Kokoon Sova Hörlurar: Den Perfekta Sömnen Partner?

0
72

Betyg:
8/10
?

 • 1 – Absolut Hot Sopor
 • 2 – Sorta Ljummet Sopor
 • 3 – Starkt Bristfällig Design
 • 4 – Vissa Fördelar, Massor Av Nackdelar
 • 5 – Acceptabelt Ofullkomliga
 • 6 – Tillräckligt Bra för att Köpa På Rea
 • 7 – Bra, Men Inte Bäst-I-Klassen
 • 8 – Fantastiskt, med Några Fotnoter
 • 9 – Håll Käften Och Ta Mina Pengar
 • 10 – Absolut Design Nirvana

Pris: $314.99

Köp på Amazon

Ste Knight

Du kommer att vara ganska vana att se hörlurar ses här vid Översyn Nörd. Vi älskar våra ljud-tech, så flera gruppmedlem var ivriga att se vad Kokoon hörlurar hade att erbjuda. Varför? Eftersom det är dessa hörlurar utformade för att hjälpa dig att sova. Plus att de hjälper till med att upprätthålla mindfulness. Och de är ganska effektiva på vad de gör.

Här är Vad Vi Gillar

 • Mycket bekväm
 • Bra för att somna
 • Sova spårning
 • Imponerande användning av EEG

Och Vad Vi inte

 • Volymen är knuten till din källenhet
 • Appen behöver mer innehåll

De kostar $314.99, så att de kan tyckas vara på den dyra sidan, med tanke på att de inte är speciellt utformade för salvor av obevekligt stöttning klubb-beats. Men, som någon som absolut inte kan sätta ett pris på en god natts sömn, jag var spel för att försöka dessa ut. Här är de senaste nyheterna om dessa renande burkar.

Så, Hur Fungerar De?

Som nämnts, Kokoon hörlurar är utformade för att hjälpa till med avslappning och sömn. De gör detta på ett antal olika sätt att övervaka din aktivitet i hjärnan när du spelar upp ljud. I kombination med appen, hörlurar spela sedan in din hjärnaktivitet, och appen kommer att ge rekommendationer baserat på de data man samlar in. Tech den Kokoons införliva är faktiskt ganska imponerande, så låt oss ta en liten titt på hur det är att de faktiskt fungerar.

Ste Knight

Inuti varje kopp är tre EEG snilleblixt sensorer. Dessa är små mässing kontakter som sitter mot örat medan du slappnar av. Varje knöl är inrymt i mjuk silikon, vilket innebär att du bokstavligen inte kan känna en sak att röra din hud. Sensorerna övervakar din aktivitet i hjärnan och hålla koll på din avkoppling och sömn på detta sätt. Att erkänna varje hjärnvågorna mönster, Kokoon hörlurar veta när du är drivande bort att sova, när du drömmer, och när du är vaken. Smart stuff!

Hörlurarna har även en rörelsesensor och en störning sensor. Poängen är att kontrollera om din sömn är vilsam. Självklart snurrar som en borr när du ska kasta ut Zs inte bidrar till en god natts sömn. Motion sensor känner av hur mycket du vrider och vänder på natten.

Likaså, om något vaknar du upp, störningar sensor kommer att logga in tid och övervaka den tid som din sömn blev störd. Självklart, ju färre störningar dig erfarenhet i en natt, den högre kvaliteten på din sömn. All denna aktivitet (eller brist därav, om du ska ha en bra kvalitet på sömnen) är inspelad i Kokoon Koppla av app och visas som en grafisk information.

Vi ska ta en närmare titt på appen inom kort, men detta är en utmärkt funktion och en som jag har varit förtjust i med andra kläder som min smartwatch. Jag tycker att det är bra att se hur kvaliteten på sömnen faktiskt ser ut i grafisk form, och det kan hjälpa till med att identifiera mönster av sömnstörningar och deras orsaker.

Designade för en Perfekt nattsömn

Om du kommer att slappna av eller ens sova i ett par hörlurar, de måste vara bekväma. Let ‘ s face it, rullar över på ett par Airpod Proffs eller din Sennheiser Momentum 3 kommer att vakna upp. Lyckligtvis Kokoon hörlurar är enkelt lätt att bära och att kombinera komfort med unik form för att göra sova i dem hella lätt.

Rulla över på någon av dina sidor bör inte vara ett problem när du sover. Om det är, du kommer att hamna medryckande ur din slummer, störa din sömn och göra dig att känna dig trött nästa dag. Den Kokoon hörlurar är relativt oförändrad jämfört med ett par vanliga över-öronen. Kokoon har uppnått detta genom att placera ett gäng modet upp i pannband, vilket innebär att de kan erbjuda ett öra cup med en mycket lägre profil. Detta innebär att det, som ungefär följer kurvorna i ditt huvud och haka, de är lättare att bära när du sover.

