Hur den Nya Appen Bibliotek Fungerar på iPhone

0
86
Khamosh Pathak

För första gången sedan, tja, någonsin Apple driver en Android-stil app låda till iPhone startskärmen med iOS 14. Men, naturligtvis, har Apple sätta sin egen twist på det. Här är hur den nya Appen Bibliotek fungerar på iPhone.

Du Hittar Appen-Biblioteket på Din Förra hemsida

Om du är trött på att bläddra igenom non-stop startskärmen sidor, Apple har några goda nyheter för dig i form av nya App Library.

Rulla ut under hösten 2020 med iOS 14, App-Bibliotek kommer att automatiskt läggas till din iPhone, om du vill använda det eller inte. Du kan fortsätta använda din Hem-skärmar precis som de är. Men om du drar med fingret hela vägen över till den sista sidan på din handenhet, du hittar den nya Appen Bibliotek avsnitt.

RELATERAT: Vad är Nytt i iOS 14 (och iPadOS 14, watchOS 7, AirPods, Mer)

Här ser du ett rutnät av automatiskt organiserade i mappar, kategoriseras baserat på Apples algoritmer. Den första är för förslag på appar, och den andra kommer att visa de appar som du nyligen installerat.

Khamosh Pathak

I varje annan mapp än “Förslag”, de första tre ikoner visas tydligt. Tyvärr, du kan inte välja dessa program manuellt. Knacka på en större ikon öppnar appen, samtidigt som du väljer klustret expanderar koncernen.

Svep upp från botten för att avsluta ett rutnät och gå tillbaka till App-Bibliotek. (Du kan inte dra åt vänster för att stänga den här skärmen.)

Khamosh Pathak

Dra ner det från App Bibliotek sidan öppnas i Sök-läge. Alternativt, kan du också knacka på sök i verktygsfältet högst upp i menyn.

Här ser du en lista på alla appar som är installerade på din iPhone, ordnade alfabetiskt. Du kan använda A-Z-slider från den högra kanten av skärmen för att flytta till ett särskilt brev om du vet namnet på appen som du letar efter.

Khamosh Pathak

Om du vill söka i den App-Bibliotek, men resultaten kommer att genereras från endast installerade appar. Du kan inte söka efter en app i App Store och installera det, som du kan med Spotlight-Sökning.

RELATERAT: Hur att Anpassa Spotlight-Sökning på iPhone och iPad

Du Kan Också Dölja Din Startskärmen Sidor

Om du vill använda Appen Bibliotek, är det första du vill göra är att dölja alla överflödiga startskärmen sidor att skilja dig från det. Om du är som oss, kanske du gillar att prova nya apps, bara för att glömma bort dem i ett par veckor senare. Detta är hur du hamnar med mer än ett halvt dussin sidor av dem på din iPhone.

När du uppdaterar till iOS 14, du kan peka och håll ned på ett tomt utrymme för att ange Apples Litegrann Läge. Längst ned på skärmen trycker du på sidorna markör—den runda ikonen med ett antal prickar som representerar hur många sidor som är öppna på telefonen.

Khamosh Pathak

Detta kommer nu visa dig en ny översikten med alla dina sidor. För att dölja alla de sidor som du inte använder eller vill se längre, bara avmarkera rutan under dess miniatyrbild. Vi rekommenderar att du döljer allt, utom den första (och kanske den andra) sidan för snabb tillgång till App-Bibliotek.

Nya Appar Gå Direkt till App-Bibliotek

Så snart som du redigerar startsidan sidor kommer du att få en varning om att någon nyligen nedladdade appar visas nu i App-Bibliotek. Detta är en bra sak eftersom, ja, eftersom du ladda ner en ny app, det kommer inte att fortsätta att lägga till nya sidor på din startskärm.

Om du vill återställa med denna funktion kan du bege dig till Inställningar > Startsida och välj “Lägg till på hemskärmen” alternativet. Medan du är i “Inställningar” – menyn, du kan också aktivera eller inaktivera meddelande märken för appar i App-Bibliotek.

Det finns Mer att iOS 14 startsidan

IPhone startskärmen är helt klart en av de största förändringarna i iOS 14, och App-Bibliotek är bara en del av ekvationen. Apple är också väckt widgetar på startskärmen, och även om de inte är interaktiva, det är ändå ett steg i rätt riktning.

Vi är fortfarande i första utvecklare beta cykel här, dock. Det är möjligt att Apple kan ändra vissa funktioner och gränssnittet innan iOS 14 är släppt till allmänheten senare i år.

RELATERAT: Hur iOS 14 Är på Väg att Förvandla Din iPhone startskärmen

LÄS NÄSTA

  • “Varför Turbo-Knappen för att Sakta Ner Din DATOR under 90-talet?
  • “Hur man kan Stoppa Slack Anmälningar på Helgen
  • “Hur att Sluta att Strava Från att Göra Din hemadress Offentliga
  • “Hur man Integrera Din iPhone med en Windows-DATOR eller Chromebook
  • “Hur man Gör Google Automatiskt att ta Bort Din Webb och positionshistorik