Wat Is DirectX 12 Ultimate op Windows-10 Pc ‘ s en de Xbox?

0
43
Microsoft

In 2018, Nvidia uitgerold zijn RTX grafische kaarten, die rocked enige killer features voor gaming, met inbegrip van het ray tracing en mesh-shaders. Echter, Microsoft nodig een standaard die ondersteund deze voorzieningen op meer dan alleen NVIDIA hardware—en het is hier! Genoemd DirectX 12 Ultimate, het kwam op Windows-10 Pc ‘ s met de Mei 2020 update.

Wat Is DirectX 12 Ultimate?

De nieuwe versie van DirectX meestal verzamelt bestaande technologie onder één vlag en standaardiseert voor PC-gaming en Xbox, dat is goed nieuws voor gamers. Een aantal van de coolste nieuwe grafische technologieën zoals real-time ray tracing—zijn meestal op de grafische kaarten van NVIDIA. Wanneer ingeschakeld in games, deze functie drastisch verbetert de visuele kwaliteit door het maken van licht gedragen zich veel dichter bij hoe het gaat in de werkelijkheid.

Toekomst RDNA2 op basis van de AMD grafische kaarten, evenals de Xbox Serie X, zal ook ondersteuning DX12 Ultimate. Laten we een kijkje nemen op de hoogtepunten van de nieuwe API en zie wat er nieuw is en waarom het van belang is.

DirectX Raytracing 1.1

Ray tracing is de spannende nieuwe dingen in de video-game graphics. Microsoft noemt haar versie van DirectX Raytracing (DXR). Deze incrementele update van een bestaande technologie maakt een spectaculaire verbetering in de algehele look van games. Het geheim is het maken van licht in een spel gedragen zich meer als in de echte wereld.

Dit betekent meer realistische reflectie en breking in het water, de assen van het zonlicht dat er meer foto-realistisch, en de schaduwen met een grotere visuele diepte. Zorg ervoor dat bekijk de video hierboven van NVIDIA. Het toont het ray tracing in Minecraft, en het verschil is te gek.

Met DX12 Ultieme, ray-tracing effecten worden verondersteld om efficiënter te werken. Er zal ook een optie, dat geeft de game-ontwikkelaars meer controle over het ray tracing, eerder dan op die het aan het systeem.

GERELATEERD: Wat Doet Real-Time Ray Tracing Betekenen voor Gamers Vandaag de dag?

Variabele Tarief Schaduw

Variabele Tarief Schaduw is een ander kenmerk dat al in DX12. Shaders vertel het systeem wat elke pixel kleuren, helderheid en contrast moeten worden. Dat proces kan worden rekenkundig dure echter, dat is waar de variabele rente schaduw komt. Het tinten van de belangrijke onderdelen van een gaming scene op volle resolutie, terwijl de minder belangrijke objecten minder GPU power voor schaduw.

Stel je voor het rijden van een auto op de weg in Forza Horizon of een ander racespel, bijvoorbeeld. Het is belangrijk dat je de auto voor je in detail, maar die boom of hek zweepslagen door hoeft niet dezelfde behandeling.

Hier is hoe NVIDIA beschreven:

“Ontwikkelaar-gemaakt algoritmen identificeren pixels die de speler kan niet goed zien en de pixels die niet vaak wijzigen of updaten, en het gebruik van het VRS te verminderen, het tempo waarin ze worden weergegeven (grijs). Bijvoorbeeld, zwarte pixels in een schaduw zien er niet anders uit als de schaduw tarief wordt verlaagd. Dus, door vermindering van de schaduw tarief van talrijke pixels per frame, GPU werkdruk is verminderd, het verhogen van de prestaties.”

Het totale effect moet niet merkbaar is voor de gamer, maar het maakt de computer het werk veel efficiënter. Verbeterde efficiëntie belooft nog betere graphics en een snellere prestaties voor gaming, in het algemeen.

Mesh Shaders

Vergelijkbaar met een variabele rente schaduw, mesh shaders ook helpen om het systeem efficiënter te werken. Deze functie maakt het spel ontwikkelaars in staat om zeer gedetailleerde werelden zonder overbelasting van de CPU, als NVIDIA wordt uitgelegd in deze video.

