Hur man Integrera Din iPhone med en Windows-DATOR eller Chromebook

0
168
charnsitr/Shutterstock

IPhone är utformad för att fungera bäst med Mac-datorer, iCloud, och andra Apple-tekniker. Det kan dock vara en bra kamrat för en Windows-DATOR eller Chromebook också. Det handlar om att hitta rätt verktyg för att överbrygga klyftan.

Så, Vad är Problemet?

Apple är inte bara sälja en produkt, det är att sälja en hel familj av enheter, och ett ekosystem att gå med dem. Med tanke på detta, om du kan avstå från den bredare Apple ekosystem, du är också ovanstående några av anledningarna till att många människor väljer att använda en iPhone i första hand.

Detta inkluderar funktioner, som Kontinuitet och Handoff, som gör det lätt att plocka upp där du slutade när du byter enheter. iCloud-stöd är också bakat-i de flesta från första part apps, vilket gör att Safari för att synkronisera flikarna och Bilder för att lagra dina bilder på moln. Om du vill att kasta video från din iPhone till en TV, AirPlay är standard.

Den Telefonen app på Windows-10 fungerar också bäst med Android-telefoner. Apple tillåter inte Microsoft eller andra utvecklare att integrera så djupt med iPhone iOS som det gör.

Så, vad gör du om du använder Windows eller något annat operativsystem?

Integrering med iCloud Fönster

För bästa möjliga integration, ladda ner och installera Apples iCloud för Windows. Denna programvara ger tillgång till iCloud Disken och iCloud Foton direkt från din Windows-skrivbordet. Du kommer också att kunna synkronisera e-post, kontakter, kalendrar och uppgifter med Outlook, och Safari bokmärken med Internet Explorer, Chrome och Firefox.

Efter att du har installerat iCloud för Windows, starta den och logga in med ditt Apple ID-referenser. Klicka på “Alternativ” bredvid “Bilder” och “Bokmärken” för att ändra ytterligare inställningar. Dessa inkluderar vilken webbläsare som du vill synkronisera med, och om du vill att foton och video för att ladda ner automatiskt.

Du kan också aktivera “Photo Stream,” som automatiskt hämtar de senaste 30 dagars foton till din enhet (nr iCloud prenumeration krävs). Du hittar genvägar till iCloud Foton via Snabb access i Windows Explorer. Klicka på “Download” för att ladda ner alla bilder som du har lagrat i iCloud Foton, “Upload” för att ladda upp nya bilder, eller “Gemensamt” att få tillgång till något gemensamt album. Det är inte elegant, men det fungerar.

I vår erfarenhet, iCloud Bilder tar lång tid att visa upp på Windows. Om ditt tålamod bär tunna med att lagra bilder på iCloud, du kanske har bättre tur med den webbaserade kontrollpanelen på iCloud.com istället.

Tillgång till iCloud i en Webbläsare

Många iCloud-tjänster är också tillgängliga i en webbläsare. Detta är det enda sättet att få tillgång till ditt iCloud Anteckningar, Kalender, Påminnelser och andra tjänster på en Windows PC.

Bara peka din webbläsare till iCloud.com och logga in. Du kommer att se en lista över tillgängliga iCloud-tjänster, däribland iCloud-Enheten och iCloud Foton. Detta gränssnitt fungerar i alla webbläsare, så att du kan använda det på Chromebook-och Linux-Datorer också.

Här kan du använda de flesta av samma tjänster och funktioner som du kan på en Mac eller en iPhone, om än via din webbläsare. Dessa inkluderar följande:

 • Du surfar, organisera, och överföra filer till och från iCloud-Enhet.
 • Visa, ladda ner och ladda upp bilder och videor via Foton.
 • Anteckningar och skapa Påminnelser via web-baserade versioner av dessa program.
 • Komma åt och redigera kontaktinformation i Kontakter.
 • Visa din iCloud e-postkonto i e-Post.
 • Med hjälp av web-baserade versioner av Pages, Numbers och Keynote.

Du kan också få tillgång till ditt Apple ID-konto inställningar, visa information om ditt iCloud-lagring, spåra enheter med Apples praktisk Hitta Min app, och återställa borttagna cloud-baserade filer.

Tänka på att Undvika Safari på Din iPhone

Safari är en webbläsare, men dess flik och historia synkronisering har bara fungera med andra versioner av Safari, och den stationära versionen är endast tillgängliga på en Mac.

Lyckligtvis massor av andra webbläsare erbjuder session – och historien-synkronisering, inklusive Google Chrome, Microsoft Kanten, Opera Touch, och Mozilla Firefox. Du kommer att få bästa möjliga webbläsare synkronisera data mellan din dator och iPhone om du använder en webbläsare som direkt går på båda.

Om du använder Chrome, kolla in Chrome Remote Desktop app för iPhone. Det ger dig tillgång till nästan vilken maskin som är tillgänglig från en annan dator från din iPhone.

Synkronisera Foton via Google Bilder, OneDrive, eller Dropbox

iCloud Foton är en valfri tjänst som lagrar alla dina bilder och videoklipp på molnet, så att du kan få tillgång till dem på praktiskt taget alla enheter. Tyvärr, det finns inte en app för Chromebook-eller Linux-och Windows-funktioner är inte den bästa. Om du använder något annat än macOS, kan det vara bäst att undvika iCloud Bilder helt och hållet.

Google Bilder är ett lönsamt alternativ. Det erbjuder obegränsad lagring om du tillåter Google att komprimera dina bilder till 16 megapixel (som är, 4,920 p x 3,264 p) och dina videor till 1,080 s. Om du vill behålla originalen, så du behöver tillräckligt med utrymme på din Google Drive.

