als een virtuele versterker en effectprocessor. Alles wat je nodig hebt is een gitaar, een kabel, en een soort van iPhone – of iPad-compatibele audio interface. De iRig 2 is een voorbeeld, maar een digitale audio-interface die werkt met iOS/iPadOS zal werken. (Vermijd analoge ingangen als u wilt heldere audio.)

Met uw gitaar is aangesloten op uw iPhone of iPad kunt u kiezen uit een scala van virtuele versterkers en direct opnemen in uw GarageBand tijdlijn. Versterkers en effectpedalen zijn specifiek ontworpen voor elektrische gitaren en basgitaren, maar gewoon over een amped-instrument kunnen werken.

Deze biedt u toegang tot vrijwel duizenden dollars aan apparatuur en-effecten processors, met de enige prijs die wordt een klein bedrag van de latentie. Ze klinkt niet hetzelfde als de real thing, maar gratis is het moeilijk om te klagen, vooral wanneer er zoveel premium apps gewijd aan dezelfde taak in de App Store.

U kunt ook direct opnemen in uw apparaat met een microfoon (met inbegrip van uw iPhone microfoon) en vervolgens verwerken die opname door verschillende filters.

Gebruik met Andere Apps GarageBand

Niet alleen GarageBand bevat een muziek-afdeling is de moeite waard virtuele instrumenten, het kan ook worden gebruikt voor het opnemen en verwerken van audio met apps van derden. Hiervoor kunt u gebruik maken van Audio-Unit-extensies, Inter-App-Audio, of goede oude kopiëren en plakken.

Apple kondigde Audio-Units voor iOS en iPadOS in 2015. Audio Units (Apple ‘s antwoord op VSTs) zijn uitgebreid gebruikt wordt in de muziek productie sinds de jaren’90. Deze zelfstandige virtuele instrumenten, effecten processors, uitvoeren aan de binnenkant van DAWs zoals GarageBand of als aparte apps. Een audio-unit draait in GarageBand voorkomt wachttijden en kunt u alles vanuit een enkele interface.

Audio-Eenheden aangekomen als een vervanging voor Inter-App-Audio, die is nog steeds ondersteund door iOS, maar gaat weg op een bepaald punt in de toekomst. Apps worden geleid door een virtuele audio-interface in GarageBand maar bestaan als aparte processen. Dit betekent dat je nodig hebt om heen en weer schakelen tussen de apps die je wilt gebruiken (zoals synthesizers en drummachines) en GarageBand.

Ten slotte, sommige muziek-maken van apps support basic kopiëren en plakken. U kunt een mix van drum beat of neem een bassline in uw favoriete synth, kopiëren naar het klembord, dan dubbelklikt u op de GarageBand tijdlijn en selecteer “Plakken.”

Een Drummer in Uw Zak

Als je een gitarist, bassist, of wilt u gewoon te jammen op een beat, dan GarageBand zou de perfecte oefen-tool. In aanvulling op de virtuele drums en drum machines, Apple heeft toegevoegd een virtuele drummer die u kunt aanpassen naar uw wens.

Elke “drummer” is een unieke naam, de stijl en geluid. U kunt het manipuleren van de beat door het slepen uw vinger rond een XY-pad te kiezen tussen een eenvoudige of een complexe en harde of zachte beats. Het aanpassen van die monsters of drums worden veroorzaakt door het schakelen van specifieke drums en samples. Opties zijn ook opgenomen om de controle van de frequentie van de drum fills en de swing te “humaniseren” van het geluid.

Record drum beats direct in de tijdlijn en in projecten te gebruiken, of gewoon de drummer uitgevoerd terwijl u vast en praktijk. Het is een stuk leuker dan alleen met behulp van een metronoom te houden van de tijd.

Jam met Je Vrienden

Voor een echte twist op het jammen, waarom niet synchroniseer meerdere iPhones en iPads voor een draadloze jam-sessie? Onder GarageBand-instellingen, vindt u de “Jam Session” optie, waarmee je host of deelnemen aan een virtuele vast. Drie andere leden van de band kunnen spelen, samen met song-instellingen, zoals tempo, toonsoort, en de algehele song samenstelling gesynchroniseerd met de leider van de band.

Met apparaten in sync, die u kunt opnemen van meerdere delen in een song tegelijk. Deze opnames zullen worden draadloos overgebracht naar de band leider apparaat zodra u stopt met opnemen. Als je het gevoel bijzonder getalenteerde en u de hardware die beschikbaar is, kunt u het synchroniseren van meerdere iPhones of iPads met elkaar en de controle van de hele “bende” van jezelf.

Het wennen aan GarageBand

Als die u hebt gebruikt voor andere DAWs in het verleden, GarageBand moet vrij makkelijk te halen. Zelfs voor nieuwkomers en niet-muzikanten, de app moet zichzelf genoeg om te beginnen het maken van muziek.

Misschien wel de meest verwarrende aspect van GarageBand is de manier waarop de tijdlijn is in secties verdeeld, in plaats van een overzicht van het hele nummer. U kunt toevoegen, verwijderen en wijzigen sectie lengte onder de “Song Secties” instellingen door te tikken op het plusteken “+” knop in de rechterbovenhoek van de weergave tijdlijn.

De beste manier om te beginnen is om de app te downloaden en spelen rond met het. Een nieuwe song creëren en opnemen van een paar akkoorden en een drum beat. Experimenteren met Apple loops toevoegen textuur en de kleur van uw song. Record ruwe teksten met behulp van uw iPhone-microfoon. (U kunt altijd later opnieuw opnemen.).

Zodra u bent up-to-speed met GarageBand, je zou willen om te controleren meer apps en hardware voor het maken van muziek met een iPhone of iPad.

GERELATEERD: A Beginner ‘ s Guide om Muziek te Maken op iPhone en iPad

LEES VERDER

  • “Gratis te Downloaden: GarageBand voor de iPhone en iPad Is van Essentieel belang
  • “Hoe de Nieuwe App-Bibliotheek Werkt op de iPhone
  • “Waarom Heeft de Turbo-Knop Vertragen Uw PC in de jaren ’90?
  • “Hoe om te Stoppen met Slack Meldingen in het Weekend
  • “Hoe om te Stoppen met Strava van het Maken Van Uw huisadres Openbaar