Hur iOS 14 Är på Väg att Förvandla Din iPhone startskärmen

0
90
Apple

IPhone startskärmen har inte förändrats sedan Steve Jobs visade det ut 2007. Kommer hösten 2020, iOS 14 drastiskt kommer att skaka upp saker och ting med några funktioner som kommer att vara bekanta för alla som använt en Android-enhet under de senaste åren.

Det är inte en dålig sak. iOS 14 nya startskärmen funktioner kommer att vara en välkommen förändring för de flesta användare. Samma förändringar kommer till iPad med iPadOS 14, alltför.

iOS Får Inline Widgets

I iOS 14, widgetar kan nu leva på startsidan tillsammans med din app ikoner och mappar. Dessa prylar finns i en mängd olika former och storlekar och använda den aktuella startskärmen grid layout som en guide. Ju större en widget, mer information kan visas.

Peka på och hålla ned på en app-ikon, välja “Redigera startsidan” och sedan välja “+” knappen på toppen av gränssnittet visar Widgeten Webbläsare. Tillgängliga widgets är sökbara, med föreslagna widgets visas överst i listan. En lista över kategorier följer, som ger en uppfattning om vad Apple förväntar widgets som ska användas för.

Apple

Det finns widgets för dina Batterier, Fitness widgets för att visa information från din Apple Titta på, och “Nästa” schemaläggare baserat på din kalender. Du kan lägga till en Nu Spelar widget för att styra uppspelning av media, och få Nyheter rubriker på ett ögonblick, eller få information från Kartor över närområdet.

Dessa widgets kan ordnas och flyttade runt ditt Hem skärmen, på samma sätt som app ikoner göra i iOS-13. Du kan ha en hel startskärm full av widgets om du vill, men den nya funktionen kommer förmodligen fungerar bäst när du hitta en balans mellan information och används ofta apps.

För att spara utrymme, kan du stapla flera widgets på toppen av varandra och bläddra mellan dem med en funktion som Apple ringa Widget Stackar. Du kan också placera mer än en av samma widgets på en enda Startsida, vilket låter bra för att visa olika kalendrar eller inkorgar på en gång.

Apple

Det finns också en speciell Smart Stack widget som fungerar lite som Siri Förslag i iOS 13. Denna widget kommer ändras beroende på din användning och tid på dygnet.

Många människor tycker att iPhone är lite för hög för att bekvämt nå den översta raden av ikoner med en hand. I iOS 14, kan du placera ett par 2×2 widgets eller en enda 4×2 widget i denna out-of-nå rymden istället. Detta ger resten av din app ikoner ner av två rader utan att helt slösa bort skärmen fastigheter.

Widgets, Widget Stackar, och Smart Stackarna är redan inbyggd i första developer preview av iOS 14 privat beta. Tänk bara på att Apple har varit kända för att göra förändringar mellan nu och den slutliga utgåvan i tidigare iOS-versioner, så vissa av dessa uppgifter kan komma att ändras.

Hitta Program Är Lättare med App-Bibliotek

Du inte bara hatar att organisera din iPhone apps? I iOS 14, du behöver inte. Den nya Appen Bibliotek grupper app genom att olika kriterier, bland annat Siri Förslag, appar som du Nyligen har Lagt till och kategorier som Sociala, Underhållning, och Apple Arcade.

Apple

Denna app bibliotek visas i slutet av listan av startsidans skärmar nås genom att svepa från höger till vänster. Mappar visas som 2×2 rutor, med en sökfältet högst upp för att lansera program ännu snabbare.

I iOS 14, att du inte behöver visa alla appar på startsidan längre. Du kan dölja alla appar och använda Appen Bibliotek enbart om du vill. Peka på och hålla ned en app kommer nu att visa ett alternativ för att ta Bort Appen” snarare än att ta bort det helt och hållet så som är fallet i iOS 13.

Det finns även ett alternativ för att förhindra nyligen installerade appar visas på startskärmen på alla, i stället avvakta med alla nya ankomster till App-Bibliotek. Det är goda nyheter om du är kär i den nya widgetar eller helt enkelt vill ha en minimalistisk iOS startskärmen.

Appen Bibliotek kommer också att hålla en lista över ytterligare en ny iOS 14 funktion som kallas App Klipp, under det Nyligen har Lagt till kategori.

Apple

App Klipp att fungera precis som Omedelbar Appar på Android market. Klipp levereras via QR-koder, NFC-taggar, andra appar och App Klipp koder. Dessa mini-appar är kompatibla med Apple Betalar och Logga in med det Apple. De tillåter dig att göra saker som att betala för en tjänst eller göra en bokning utan att söka App Store, ladda ner appen och registrera dig för att använda det.

Göra Mer utan att Lämna startsidan

En av de stora teman av iOS 14 är bättre utnyttjande av tillgängligt utrymme. Dessutom till ett mer användbart startskärmen, Apple har bestämt sig för att göra andra gränssnittselement mindre påträngande när det är möjligt.

Ett utmärkt exempel är hur iOS 14 hanterar samtal. Medan iOS 13 lanserar ett samtal genom att ta upp hela skärmen, iOS 14 bara droppar en meddelanderuta längst upp på skärmen precis som alla andra anmälan. Detta innebär att du kan ta eller ignorera ett samtal utan att avbryta vad det är du gör för tillfället. Du är mindre benägna att besvara samtalet genom en olyckshändelse eftersom du kommer att behöva för att nå till toppen av skärmen för att godkänna eller avvisa det.

Apple

En ny bild-i-bild-läge kan du titta på video eller ta FaceTime-samtal utan att avsätta hela skärmen oavsett vad du tittar på. Du kan dra, krympa, eller zooma runt fönstret i din Hem-skärmen (eller din webbläsare, eller vad det är du gör).

Siri är också mindre påträngande nu. Den vanliga Siri animation visas längst ner på skärmen, med all relevant information visas i ett fönster på toppen. Oavsett vad det är du håller på med innan du åberopas Siri är fortfarande på skärmen, som förmodligen skulle ha varit fallet hela tiden.

Även om dessa nya funktioner som inte är relaterade specifikt till Home-skärmen, de tillåter dig att ta emot samtal, titta på video, och tala till Apples virtuella assistent utan att lämna din Startsida.

iOS 14 Anländer i Höst 2020

Den senaste versionen av Apples mobila operativsystem (tillsammans med en version anpassad till surfplattor som kallas iPadOS), kommer under hösten, oftast precis efter den senaste omgången av iphone är meddelade.

Under tiden kan du registrera dig för iOS 14 public beta, som bör anländer i juli.

RELATERAT: Vad är Nytt i iOS 14 (och iPadOS 14, watchOS 7, AirPods, Mer)

LÄS NÄSTA

  • “Hur iOS 14 Är på Väg att Förvandla Din iPhone startskärmen
  • “Varför Människor Ser Olika ut i Bilder Tagna med Olika Linser
  • “Anpassa Verktygsfältet snabbåtkomst i Microsoft Office program
  • “Webbläsaren Valet Slutligen Gäller iPhone med iOS 14
  • “Vad Är DirectX 12 Ultimate på Windows-10 Pc och Xbox?