Dropbox Vs Google Drive: Hur Att Välja En För Dig

0
54

Lagring i molnet har förändrat världen av datorer på ett sätt som ingen kunde ha föreställt sig. För den vanliga användaren, det är nästan helt dödade idén med att använda portable media för att flytta data mellan enheter. Nu kan du lägga ner en enhet, flytta över till en annan, och tack vare cloud lagring av dina data är redan väntar på dig på allt du äger.

Som sagt, olika moln leverantörer är inte utbytbara. De har alla sina egna fördelar och nackdelar. Vilket är anledningen till att vi jämför Dropbox vs Google Drive, två av de mest populära val för majoriteten av användarna.

Dropbox Vs Google Drive: Vad Får Du För Gratis

Båda dessa tjänster kan du använda dem gratis, men de erbjuder inte exakt samma mängd lagringsutrymme och funktioner om du lägger några pengar ned. Dropbox Grundläggande erbjuder dig 2 gb utrymme. Detta är ett ganska litet utrymme i denna dag och ålder, men om du bara behöver hålla några små handlingar och måttlig kvalitet foton, kommer det att göra i en nypa.

Dropbox Grundläggande användare är också begränsad till tre enheter totalt. Till exempel, en bärbar dator, surfplatta och smartphone. Dropbox har också Dropbox Papper, en cloud-baserad samverkan verktyg som låter dig arbeta på dokument och kommunicera med medarbetare. Det är också DropBox-integrering för program som Microsoft Word, vilket hjälper till att hålla koll på dokument, versioner för office-filer som lagras och delas via din Dropbox.

Den kostnadsfria versionen av Google Drive erbjuder för närvarande en 17GB tilldelning av utrymme. Det är långt mer rimligt för allmän användning. Om du bara lagra några arbetet dokument och foton, då är det troligt att denna del av lagring kommer att tjäna dig under en lång tid. Naturligtvis kan du också få ett Gmail-konto, tillgång till hela Google Drive suite och förmodligen den bästa online-samarbete och att dela verktyg av någon cloud software service i dag.

Så om du främst vill ha lagring i molnet som ett sätt för att fungera sömlöst med andra, Google Drive är redan starkare utmanare här.

I slutet, ren brist på utrymme på DropBox Grundläggande erbjuder gör det lite mer än en rättegång med ett annat namn. Så om du inte vill spendera några pengar alls, vi har svårt att rekommendera den.

De Bästa Sakerna Med Google Drive

Google Drive är så mycket mer än ett moln lagring lösning. Enheten i sig är det sammanhållande navet som knyter samman alla de olika Google-tjänster. Din Gmail-adress är nyckeln till det hela och, naturligtvis, alla i din e-post tar upp en del av lagring på din enhet.

Enheten är också ryggraden i Googles svit av cloud-applikationer. Google Docs, Google Kalkylark och Google Bilder finns tre viktiga sådana, men det finns ett stort utbud att erbjuda. När du skapar ett nytt dokument med någon av dessa program, det är som lagras i din Google Drive.

I det förflutna, användning offline och integration har varit en viktig punkt på svaghet för Google Drive, men tack vare tillägg för webbläsare och den utmärkt för Säkerhetskopiering och Synka ansökan, anser vi att just dessa luckor fylls.

De Bästa Sakerna Med Dropbox

En av Dropbox största styrkor är dess enkelhet. Om du installerar Dropbox-programmet på din dator, är det fungerar som ett enkelt system-mappen. Flytta filer i och ur molnet är inte annorlunda från att använda lokala filöverföring. Det är också död lätt att få dela länkar och se exakt vilka filer som har synkroniserats eller inte.

Allt som allt, Dropbox bara fungerar och det är ett stort plus punkt till sin fördel. Men, Google Drive har fångats upp i de senaste åren. Säkerhetskopiering och Synka programmet ger det faktiskt samma form och funktion som i Dropbox.

Vi anser emellertid att som Dropbox mobil applikation är mycket mer användarvänlig och lätt att navigera jämfört med Google Drive. Delvis på grund av att Dropbox har ett mycket mindre antal funktioner pressas in i samma utrymme. Vi är dock mycket imponerad av Dropbox Bakåt, vilket är ett kraftfullt och intuitivt sätt för att rulla tillbaka ändringar till din Dropbox att ske antingen genom olycka eller tack vare skadliga aktörer.

Google Drive kan du återställa filen versioner och återskapa borttagna objekt från Papperskorgen, men det har inget så bra som detta i skrivande stund.

Dropbox Vs Google Drive Prissättning Jämfört

Samtidigt som det är trevligt att både tjänster erbjuder en gratis nivå för dig att prova, du kommer att behöva punga ut lite cash för att få ut det mesta av dem. Vi är bara fokusera på konsumenten-klass eller individuellt alternativ här snarare än företaget eller företagets produkter.

Börjar med Dropbox, dessa är de mest relevanta planer för den genomsnittlige användaren:

  • Dropbox Plus 2TB $9,99 per månad (faktureras årligen) eller $12.99 faktureras månadsvis.
  • Dropbox Professionell 3TB $16.58 per månad (faktureras årligen) eller $19.99 per månad och faktureras månadsvis.

Dropbox inte bara erbjuda olika lager storlekar mellan dessa två nivåer. Det finns andra har skillnader. Till exempel, den Professionella alternativet ger 180 dagar bakåt istället för 30, så med Plus.

På Googles sida, lagring tjänsten kallas Google En och prissättning delas in så här:

  • $2.99 per månad: 200 GB
  • $9,99 per månad: 2 TB
  • $99.99 per månad: 10 TB
  • 199,99 usd per månad: 20 TB
  • $299.99 per månad: 30 TB

Endast 200 gb och 2 TB planer har en årlig alternativ, som i huvudsak ger dig två månader av året gratis. Google erbjuder en bättre affär på varje nivå och tyvärr Dropbox har inte mindre planer. Vi har att ge priset till Google här, Dropbox är bara inte konkurrenskraftig i ren dollar.

Dropbox Vs Google Drive: Vilken Är För Dig?

Om du letar efter en enkel, okomplicerad moln lagring lösning som helt enkelt fungerar som en hårddisk i molnet, Dropbox är förmodligen det bästa valet för dig. Det är enklare att navigera och hantera dina filer och lätt att synka filer på din enhet.

En ganska betydande problem är att det saknas en familj plan. Google Drive, OneDrive och Apple iCloud erbjuder alla alternativ för att dela en pool av moln lagring bland en grupp av människor, till exempel ett hushåll. Med moln lagring är prissatta, detta är ofta den mest effektiva och ekonomiska. I fall av Dropbox, du måste köpa separata planer för varje person. Vilket innebär att, om du bara letar efter en individuell plan, Dropbox blir snabbt alldeles för dyra.

Det är svårt, men att förneka att Google har sakta men säkert sätta ihop en av de mest mångsidiga, allmänt ändamål cloud lösningar i form av Google Drive. De har till stor del löst frågan om användning offline och automatisk fil synkronisering. Google Drive är idag också effektivare än någonsin. När du är bekant med hur saker görs i Google Drive mark, blir det snabbt en andra natur.

Såvida du inte absolut behöver Dropbox superlativ funktionen och andra mer affärsmässiga aspekter, vi är bekväma med att säga att för de flesta människor, de flesta av tiden, Google Drive är överlag bättre alternativ.