Het bepaalt wat nodig is in een scène, en hoeveel detail het nodig heeft (de mate van detail, of LOD). Primaire objecten hebben fijnere details, die in feite betekent dat zullen ze meer driehoeken in hun make-up. (Voor degenen die niet op de hoogte, driehoeken zijn de basis eenheid van 3D-graphics.)

Objecten die verder weg zijn getrokken met minder driehoeken, als ze minder detail. Bijna alles wat je op het scherm ziet is een set van kleine driehoekjes geclusterd te maken van een herkenbare afbeelding of het object.

Check out Nvidia ‘ s Asteroïden Mesh Shaders Demo video hierboven om een idee te krijgen van hoe het eruit ziet. Deze video maakt gebruik van de objecten met 10 verschillende niveaus van detail, van objecten die recht voor je, naar lage-niveau van de asteroïden in de verte. Dit is een ideale techniek in een scène met ton van willekeurige objecten, zoals de asteroïdengordel in de video hierboven.

Het resultaat moet zijn dat de grafische kaarten kunnen handhaven van een hogere frame-rate, zonder in te boeten opvallend detail, minder driehoeken zijn getrokken op een gegeven moment.

Sampler Feedback

Tot slot krijgen we te sampler feedback. Nogmaals, dit is allemaal over het verstrekken van game scènes efficiënter.

“We kunnen efficiënter schaduw van objecten die veranderen niet van frame tot frame,” NVIDIA uitgelegd. “En hergebruik van objecten, kleuren, zoals berekend in de vorige frames.”

Sampler Feedback is ook over het verbeteren van hoe een spel wordt geladen in de texturen (de oppervlakte details op de video game objecten). Het idee is de computer kan maken van intelligente beslissingen over texturing “renderen grotere, meer gedetailleerde texturen, terwijl het gebruik van minder videogeheugen.” Dit helpt ook om te voorkomen dat problemen zoals stotteren.

We hebben het weer over een efficiënter gebruik van de GPU, die kunnen helpen bij het stimuleren frame rates, in het algemeen.

DirectX 12 Ultimate in de Echte Wereld

DX12 Ultieme functies belofte om games te maken meer visueel verbluffende en efficiënter in het gebruik van computer resources. Net als alle eigenschappen, maar het is aan de ontwikkelaars om ze te implementeren. Mesh arcering, bijvoorbeeld, werd ondersteund door Nvidia sinds eind 2018, maar nog niet echt gebruikt. Misschien dat het nu deel uitmaakt van DX12 Ultieme, het zal steeds vaker voorkomen.

Hardware ondersteuning bieden voor deze functies. Microsoft zei dat het label haar nieuwe hardware compatibel is met DX12 Ultimate. Dat zou betekenen nog een sticker op een PC of doos geval, evenals in het algemeen reclame in de winkelrekken.

Op de consoles, de Xbox-Serie X-logo staan voor de DX12 Ultieme symbool. Als u zie, hetzij de DX12 Ultimate of Xbox-Serie X-logo, dat de hardware ondersteunt de nieuwe graphics API.

Wanneer Zullen de Games Profiteren van DirectX 12 Ultimate?

DirectX 12 Ultimate is de uitrol van Windows 10 Stuks nu als onderdeel van de versie 2004 hebben uitgebracht in eind Mei 2020 (ook wel bekend als het Kan 2020 update). Natuurlijk, om te profiteren van de functies, moet u een moderne grafische kaart ondersteunt.

Als u een niet-DX12 Ultieme grafische kaart, een spel dat ondersteunt DX12 Ultimate zal nog steeds werken met de hardware. Je PC gewoon niet zal zien, het visuele verbeteringen voor anderen. Volgens Microsoft is er “geen negatieve invloed hebben op hardware die niet ondersteunt DX12 Ultieme.”

Dit is goed nieuws voor budget gamers, die blijven een beetje achter te houden die hardware rekeningen naar beneden.

GERELATEERD: Wat is er Nieuw in Windows 10 Mei 2020 Update Nu Beschikbaar

LEES VERDER

  • “Hoe het Hosten van Uw Eigen VPN met Algo en Cloud Hosting
  • “Wat is er Nieuw in iOS 14 (en iPadOS 14, watchOS 7, AirPods Meer)
  • “Wat is Nieuw in macOS 11.0 Big Sur, Aankomen Vallen 2020
  • “Hoe de Mac gaan Van Intel om Apple’ s Eigen ARM-Chips
  • “Hoe Zip en Unzip Bestanden) met Behulp van PowerShell