Ste Knight

Detta kommer med en varning, dock. Kokoon rekommenderar att du använder en mjuk kudde som förblir stödjande samtidigt som den erbjuder nog ge så att hörlurarna inte är alltför mycket press på sidan av huvudet. Om du föredrar en fastare kudde, som jag, då hörlurarna kommer att ta lite mer tid att vänja sig bär i sängen.

Koppen kuddar är mjuk silikon med en mjuk tyg att täcka. Detta gör Kokoons lätt att bära och hindrar dig från att bli för varma öron när du försöker sova. Tyget gör att luft in och ut, så de är bra andningsförmåga, vilket gör att luften kan cirkulera inom kopp själv. Detta innebär att din sömn inte blir störd av känslan av överhettning.

Pannband är också täckt av mjuk silikon på undersidan, med samma tyg som hörlurar som täcker hela bandet. Pannband i sig är mycket flexibel, smidig nog att säkerställa Kokoons inte kännas begränsande men ger nog köpa så att de inte glider av din kupolen på natten.

Mitten av varje sida av pannbandet har några minimal hårdvara kontroller. (Vi kommer att peka på kontrollerna senare.) Under varje guld och svart kontrollpunkt är en split i pannband, som gör att de burkar för att rotera 270 grader runt en anslutande pin-kod. Koppar själva kan vinklas för att passa vinkeln på ditt huvud. Denna flexibilitet gör dem mycket bekväma att bära, och vid någon punkt under testning om jag tyckte att de var påträngande, med undantag för de första nätterna får användas för att bära hörlurar.

Ste Knight

Boxen innehåller också en hardshell fallet (vilket är bra eftersom du kan använda dessa hörlurar för att resa utan risk för att skada dem). Fallet öppnar sig som en vikbar och är zippad runt centrum. Det finns också en intern ficka där du kan förvara den medföljande 3,5 mm audio-kabel för att använda telefoner i fast läge.

Liksom fallet, får du även en Kokoon-märkta eyemask. Detta är självklart för att blockera ut ljus och ytterligare förbättra din sömn. Men jag hatar verkligen denna typ av eye mask. Av någon anledning gör de andetag som kommer ut ur min näsa en hel del varmare, vilket får mig att känna mig som om jag kvävs lite.

Kontrollera Hörlurar

Hörlurarna saknar en hel del anpassning i form av ljud. De behöver inte ens ha volym knapparna. Förmodligen är det så att du inte plötsligt vakna upp med en start för att du av misstag har stängt av volymen rätt upp med din kind. Detta, i sin tur, innebär att de är mycket enkla att kontrollera. Med detta i åtanke, de är perfekta för att sova eftersom du inte kommer att använda kontrollerna av misstag.

Ste Knight

Ovan vänster cup, vi har ström-knappen (som har flera funktioner—mer om dem strax), en liten LED-indikatorn, och jack för den medföljande 3,5 mm hörlurar kabel om du vill använda hörlurarna i fast läge. (De arbetar även trådlöst.) Ovan till höger cup, vi ha “action” – knappen och mikro-USB-port för laddning av Kokoons. (Men jag skulle mycket hellre se USB-C här, personligen.) Bortsett från detta, resten av hörlurar är kontroll gratis.

Som nämnts, power-knappen har flera funktioner. Självklart, en av dessa är att driva hörlurarna på och av, vilket kräver ett andra tryck för båda. Hörlurarna kommer med ANC och detta kontrolleras genom att power-knappen. Medan Active Noise Control (ANC) slås den på automatiskt när du slår upp dina hörlurar på, en dubbel-klicka på power-knappen växlar ANC mellan på och av.

Action-knappen har flera funktioner. Det används för att koppla ihop hörlurarna med din källenhet (i mitt fall, en Android-smartphone), uppnås genom att trycka och hålla knappen åtgärder ner till ihopkopplingsläge. Du kan också använda knappen åtgärder för att spela/pausa (eller svara/avsluta samtal om du har ljud-kabel installeras) med ett klick, hoppa över spår framåt med två klick, och hoppa bakåt ett spår med tre klick.

Ste Knight

Och, det är det! Med tanke på att Kokoon hörlurar är gjorda i första hand för avkoppling i motsats till de allmänna lyssnar på musik, är det vettigt att inte skräp burkar med olika kontroller. Hade dessa varit avsedda musik i hörlurar, min åsikt skulle nästan säkert ha varit annorlunda. I det här fallet, men jag kan se varför de behöver för att vara ljus på den inbyggda kontroller.

Alla övriga kontroller är infödda till ljudkällan som dina hörlurar är anslutna. Volymen är synkroniserade med telefonen ljud-volym, till exempel, så de kommer inte att gå något högre än vad telefonen kan. Den Kokoon Koppla av appen, som är tillgänglig via Google Play och Apple App butiker, inte har någon kontroll bortsett från att spela, pausa eller hoppa över det ljud som du väljer från Slappna av bibliotek.

