Browser Keuze Uiteindelijk Gaat om de iPhone met iOS 14

0
46

Je zou denken dat het grootste aankondiging van de WWDC-2020 is Apple noodlanding op het water Intel-processors in het voordeel van de first-party silicium, maar je zou verkeerd zijn. Nee, het grote nieuws is dat iOS en iPadOS 14 tot slot laten we u kiezen uw standaard browser en e-mail applicaties.

Wat is de Big Deal?

In een digitale WWDC 2020 gehouden op 22 juni 2020, kondigde Apple een nieuwe versie van het besturingssysteem dat de bevoegdheden van de iPhone en iPad: iOS-14 (of iPadOS 14 voor tablets). Een stabiele versie wordt verwacht ergens in de Herfst van 2020.

Naast een langverwachte nieuwe Home scherm en verbeterde app organisatie, iOS 14 gebruikers in staat zal stellen om hun standaard browser en e-mail clients voor de eerste keer. Momenteel is de standaard browser Safari, terwijl e-Mail pikt alle e-taken.

Apple

Als je al gebruik van een derde partij browser zoals Chrome of Firefox, vraag je je misschien af wat alle ophef over is. De wijziging van kracht wordt systeem-breed en kunt u bepalen welke app wordt geopend wanneer u klikt op een link of een e-mail app.

Terwijl sommige apps al ondersteuning voor het openen van links in een niet-Safari alternatieve browser apps, dit is de eerste keer dat Apple heeft de verandering in het hele besturingssysteem.

Het volgt op een trend van Apple geleidelijk een aantal van de beperkingen die het bedrijf van hun “ijzeren grip” reputatie. In 2014, iOS-8 bracht derden toetsenborden op het platform voor de eerste keer. Met de komst van iOS-10 in 2016, Siri was het eindelijk toegestaan om te interageren met de third-party apps zoals Uber en WhatsApp.

Een jaar later iOS 11 toegevoegd van een file manager, creatief met de naam van Bestanden. iOS-12 zag de komst van Sneltoetsen, een app waarmee gebruikers het maken van eenvoudige of complexe workflows die geactiveerd kan worden met behulp van een gesproken zin en Siri. Zelfs de eigen technologie, zoals AirPlay is het vinden van zijn weg in de Samsung-merk geeft.

Apple

Nu de iPad heeft een trackpad en u kunt de plug een muis van je iPhone, iets wat Apple verzet tegen voor zo lang. Het bedrijf heeft zelfs speels bedoeld om de iPad Pro als een computer, ondanks de terughoudendheid om de tablet als een laptop vervanging in de afgelopen marketing materialen.

GERELATEERD: Wat is er Nieuw in iOS 14 (en iPadOS 14, watchOS 7, AirPods Meer)

Nog steeds Safari Achter de Schermen

Voordat je te enthousiast, er is een kleine vangst. De versie van Chrome geïnstalleerd op uw MacBook is niet hetzelfde als de versie van Chrome, die u op uw iPhone of iPad. Op je iPhone of iPad, Chrome nog steeds gebruik maakt van Apple ‘ s rendering-engine in de achtergrond.

Dat betekent dat Safari is nog het voeden van de web ervaring op iOS of iPadOS. Het downloaden van een derde partij en uw browser zal niet veranderen render tijden of hoe webpagina ‘ s worden weergegeven. Dit maakt het gemakkelijk voor ontwikkelaars om zich te richten op een groot aantal gebruikers heeft, als alle webpagina ‘ s worden weergegeven volgens een set regels, ongeacht in welke app wordt gebruikt.

Het is belangrijk om erop te wijzen dat dit beleid nog niet voorkomen ontwikkelaars van het bouwen van interessante browsers met unieke eigenschappen. De nu gepensioneerde Opera Mini gecomprimeerde webpagina ‘ s, zodat gebruikers over trage verbindingen kan bladeren sneller. Zijn opvolger, Opera Touch, voorzien van een cryptocurrency portemonnee en blokken web-based cryptominers. Je kunt zelfs zoeken ui sites via het Tor-netwerk op uw iPhone met Ui Browser.

Derde-partij browsers hebben aangetoond dat ze een plaats hebben op je iPhone. Een browser van derden zal gebruik maken van haar eigen gebruikersinterface en functieset. U kunt zich aanmelden bij uw Mozilla of Google-account en tabbladen synchroniseren tussen apparaten, toegang tot persoonlijke instellingen en herinneren alle van uw bladwijzers. Vele zijn voorzien van ingebouwde privacy tools zoals ad blockers en VPN-diensten.