Google erbjuder 15 GB lagringsutrymme gratis, men när du når det, du kommer att behöva köpa mer. När bilderna är uppladdade, kan du komma åt dem via din webbläsare eller en dedikerad native app för iOS och Android.

Ett annat alternativ är att använda en app som OneDrive eller Dropbox för att synkronisera dina foton till en dator. Både stöd bakgrund inlagda, så din media kommer att backas upp automatiskt. Dessa är förmodligen inte lika tillförlitlig som den infödda Foton app i form av konsekvent uppdatering i bakgrunden, men de ger fungerande alternativ till iCloud.

Microsoft och Google Gör Bra iOS-Appar

Microsoft och Google som både producerar några av de bästa appar från tredje part på Apples plattform. Om du redan använder en framträdande Microsoft eller Google, det finns en god chans att det är en iOS-companion-app för det.

På Windows, Microsoft Kanten är det självklara valet för en webbläsare. Det kommer att synkronisera din information, inklusive flikar och Cortana preferenser. OneDrive är Microsofts svar på iCloud och Google Drive. Det fungerar alldeles utmärkt på en iPhone och erbjuder 5 GB ledigt utrymme (eller 1 TB, om du är en Microsoft 365 prenumerant).

Du kan göra anteckningar och komma åt dem på gå med OneNote och ta versioner av Office, Word, Excel, PowerPoint och Grupper att få arbete. Det finns även en gratis version av Outlook som du kan använda i stället för Apple Mail.

Medan Google har sina egna mobila plattform Android, producerar företaget ett stort antal iOS-appar, alltför, och de är några av de bästa appar från tredje part som finns på tjänsten. Dessa inkluderar de ovan nämnda webbläsaren Chrome och Chrome Remote Desktop apps, vilket är idealiskt om du använder en Chromebook.

Resten av Googles grundläggande tjänster är också i högsta grad tillgänglig på iPhone. Gmail-appen är det bästa sättet att interagera med en Google-konto. Google Maps är fortfarande stormsteg över Apple Maps och det finns individuella program för Dokument, Kalkylark och Presentationer. Du kan också fortsätta att använda Google Kalender, synkronisering med Google Drive, och chatta med vänner på Hangouts.

Det är inte möjligt att ändra standard-appar på iPhone, eftersom det är så utformad för Apple iOS. Men vissa Google apps kan du välja hur du vill öppna länkar, vilka e-postadresser som du vill använda, och mycket mer.

Vissa appar från tredje part ger dig liknande val, liksom.

Använda En Tredje Part Produktivitet Apps

Precis som Foton, Apples produktivitet apps är också mindre än idealisk för icke-Mac-ägare. Du kan få tillgång till appar som Anteckningar och Påminnelser via iCloud.com men de är långt ifrån lika användbara som de är på en Mac. Du kommer inte att få meddelanden på skrivbordet eller förmågan att direkt skapa nya påminnelser utanför en webbläsare.

Av denna anledning, du är nog bäst att skicka dessa uppgifter till en tredje part app eller tjänst med en native-app. För anteckningar, Evernote, OneNote -, Utkast-och Simplenote är tre av de bästa alternativen till Apples Anteckningar. Det finns dock gott om andra.

Det samma kan sägas för Påminnelser. Det finns många utmärkta att-göra-lista-program, inklusive Microsoft Att Göra, Google Håll, och Någon.Göra.

Även om inte alla dessa alternativ erbjuder native app för varje plattform, de har utformats för att fungera väl med ett brett spektrum av icke-Apple-enheter.

Alternativ till AirPlay

AirPlay är en egen trådlös ljud – och video-gjutning-teknik på en Apple TV, HomePod, och någon tredje part högtalare. Om du använder Windows eller en Chromebook, har du förmodligen inte har någon AirPlay-mottagare i ditt hem.

Google

Lyckligtvis, du kan använda Chromecast för många liknande uppgifter via Googles Startsida app för iPhone. När du konfigurerar det, du kan kasta video till din TV i appar som YouTube och google Chrome, samt tredje part streaming tjänster som Netflix och HBO.

Tillbaka Upp Lokalt till iTunes för Windows

Apple dikade iTunes på Mac i och med 2019, men i Windows, kan du fortfarande måste använda iTunes om du vill säkerhetskopiera din iPhone (eller iPad) lokalt. Du kan ladda ner iTunes för Windows ansluta din iPhone via Lightning-kabel och sedan väljer du den i app. Klicka “säkerhetskopiera Nu” för att göra en lokal backup på din Windows-dator.

Denna säkerhetskopia kommer att innehålla alla dina foton och videor, app data, meddelanden, kontakter och inställningar. Något unikt att du kommer att ingå. Dessutom, om du markerar kryssrutan för att kryptera din säkerhetskopiering kan du spara dina Wi-Fi-uppgifter och andra inloggningsuppgifter.

Lokala iPhone säkerhetskopior är perfekt om du behöver uppgradera din iPhone och snabbt vill kopiera innehållet från en enhet till en annan. Vi rekommenderar ändå att du köper en liten mängd av iCloud-lagring för att aktivera iCloud-backup, liksom. Detta sker automatiskt när telefonen är ansluten ansluten till Wi-Fi, och låst.

Tyvärr, om du är på en Chromebook, det är inte en version av iTunes som du kan använda för att säkerhetskopiera lokalt—du måste förlita sig på iCloud.

LÄS NÄSTA

 • “Hur man Integrera Din iPhone med en Windows-DATOR eller Chromebook
 • “Hur man Gör Google Automatiskt att ta Bort Din Webb och positionshistorik
 • “Hur kan man Kontrollera ledigt Utrymme på en Mac
 • “Hur iOS 14 Är på Väg att Förvandla Din iPhone startskärmen
 • “Varför Människor Ser Olika ut i Bilder Tagna med Olika Linser