Vad Är DirectX 12 Ultimate på Windows-10 Pc och Xbox?

0
33
Microsoft

2018, Nvidia rullade ut sin RTX grafik kort, som skakade några killer funktioner för spel, inklusive ray tracing och mesh shaders. Men Microsoft behövs en standard som stöd för dessa funktioner på mer än bara hårdvara NVIDIA—och det är här! Kallas DirectX 12 Ultimata, det kom på Windows-10 St med Maj 2020 uppdatering.

Vad Är DirectX 12 Ultimate?

Den nya versionen av DirectX mestadels samlar befintlig teknik under en banderoll och standardiserar det för PC-spel och Xbox, vilket är goda nyheter för spelare. Några av de coolaste nya grafik teknik—som i realtid ray tracing—finns främst på NVIDIA-grafikkort. När den är aktiverad i spel, detta har drastiskt förbättrar bildkvaliteten genom att ljuset beter sig mycket närmare hur det fungerar i verkligheten.

Framtida RDNA2-baserade AMD-grafikkort, samt Xbox Serie X, kommer också att stödja DX12 Ultimata. Låt oss ta en titt på höjdpunkterna i det nya API och se vad som är nytt—och varför det är viktigt.

DirectX Raytracing 1.1

Ray tracing är den nya spännande sak i spelet grafik. Microsoft kallar sin version DirectX Raytracing (DXR). Detta inkrementell uppdatering till en befintlig teknik gör en dramatisk förbättring i den övergripande utseendet på spel. Hemligheten är att göra ljus i spelet att bete sig mer som det gör i den verkliga världen.

Detta innebär mer realistisk reflektion och brytning i vatten, axlar av solljus som ser mer foto-realistiska, och skuggor med större visuellt djup. Var noga med att kolla in videon ovan från NVIDIA. Det visar ray tracing i Minecraft, och skillnaden är galen.

Med DX12 Ultimata, ray-tracing effekter är tänkt att vara mer effektiv. Det kommer också vara ett alternativ som ger spelutvecklare mer kontroll över ray tracing, snarare än att lämna det upp till systemet.

RELATERAT: Vad Gör realtid Ray Tracing Innebär för Spelare Idag?

Rörlig Ränta Skuggning

Rörlig Ränta Skuggning är en annan funktion som redan var i DX12. Shaders tala om för systemet vad varje pixel färg, ljusstyrka och kontrast ska vara. Denna process kan vara mycket dyra, men som är där rörlig ränta skuggning kommer in. Det nyanser viktiga delar av en gaming scenen i full upplösning, medan mindre viktiga objekt använder mindre GPU makt för skuggning.

Tänk dig att köra en bil på vägen i Forza Horizon eller annan racing spel, till exempel. Det är viktigt att du ser bilen framför dig i detalj, men som träd eller staket vispning av inte behöver samma behandling.

Här är hur NVIDIA beskrivs det:

“Utvecklare-gjort algoritmer identifiera pixlar som spelaren kan inte lika lätt se och pixlar som sällan ändra eller uppdatera och använda VRS för att minska den takt de utförs (skuggade). Till exempel, svarta pixlar i en skugga ser inte annorlunda när skuggning priset är nedsatt. Så, genom att minska den skugga graden av många pixlar per bildruta, GPU arbetsbelastningen minskade, ökade prestanda.”

Den totala effekten bör inte vara märkbar till spelare, men det gör att datorns arbete mycket mer effektivt. Förbättrad effektivitet utlovar ännu bättre grafik och snabbare spel-prestanda.

Mesh Shaders

Liknande rörlig ränta skuggning, mesh shaders också hjälpa systemet att fungera mer effektivt. Denna funktion gör att spelet utvecklare att skapa mycket detaljerade världar utan att överbelasta CPU NVIDIA förklarar i den här videon.

Det bestämmer vad som ska finnas i en scen, och hur mycket information den behöver (detaljnivån, eller LOD). Primära objekt kommer att ha finare detaljer, som i princip innebär att de ska ha fler trianglar i deras smink. (För dem som är omedvetna, trianglar är basenheten för 3D-grafik.)

