Hur att Välja en macOS-Utvecklare eller Offentlig Beta

0
53
Omar Tursic / Shutterstock

Om du är äventyrlig typ, kanske du frestas att köra en macOS-beta att testa nya funktioner. Men om du tittar på stabilitet, här är hur du kan välja bort Utvecklare och Offentliga betavärden på din Mac.

Valet av macOS-Utvecklare eller publik beta helt enkelt tar dig mindre av beta utsäde kanal. Det innebär att du inte får några extra beta-uppdateringar. Det spelar faktiskt inte återställa operativsystemet till den stabila versionen.

Den bästa tiden att hoppa ut för beta-programmet är efter uppdatering till Golden Master (GM) version av beta. Under uppdateringsprocessen, kan du se “GM-Utsäde” text i macOS-versionen namn. Detta sätt, du kan uppdatera till nästa stabil macOS bygga när det kommer ut.

Om du är trött på att beta och du vill gå tillbaka omedelbart, kan du göra det genom att återställa din Mac. Det kommer att automatiskt ladda ner den senaste stabila versionen av macOS, och så länge du har en Time Machine-säkerhetskopia, kan du återställa din Mac till hur det var.

RELATERAT: Hur att Helt Återställa macOS Från en Time Machine-Säkerhetskopia i återställningsläge

Att opt-out av macOS-Utvecklare eller publik beta-kanal öppnar du System Preferences (systeminställningar på din Mac. För att göra detta, klicka på Apple-ikonen från det övre vänstra hörnet av skärmen och välj sedan “System Preferences” – knappen.

Här, gå till “Software Update”.

Från vänster sida av skärmen, klicka på “Detaljer” – knappen.

Från denna popup-meny, klicka på “Restore Defaults” alternativet.

När du anger ditt lösenord för enheten, macOS kommer att avregistrera dig från beta-programmet. Du kommer inte att få några framtida beta-uppdateringar, men den nuvarande beta-version installerad på din dator kommer att fortsätta att fungera.

När nästa stabila version av macOS är släppt för allmänheten för att konsumenter, kommer du att kunna installera det från System Update-avsnittet i systeminställningar.

Om du kör iOS eller iPadOS Offentliga betas, du kan lämna beta-kanalen på din iPhone och iPad.

RELATERAT: Hur för att Lämna en iOS-eller iPadOS Public Beta-Programmet

LÄS NÄSTA

  • “Hur att Sluta att Strava Från att Göra Din hemadress Offentliga
  • “Hur man Integrera Din iPhone med en Windows-DATOR eller Chromebook
  • “Hur man Gör Google Automatiskt att ta Bort Din Webb och positionshistorik
  • “Hur kan man Kontrollera ledigt Utrymme på en Mac
  • “Hur iOS 14 Är på Väg att Förvandla Din iPhone startskärmen