Hur till Stopp Strava Från att Göra Din hemadress Offentliga

0
124

Strava är en av de bästa löpning och cykling tracking program, men det är också ett privatliv mardröm. Inte bara ha människor som läckt platser av hemliga AMERIKANSKA militärbaser bara genom att använda det, men det är också automatiskt aktier träningen rutter på webben. Om du börjar på ditt hem, kan vem som helst räkna ut där du bor.

Strava Är ett Socialt Nätverk, Efter Alla

Strava är, i grunden, ett socialt nätverk för fitness-fans. Dela din plats uppgifterna är vad som tillåter dig att jämföra din prestation över olika vägar och i segment med andra, om du känner dem eller inte. Skärpning dina sekretessinställningar kommer att hindra dig från att använda vissa av dessa sociala funktioner. Till exempel, du kommer inte att kunna ha den snabbaste tiden upp att närliggande kulle på offentligt synliga ledare, så ingen Kung eller Drottning av Berget utmärkelser för dig.

Också, till skillnad från många apps att spåra din plats, Strava verkligen inte behöver för att veta var du ska arbeta. Problemet är inte att det är överansträngning och registrering av uppgifter bör det inte, utan det är att som standard, den information som delas offentligt. Och, vad värre är, många människor är omedvetna om det.

Vi rekommenderar inte att du bara blockera Strava från att veta din plats. Istället, om, gå igenom följande inställningar och ställ dem på en nivå som du är bekväm med.

Tillgång Strava sekretessinställningar

För att komma åt sekretessinställningar på Strava hemsida, klicka på ikonen profil högst upp till vänster. Gå sedan till Inställningar > Sekretess Kontroller.

På Strava app, gå till fliken Profil och trycker sedan på Inställningar > Sekretess Kontroller.

För de flesta inställningar är de samma, även om det finns några fler alternativ som är tillgängliga på webbplatsen.

Ändra Dina Sekretessinställningar

Den viktigaste sekretessinställningar under “Där Du Verkar.” Du kan styra vem som kan allt som anges här. Som standard, de är alla satt till “Alla”. Låt oss ta en titt på var och en av dessa inställningar.

“Profilsida”

Din profil-sida har ditt namn, plats, aktiviteter och annan personlig info. De två alternativ här är “Alla” eller “Efterföljare.”

Om “Alla” är valt, tja, alla på Strava kan se en hel del om dig. Enligt Strava, vem som helst kan se hela din profil, uppgifter om att personen är blockerad. Detta inkluderar all av den följande informationen:

 • Din profil foto och senaste foton
 • Ditt läge
 • Din bio
 • Denna veckas aktivitet statistik (tid, avstånd och höjd)
 • De sista fyra veckorna av kalender-widget
 • Klubbar
 • Senaste resultaten
 • Din trophy fall
 • Som du följer och som följer dig
 • KOMs/QOMs
 • Dina inlägg
 • Din vecka/år mål
 • Din aktivitet stapeldiagram och sammanfattningar
 • Sida-vid-sida jämförelse
 • Dina skor

Dessutom kan vem som helst följa dig utan ditt godkännande och hålla dig uppdaterad med alla dina aktiviteter. Även om någon inte följer dig, i din profil är fortfarande synlig på webben, vilket innebär att vem som helst kan se all av den följande informationen:

 • Ditt fullständiga namn och plats
 • Din bio
 • Din trophy fall
 • Din aktivitet stapeldiagram
 • Din totala statistiken för månad (distans, tid och höjd)
 • Dina senaste resultat
 • Din året-to-date statistik (distans, tid, höjd och antal)
 • Din all-time statistik (distans, tid, höjd och antal)
 • Antalet personer som du följer, och antalet personer som följer dig
 • Dina senaste foton

Om du är orolig för din integritet, rekommenderar vi att du väljer “Anhängare” i “Vem Kan Se” avsnitt, om så bara du kan godkänna nya anhängare.

“Aktiviteter”

Allt du spela in på Strava är en aktivitet. Inställningen i “Aktiviteter” i menyn bara för att ändra standard integritet miljö för din framtida verksamhet. Du har alltid möjlighet att dela eller dölja var och en när du spelar in det. De tre alternativen är: “Alla”, “Följare” och “Bara Du.”

Om du väljer “Alla” (standard) och din verksamhet är synlig på webben om “Vem Kan Se” – menyn i din “profilsida” är satt till “Alla”. Annars, bara människor som inloggad Strava kan se dem. Dina aktiviteter är även noterad i segmentet och utmana topplistor.

Om du väljer “Anhängare,” endast dina följare kan se den fullständiga uppgifter om din verksamhet. Men andra Strava medlemmar kan se en sammanfattning av saker som din sträcka och tid, beroende på dina andra inställningar. Din verksamhet kommer inte att visas på segment och utmana topplistor, dock.

Om du väljer “Endast Du,” din verksamhet är helt privat; det är bara du som kan se dem.