Objekt som är längre bort dras med färre trianglar, eftersom de kräver mindre detalj. Nästan allt du ser på skärmen är en uppsättning av små trianglar, som är grupperade tillsammans för att skapa en igenkännbar bild eller ett objekt.

Kolla in Nvidias Asteroider Mesh Shaders Demo videon ovan för att få en känsla av hur det ser ut. Den här videon använder objekt med 10 olika nivåer av detaljer, från objekt som är rätt framför dig, med låg nivå asteroider avstånd. Detta är en idealisk teknik i en scen med massor av slumpmässiga objekt, som asteroidbältet i videon ovan.

Det sammanlagda resultatet bör bli att grafikkort kan upprätthålla en högre bildfrekvens utan att offra märkbar detalj, eftersom färre trianglar som dras vid varje given tidpunkt.

Sampler Feedback

Slutligen, vi får sampler feedback. Återigen, detta är allt om rendering spel scener mer effektivt.

“Vi kan mer effektivt skugga objekt som inte ändras från bildruta till bildruta,” NVIDIA förklaras. “Och återanvända objekt färger som beräknats i tidigare ramar.”

Sampler Feedback handlar också om att förbättra hur ett spel laster i dess texturer (ytan information om video spel objekt). Tanken är att datorn kan göra mer intelligenta beslut om texturering att “göra större, mer detaljerade texturer, samtidigt som du använder mindre minne.” Detta bidrar också till att undvika frågor som stamning.

Igen, vi pratar om en mer effektiv användning av GPU, vilket kan bidra till att öka bildfrekvens, generellt.

DirectX 12 Ultimata i den Verkliga Världen

DX12 Ultimata funktioner lovar att göra spel mer visuellt imponerande och mer effektiva på att använda datorns resurser. Liksom alla funktioner, men det är upp till spelutvecklarna att genomföra dem. Mesh fyllning, till exempel, har fått stöd av Nvidia sedan slutet av 2018, men har inte riktigt varit som används. Nu kanske att det är en del av DX12 Ultimata, det kommer att bli vanligare.

Hårdvara har också för att stödja dessa funktioner. Microsoft sade att det kommer att märka dess att ny maskinvara som är kompatibel med DX12 Ultimata. Det kan betyda att ännu ett klistermärke på en PC laptop eller fall, liksom i allmänhet reklam på butikshyllorna.

På konsoler, Xbox Serie X-logotypen kommer att stå i för DX12 Ultimata symbolen. Om du ser antingen DX12 Ultimata Xbox eller Serien X-logotypen, som maskinvaran stöder den nya grafik-API.

När Kommer Spel Dra Nytta av DirectX 12 Ultimate?

DirectX 12 Ultimata rullar ut Windows 10 St nu som en del av den version 2004 funktion som släpptes i slutet av Maj 2020 (även känd som den Kan 2020 uppdatering). Naturligtvis, för att dra nytta av funktioner, du behöver ett modernt grafikkort som har stöd för det.

Om du har en icke-DX12 Ultimata grafik kort, ett spel som stöder DX12 Ultimata kommer fortfarande att fungera med din maskinvara. Din DATOR bara inte se den visuella förbättringar som andra. Enligt Microsoft kommer det att finnas “någon negativ effekt på maskinvara som inte stöder DX12 Yttersta.”

Detta är goda nyheter för budgeten spelare, som bor en bit bakom för att hålla dem hårdvara räkningar ner.

RELATERAT: Vad är Nytt i Windows 10 Maj 2020 Uppdatering, Tillgänglig Nu

LÄS NÄSTA

  • “Hur att vara Värd för Din Egen VPN med Algo och Cloud Hosting
  • “Vad är Nytt i iOS 14 (och iPadOS 14, watchOS 7, AirPods, Mer)
  • “Vad är Nytt i macOS 11.0 Big Sur, Anländer Hösten 2020
  • “Hur Mac Kommer att Byta Från Intel till Apples Egen ARM Marker
  • “Hur Zip och Packa upp zip-Filer) med Hjälp av PowerShell