En Ganska Lätt App

Med tanke på att Kokoon är ganska ny på den scenen, jag kommer inte att slingra sig så mycket om appen. Ja, det är lite på den begränsade sida just nu. Men, förbättringar i funktion och app UI är ganska vanlig. Nytt innehåll läggs också, så det är bra att se att Kokoon är dedikerad till att förbättra sina produkter kontinuerligt.

Det senaste tillskottet är införandet av en sömn tracker-appen. Detta kommer att visa att du kvaliteten på din sömn. Som tidigare har berört, hörlurar kommer att övervaka din aktivitet i hjärnan, liksom med hjälp av störningar och rörelse sensorer för att kontrollera om du faktiskt god. Appen kommer att spela in alla dessa data, tillsammans med när du till slut nickade utanför.

Jag har främst använt Kokoon app för mindfulness meditation som jag använder andra ljud för sömn och avslappning. Appen har ett fint bibliotek med mindfulness “lektioner” med dessa lektioner är grupperade under “kurser” på cirka sex guidade meditationer. Dessa är i huvudsak en berättad meditation, med skärmläsaren även “guide” under hela processen.

Det har också ljudlandskap, som är exakt vad du kanske tror. Du kan välja från flera ljudlandskap, inklusive regn, stranden vågor, och till och med en spinnande katt! Dessa är alla mycket olika saker som du skulle förvänta dig att se på en avkoppling app. Ett bibliotek med avkopplande musik finns också att lyssna till om det är din gynnade källa till avkoppling.

Dessutom kan du välja från ett urval av färgade buller för att välja också. Du kommer troligen att ha hört talas om “vitt brus” (om inte, du kan hitta mer info här), men du kan också välja en annan typ av buller som “pink noise” och “brunt brus”. Dessa varierar i volym tillämpas på vissa frekvenser, så att de skiljer sig för att passa din smak. I huvudsak de alla gör samma sak, de är utformade för att överrösta bakgrundsljud och hjälpa dig att sova ostört.

Personligen gillar jag att använda ljud-signaler är kända som “binaural beats” och “isochronic tones” för att hjälpa mig få sova. Dessa spelas på en viss frekvens för att kinda lirka din hjärna till att producera, till exempel, delta-vågor, som är förknippade med lucid dreaming. Detta är bara ett exempel, men det är min bästa metoden för att framkalla sömn.

Jag har nått ut till Kokoon och dess företrädare berättade för mig att avsikten är där för att lägga till dessa funktioner i samband med framtida uppdateringar. Jag rekommenderar Kokoon på att lyssna och svara på frågor och förfrågningar av kunder, och jag är glad över att se detta tillägg till programmet.

Det är värt att nämna att jag använde två andra program från olika utvecklare, i samband med den officiella Kokoon app. Dessa var Stämningen: Avslappnande Ljud (Google/iOS) och Atmosfär: Binaural Terapi Meditation (Google/närvarande inte tillgängligt på iOS). Den första har ett omfattande sortiment av olika binaural beats och isochronic tones, alla märkta med den förväntade effekten att varje våglängd bör ha på hjärnan. Den andra har ett mer begränsat utbud av ljud, men förmågan att skapa “sessioner” för att spela upp hela din natts sömn.

Poängen här är, om Kokoon genomför dessa typer av funktioner i sin egen app, kommer det (i mina ögon minst) har en jävla nära perfekt app för sömn, meditation, avslappning och mindfulness. Hela spektrat, om du kommer. Det fungerar bra i sin nuvarande form, inte få mig fel, men jag skulle vilja se en bra app för att komplettera några bra sömn hörlurar. Jag är övertygad om att, efter deras feedback, detta är något Kokoon kan leverera på.

Ett Bra Sätt att Glida Iväg?

Ste Knight

Jag känner att jag måste börja detta avsnitt med en varning. Att vi alla sova och koppla av på olika sätt, så att ingen erfarenhet kommer att vara samma som någon annans. Därför tech som Kokoons, som är utformade för att hjälpa dig att sova, kommer att ha mycket subjektiva recensioner över hela linjen. Som $300+ är riktigt investering för ett par sova hörlurar, jag uppmanar dig att verkligen fundera på om det kommer att vara till nytta eller inte för dig.

I denna mening, jag föreslår att du prova några av de inspelningar på appen. Prova på en rad andra också, och se om de fungerar för dig. Om du åtminstone testa dem lade sig framstupa på sängen, bara med hjälp av några hörlurar, vet du om en sund terapi koncept som fungerar för dig. Då kan du investera i en egen produkt som Kokoons, att veta att de kommer att fungera.

