Hoe om Te controleren Uw Windows-10-PC Met Uw Stem

0
42

In de vroege dagen van spraakherkenning, je zou het geluk om de helft van je woorden opgenomen, zelfs als u sprak langzaam als een robot. Deze dagen elke smartphone heeft een stem assistent van een soort die snel kunnen nemen van notities voor u of voor het uitvoeren van taken zoals het openen van applicaties.

Echter, als u een Windows-10 computer, kunt u ook bepalen Windows-10 met uw stem. Dit is meer dan alleen een leuke functie. Het kan een echte productiviteit booster en voor mensen met bepaalde handicaps, een effectieve manier om de controle over hun computer.

Controle versus Dictee

Wilt u controle Windows-10 met uw stem of wilt u gewoon het op te schrijven wat je te zeggen? Voice control is een andere functie van het dictaat en sommige gebruikers worden vaak verward tussen de twee concepten. Als alles wat je wilt doen is gewoon te praten en de computer te schrijven wat je zegt, je hoeft niet te gaan door alle van de inspanning om spraakherkenning instellen.

Bijvoorbeeld Google Docs is een uitstekende voice dictation functie die gebruik maakt van de kracht van de cloud om uw spraak om in tekst. Als je een macOS gebruiker kunt u zelfs gebruik maken van Apple ‘ s ingebouwde systeem.

Dit artikel gaat over de controle van de stem, in plaats van voice dictation. In andere woorden, we willen het gebruik van Windows en het bereiken van algemene taken zonder het gebruik van een toetsenbord of muis.

Het Kiezen Van De Juiste Microfoon

Als u wilt bepalen Windows-10 met je stem, je nodig hebt om de computer een manier om u te horen. Als u een laptop of een desktop-webcam, heeft u al een basic microfoon bij de hand, maar deze zijn niet altijd goed werkt voor spraakherkenning.

Want je had al deze mic ‘ s, het kan geen kwaad om te proberen voice control met hen, maar een betere kwaliteit van de microfoon zal ongetwijfeld te maken de dingen beter. We maken gebruik van een Samson Gaan hier microfoon.

Het Vertellen Van Windows Die Mic Te Gebruiken

Voordat u kunt beginnen met het geven van uw computer bestellingen, moet u opgeven welke microfoon moet gebruiken. Sinds Windows ondersteunt meerdere microfoons tegelijk, het kan er soms voor kiezen een standaard die is niet optimaal voor de controle van de stem.

Zodra u uw microfoon is aangesloten (in de veronderstelling dat hij een externe microfoon) het is vrij gemakkelijk om te kiezen als uw actieve opname apparaat. Gewoon met de rechtermuisknop op het luidsprekerpictogram in het systeemvak.

Klik vervolgens op Open Geluid Instellingen.

In het Venster dat verschijnt,onder “input” kies de microfoon die u wilt gebruiken in de vervolgkeuzelijst.

Het Opzetten Van Spraakherkenning

Om te beginnen met het proces van het activeren van spraakherkenning op uw Windows-10 computer, open het Menu Start en typ spraakherkenning. Vervolgens openen.

In het nieuwe Venster dat verschijnt, klikt u op Start spraakherkenning. Krijgt u mogelijk een waarschuwing pop-up die spraakherkenning is geoptimaliseerd voor sprekers van het engels. Klik gewoon op OK te doen.

Vervolgens ziet u deze wizard zal u door het installatie proces.

Vervolgens moet u kiezen welk type van de microfoon die u gebruikt. We maken gebruik van een Samson Go mic, die staat op het bureaublad (of filmpjes op een scherm), zodat we kiezen Desktop Microfoon.

Het volgende scherm zal u instrueren over hoe u uw microfoon. Het verschilt per mic type, dus we kunnen niet zien dat u hier.

Lees nu het voorbeeld tekst om Windows te kalibreren van uw microfoon.

Als de computer begrijpt u goed genoeg is, kunt u op volgende klikken..

Nu ziet u een optie om Windows te lezen door middel van uw documenten, om een idee te krijgen van uw woordenschat en woordgebruik. Het is aan u of u wilt om het te doen. Als u documenten met irrelevante inhoud of de persoonlijke levenssfeer, voel je vrij om dit uit te schakelen.

OK, we zijn er bijna. Nu alles wat je hoeft te doen is kiezen voor de activering van de modus.

In principe moet u beslissen of u wilt spraakherkenning worden ingesteld op door te spreken van een trefwoord, wat betekent dat het altijd luisteren, of via een sneltoets op het toetsenbord.

Nu heb je een kans om uit te printen kaart een overzicht met veel voorkomende opdrachten.

Eerlijk gezegd, de meeste mensen zullen dit niet nodig, want je kunt altijd kijken op de commando ‘ s wanneer u het nodig om, maar als je je voorbereiden van de computer voor een gehandicapte of minder tech-savvy gebruiker, dit is handig om uit te printen en in de buurt van de computer voor verwijzing.

Eindelijk, na het kiezen of uitvoeren van spraakherkenning bij het opstarten, wordt u gegeven de optie om de tutorial. Als u nog niet, je moet! Voor degenen die zijn gegaan via de tutorial, gewoon over te slaan.

Als de spraakherkenning actief is, zult u dit zien op uw scherm.

Activeren spraakherkenning met uw gekozen activatie methode, hoewel de Windows-Toets + Ctrl zal werken als een schakelaar, ongeacht. Als een test, gewoon zeggen Menu Start met de “luisteren” – indicator op. Het Start-Menu moet pop-up onmiddellijk. Refereer naar de officiële reference-kaart voor meer opdrachten.

Wat Nu?

Met de basic setup gedaan, je bent zo goed als klaar om uw computer te bedienen met alleen je stem. U kunt echter wel wilt trainen Windows meer, zodat de spraakherkenning wordt nauwkeuriger. U vindt de toepassing training onder de spraakherkenning instellen u voor het eerst gebruikt voor het instellen van spraakherkenning.

De meer voice-samples WIndows heeft, hoe beter het systeem werkt. Dat gezegd zijnde, als je het krijgen van een veel gemist of verkeerd verstaan opdrachten, neem een paar minuten om de trein tot uw voice recognition systeem.

Cortana en Opties van Derden

Het is leuk dat Windows-10 wordt geleverd met een ingebouwde spraakherkenning app voor controle Windows-10 met uw stem, maar is er een beter alternatief? De waarheid is dat desktop spraak control is een vrij niche. Het is vaak verbannen naar een toegankelijkheid functie. Dus er zijn niet zo veel opties van derden.

Interessant is dat Windows-10 heeft een volledig aparte stem geactiveerd systeem in de vorm van Cortana. Als een voice-assistent, Cortana is niet ontworpen om een stem op basis van vervanging voor het toetsenbord en de muis, maar er is nogal wat overlap tussen de twee systemen. Neem een kijkje op wat Cortana kan doen, kan beter worden aangepast aan uw specifieke behoeften dan de algemene spraakherkenning systeem.

Als derde-partij voice control, is er niet veel die er zijn. De grootste naam op het moment van Dragon spraakherkenning van Nuance. Zij waren de pioniers van de computer spraakherkenning en waarschijnlijk hebben de meeste ervaring van een bedrijf in het veld. Dit is een optie die het onderzoeken waard als u complexe of missie-kritische spraakherkenning behoeften.