Välj det alternativ som är mest bekvämt för dig. Du kan också justera varje enskild verksamhet. Om du vill använda Strava mest sociala funktioner och har din leaderboard gånger offentligt, men, du har att dela med sig av dessa aktiviteter med alla.

Om du hellre bara dina vänner ser din träning, välj “Anhängare.”

“Aktiviteter”

Om du tränar med andra, eller din rutt händer att överlappar med någon annan är mer än 30 procent av tiden, och du alla inlägg dina aktiviteter för att Strava, de kommer att grupperas tillsammans. De två inställningarna här är “Alla” och “Anhängare.”

Om du väljer “Alla” vem som helst på Strava kommer att se att du är en del av en grupp träning. Om du hellre bara människor som följer dig (eller som du följer) kan se att du är en del av en grupp, välj “Anhängare.”

“Förbiflygningar”

“Förbiflygningar” är en experimentell Strava funktion som tillåter dig att spela en aktivitet och se vilka andra som var i närheten av dig. Om du väljer “Alla”, då vem som helst att använda den här funktionen kommer att kunna se om du var i närheten när de arbetar.

Om du väljer “Ingen”, kommer du inte att visas på någon Förbi, inte heller kommer du att kunna använda funktionen själv.

Skapa Personliga Integriteten Zoner

Om du vill dela dina aktiviteter så att du kan konkurrera på topplistor, men vill inte riskera att avslöja din hem-eller arbetsadress, kan du skapa en Sekretess-Zonen. Om din körning börjar eller slutar inne i en Sekretess Zon, som del av det kommer att vara gömd från alla andra.

För att skapa en Sekretess-Zon, skriv in adress, och klicka sedan på “Välj Radie” för att skapa storleken på ditt område. Sedan klickar du på “Skapa Sekretess Zon.” Gå med en större zon om du bor i en mindre tät stadsdel.

Strava automatiskt slumpmässig form av zonen så din exakta placering inte är så lätt att koniskt. Att re-slumpmässigt läge, klicka på “Förnya.”

Justera Integritet av en Enskild Aktivitet

Du kan ställa in sekretessinställningar för varje aktivitet. Till exempel, du kan göra din bästa kör allmänheten, men dölja din dagliga träning. För att anpassa inställningarna för en specifik aktivitet, öppna det bara på Strava, och klicka sedan på Redigera-ikonen (en penna).

Under “Privacy Controls” du har följande alternativ:

 • “Vem Kan Se”: Avgör huruvida “Alla” endast dina “Anhängare” eller “Only You” kan se aktiviteten.
 • “Dölj pulsdata”: Detta håller din puls information privat.

Redigering Av Tidigare Aktiviteter

Om du vill ändra sekretessinställningarna av tidigare aktiviteter, gå till Inställningar > Sekretess. Under “Redigera Tidigare Aktiviteter,” välj “Aktivitet Synlighet” och sedan klicka på “Nästa”.

Du kan ändra synligheten för alla tidigare aktiviteter till “Alla”, “Anhängare” eller “Bara Du.” Välj det alternativ du vill använda, och klicka sedan på “Nästa”.

Bekräfta ditt val och kommer att Strava uppdatera sekretessinställningar för varje aktivitet som du har spelat in. Om du har bara insåg hur mycket data du har att dela på Strava, är detta ett bra alternativ.

Hur du Blockerar Någon på Strava

Om det är någon som du vill hindra från att se all information om dina aktiviteter, kan du blockera dem. Bara att hitta personens profil på Strava, och klicka sedan på ikonen Redskap. Klicka på “Blockera Idrottsman” och sedan klicka på den igen.

Det Är Lätt Att-Göra-Lista

Strava inställningar är lite invecklad och förvirrande. Om du inte är intresserad av att undersöka vilka alternativ som är rätt för dig, kan du bara låsa din integritet för att bara anhängare. Detta betyder att du måste godkänna varje ny följare.

För att göra detta, gå till Inställningar > Sekretess Kontroller. Under “Profil-Sida,” “Aktiviteter,” och “Koncernens Verksamhet,” välj ” – Anhängare.” Ställ sedan “Endast” till “Ingen.”

Lägg till ett Privatliv Zon runt ditt hem, arbetsplats, och alla andra adresser som du inte vill att allmänheten.

Slutligen, för att se till att ingen av dina tidigare verksamhet är offentliga, under “Redigera Tidigare Verksamhet,” som “Aktivitet Synlighet” till “Anhängare.”

Nu, din profil är trevlig och trygg. Och, om du har en riktigt bra köra eller rida och vill ha det med på vår topplista kan du välja att göra den offentlig.

LÄS NÄSTA

 • “Hur att Sluta att Strava Från att Göra Din hemadress Offentliga
 • “Hur man Integrera Din iPhone med en Windows-DATOR eller Chromebook
 • “Hur man Gör Google Automatiskt att ta Bort Din Webb och positionshistorik
 • “Hur kan man Kontrollera ledigt Utrymme på en Mac
 • “Hur iOS 14 Är på Väg att Förvandla Din iPhone startskärmen