Så, med det ur vägen, gör de faktiskt gör någon skillnad? Personligen, för mig, ja, det gör de. Jag använde dem i första hand för meditation och, jag måste säga att de fungerade väldigt bra. Både passiv och aktiv brusreducering fungerar en behandling och i kombination, det är mycket lite yttre buller som tränger igenom vad jag försöker att lyssna på den tiden.

Ljud-vis, de är av utmärkt kvalitet i termer av vad de är avsedda för. Jag gjorde test för dem som vanliga musik i hörlurar, också, men jag fann att jag inte möjlighet att justera volymen till den punkt där det var högt nog för mig att göra en ordentlig bedömning. Jag vill också undvika att göra detta till en översyn av straight-up audio-hörlurar, som inte nödvändigtvis utformade med att sova i åtanke.

Som sagt, kvalitet hörlurar i samband med de appar jag använde är bra. Sång är väl definierade, vilket innebär mellanregister är väl avvägd. Diskanten är fint rundad och på något sätt gör top end-ljud tinny. Likaså nedre delen ljud har bredd och djup, utan att dominera resten av sonic element.

Allt-i-allt, om du använder dem som en sömn/avkoppling stöd Kokoons utföra mycket väl. Ljudkvaliteten är fortfarande viktigt. Du vill inte vara tre fjärdedelar av vägen genom meditation bara för diskant för att snedvrida och jar du in i “zonen” som det var. I denna mening, jag märkte ingenting som skulle distrahera mig från mitt mål, så jag skulle säga att ljudet är perfekt.

Ste Knight

Jag gjorde försök att använda hörlurar för att framkalla sömn. Uppenbarligen fungerade det eftersom att jag sov i 10 minuter av mitt huvud vidrör kudden. Men, det fanns bara ett exempel när jag inte dra av dem från mitt huvud snart efter att somna. Detta innebär att jag bara har en uppsättning av sömn resultat, som Kokoon app kräver en session på 2,5+ timmar att spela in sleep verksamhet i detalj. Det skulle vara trevligt om man tog bort denna frist i min mening, men då får jag att du egentligen inte kan mäta kvaliteten på vad som är effektivt en tupplur (på under 2,5 timmar).

Batteriet räcker väl. Någon publicerad statistik finns tillgänglig i termer av hur lång tid Kokoon säger batteriet kommer att räcka. Dock fick jag 10 timmar i en konstant kör test, så detta är mer än nog för en natts sömn. Du måste bara komma ihåg att smälla tillbaka dem på laddning under dagen. Hörlurar LED kommer att varna dig genom att blinka rött om burkar behöver laddas. För att spara batteri, hörlurar stänger av sig när du tar bort dem. Om de upptäcker att du har fallit i sömn, kommer de att vända musik/meditation lärdom av och spela på låg volym vitt brus för att hålla dig ostört.

Bluetooth fungerar också bra, speciellt att se hur den senaste uppgraderingen till Förstärkt och Alternativ Kommunikation (akk) har gjorts. Det är dock inte troligt att du kommer att vara långt bort från telefonen om du mediterar, i sängen och försöker sova, eller bara koppla av. De telefoner som använder Bluetooth 4.0 för dess låga strömförbrukning, och jag hade inga problem att vandra runt mitt hus med ljudkällan vänster om mitt skrivbord. Det ger dem en räckvidd inomhus på ca 9m eller så. Utomhus, jag testade dem i en rak linje test, och min uppskattning är att de kan täcka ungefär samma slags avstånd, så 9m eller cirka 30 meter.

Ska jag Köpa ett Par Kokoon Hörlurar?

Ste Knight

Jag skulle säga ja, om du vill förbättra din sömn, bättre avkoppling, eller att meditera och praktisera mindfulness, då dessa är bra hörlurar. De hjälpte mig att nicka bort snabbare, och de försåg mig med ljud för att fokusera på under meditation, gör det möjligt för mig att rensa mitt sinne snabbare och enklare.

Hörlurar är bekväma, och att de inte hindrar min somna. När jag hittade appen lite lätt, jag är säker på att Kokoon arbetar hårt bakom kulisserna för att få mer bra innehåll till plattformen. Plus, under tiden kan du komplettera den officiella app med andra, om du vill.

Om du tänker på att köpa ett par och fokus är ditt mål, då den bästa musiken för att koncentrera kommer att stärka utbudet av ljud din Kokoons kan leverera till dig. Om du skulle vilja prova ett par andra sov-tech prylar, då bör du kolla in det bästa av vitt brus enheter för att hjälpa dig att sova för inspiration.

Betyg: 8/10
Pris: $314.99

Köp på Amazon

Här är Vad Vi Gillar

 • Mycket bekväm
 • Bra för att somna
 • Sova spårning
 • Imponerande användning av EEG

Och Vad Vi inte

 • Volymen är knuten till din källenhet
 • Appen behöver mer innehåll