Met iOS 14, het besturingssysteem (en alle andere apps) zal respecteren de keuze van de browser, zodat u kunt eindelijk laten gaan van Safari, ten minste in uiterlijke verschijning. Als je een Windows-gebruiker die de voorkeur geeft aan Rand, of een Chromebook gebruiker diep in Google ‘ s ecosysteem, dit is een verandering ten goede.

Waarom Apple de Wijziging

Apple heeft niet het aandeel van de interne processen van besluitvorming, maar er zijn enkele aanwijzingen waarom dit beleid heeft uiteindelijk gewijzigd. De meest voor de hand liggende is dat veel app-ontwikkelaars hebben geprobeerd om het implementeren van dit soort veranderen, voor een tijdje nu.

Google apps zwaar het bevorderen van het gebruik van Chrome voor iOS. Wanneer u een koppeling openen in Gmail voor de eerste keer gebruikt, wordt u gevraagd of u wilt om het te openen in Chrome, Google (zoekmachine-app die kan functioneren als een browser), of Safari. Andere high-profile apps zoals Reddit kunnen u een Link “browser” gebruiken zoals Google Chrome.

Deze apps gebruik maken van de mogelijkheid om het doorgeven van informatie tussen processen. Als je eenmaal hebt gekozen voor een andere browser dan Safari in bijvoorbeeld een app van derden, de iOS-gebruiker ervaring wordt minder voorspelbaar. Zodat gebruikers opgeven van een systeem-brede voorkeur herstelt sommige van de consistentie op het platform. Hetzelfde kan gezegd worden voor e-mailclients.

Is het toeval dat de verandering in komt als Apple wordt geconfronteerd met twee sondes in anti-competitief gedrag in Europa? Mogelijk. Maar het is geen geheim dat een dergelijke stap koopt het bedrijf wat goodwill bij de klanten. Stuurt een bericht dat Apple is open om te veranderen en evolueren als een bedrijf, of dat nu waar is of niet.

Dus, Wat is het Volgende?

Apple maakt kleine concessies in de tijd. Wat begon met derden toetsenborden heeft uiteindelijk als derde-partij browsers en e-mailclients. Andere app soorten kan een dergelijke verandering, maar hoe ver het bedrijf zal gaan valt nog te bezien.

Google is al het duwen van zijn iOS-apps hard. Onder “Instellingen” in apps zoals YouTube of Gmail is een “Standaard Apps” – sectie met een paar voor de hand liggende wissels. Dit omvat het gebruik van Waze of Google Maps te openen-adressen in plaats van Apple Maps en Google Agenda gebruiken in plaats van Apple ‘ s standaard Agenda-app. Als u niet over de apps, wordt u gevraagd om ze te downloaden.

Het kunnen geven van een standaard camera-app voor de lock-snelkoppelingen op het scherm zou een leuke touch.

Een ding is zeker: het is onwaarschijnlijk dat zullen we zien dat Apple introduceert grotere veranderingen, zoals het toestaan van gebruikers te wijzigen van de standaard messaging app is populair onder Android gebruikers.

Komt in iOS 14, Update Nodig

iOS 14 verwacht dat het rond de tijd dat we leren meer over de Apple ‘ s nieuwste iPhone aanbiedingen, meestal eind September of begin oktober. Tot dan kunt u zich aanmelden voor de iOS-14 public beta die moet beschikbaar zijn in juli.

Apple

Vergeet niet dat de beta-software is een pre-release software. U moet een back-up van uw apparaat uit voordat u met het installeren van de beta, en wees ervan bewust dat sommige dingen niet goed werken. Ten slotte, alle apps die je wilt gebruiken als een standaard-e-mailprogramma of browser zal moeten worden bijgewerkt om de wijziging van hun respectieve ontwikkelaars.

Dus, zelfs als u het installeren van de beta, er is geen garantie dat uw browser of e-mailclient van de keuze zal direct werken. Maar dat is niet de enige reden om te proberen de iOS-14 beta. Bekijk alle nieuwe mogelijkheden naar je iPhone en iPad van dit najaar.

LEES VERDER

  • “Wat Is DirectX 12 Ultimate op Windows-10 Pc’ s en de Xbox?
  • “Hoe het Hosten van Uw Eigen VPN met Algo en Cloud Hosting
  • “Wat is er Nieuw in iOS 14 (en iPadOS 14, watchOS 7, AirPods Meer)
  • “Wat is Nieuw in macOS 11.0 Big Sur, Aankomen Vallen 2020
  • “Hoe de Mac gaan Van Intel om Apple’ s Eigen ARM-Chips