Det Bästa Vitt Brus Appar för att Hjälpa Dig Somna

0
35
LDprod/Shutterstock.kom

Har svårt att somna? Vitt brus, som en takfläkt, kan hjälpa din hjärna att ställa ut störande ljud (en skällande hund, till exempel), och dessa vita brus apps har alla typer av avslappnande ljud för att hjälpa din hjärna att slappna av.

Hur Man Spelar Vitt Brus Arbete?

Det är ingen tillfällighet att många tror att det är lättare att somna (och att få sömn) när det är en fläkt på eller när luftkonditioneringen är igång. Vitt brus är lugnande att den mänskliga hjärnan, eftersom det innehåller konstant brus av samma intensitet i alla hörbara frekvensområdet. Vägen vitt brus är fördelade hjälper överrösta alla ljud som distraherar eller för att stimulera våra hjärnor när vi försöker att gå att sova, som trafik eller en snarkande partner, och därmed hjälpa oss att få en god natts sömn.

Det finns andra färger av buller förutom vitt och rosa brus är den näst mest talade om ljud nyans. Rosa brus är ofta förvirrad för vitt brus, men det skiljer sig eftersom den har mer energi i det lägre registret, så det låter som vitt brus, men med mer av en bas mullra; tänk på omgivande ljud som strömmande floder, åska, eller vind. Medan många människor tycker att dessa ljud för att vara mer avkopplande än staticky vitt brus, rosa brus kan vara mindre effektiv än vitt brus för att hjälpa din hjärna att slappna av och ställa ut oönskade ljud. Studier har dock visat att skärt brus kan hjälpa till att vässa ditt minne, så det kan vara bättre för att studera, med vitt brus idealisk för att sova.

Vi ingår appar som producerar både vit och rosa brus i vår lista, och ett par av våra val även omfatta andra ljud nyanser.

Smarta Hem Assistenter och Vitt Brus

Du behöver inte köpa ett vitt brus maskinen eller ladda ner en app för att dra nytta av vitt brus. Smarta hem assistenter som Google Hem, Apple Homepod, och Amazon Echo kan generera vitt brus samt—allt du behöver göra är att be dem. Men fördelarna med att använda en dedikerad vitt brus app inkludera mer sunda val och alternativ för anpassning.

fizkes/Shutterstock.kom

Vad du ska Titta efter i Vitt Brus Apps

Dessa program är ganska enkelt i vad de gör och hur de fungerar, men vissa har mer funktionalitet än andra. Här är de funktioner som varje god vitt brus app bör ha, och en snabb förklaring till varför var och en är viktig:

  • Gott, Anpassningsbara Ljud: Ett buller inte nödvändigtvis passar alla. Det bästa vitt brus apps förstår detta och har flera ljud du kan välja från. Vissa låter dig mixa och matcha ljud, skapa dina egna ljud, eller anpassa reglagen för att göra saker och ting låter precis rätt.
  • En Timer: Du vill inte att tanka din mobiltelefons batteri, så se till att din vitt brus app har en timer som ska avsluta appen av efter en viss tid. Vissa appar har även en larmfunktion som kommer att väcka dig, vilket är bra för att ta en snabb tupplur. Bonuspoäng på appar som kan köras i bakgrunden medan du använder andra appar.
  • Sparade Inställningar: Om du har hittat ett vitt brus ljud som är särskilt roligt eller effektivt, som du ska inte behöva gräva igenom alla andra bara att hitta den igen. Bra vitt brus apps gör det enkelt för dig att spara dina favoriter för enkel referens.
  • Extern Enhet med Stöd för: vilket är fallet med musik, du kanske inte alltid känner för att lyssna på telefonen, så leta efter appar med Bluetooth, Chromecast, eller AirPlay-stöd om du vill lyssna på ljud från en högtalare eller din TV.
  • Annons-Gratis: Annonser som alltid suger, men att ha en pop-up och börja skrällande under mitten av natten skulle vara en mardröm. Medan vissa av dessa program kan ha enkel banner annonser, borde de inte någonsin har högt pop-upp-annonser som avbryter din vitt brus av ljud. Vissa appar inte har några annonser alls, men om du väljer en som gör det, tänka sig att betala för att uppgradera till ett premium-plan för att bli av med dem.

Bästa Vitt Brus App: myNoise

myNoise

Med över 200 anpassningsbar ljud alternativ, myNoise (Gratis/$11.99) är den bästa vitt brus app på marknaden. Utformas och drivs av Dr. Stephane Duva, en signal processing PhD ingenjör och ljuddesigner, myNoise är bara så mycket kul att pyssla med som det är effektivt. MyNoise har vackra, hög kvalitet vitt brus alternativ och alternativ för andra ljud nyanser. Appen låter dig ställa in en timer, och det kan köras smidigt i bakgrunden medan du använder andra appar.

I appen finns det 8 standard ljudlandskap för att välja från, som “Vitt Brus & Co.” och “den Tibetanska Kören.” Varje ljud alternativ har 10 skjutreglage kan du justera. Ibland, dessa sträcker sig från sub-bas upp till hög diskant, men beroende på ljudlandskap, det kan handla om alternativ som fåglar, vatten, eller fotspår. Att kunna finjustera varje reglage är kul att experimentera med, men det är också ett bra verktyg att ha om du hittar ett visst alternativ för störande eller högt.

MyNoise har massor av andra ljud alternativ som du kan ladda ner och njut bortom de inledande åtta, och medan några är gratis, behöver du köpa Allt Du Kan Höra paket för $11.99 för att låsa upp de flesta av dem. Det kan tyckas dyrt, men pengarna går till att hålla projektet upp och hjälpa Stephane skapa och släppa nya ljud regelbundet. Appen har en verkligt imponerande bredd av högkvalitativa ljud som väntar på att njuta, och det är kul att utforska appen (och hemsidan) även när du inte är ute efter att få hjälp med att somna eller koncentrera sig på arbetet. MyNoise är ett absolut nöje att använda, och Stephane Pigeon passion för att skapa fantastiska ljud lyser igenom, vilket gör detta inte bara en bra app i övrigt, men det bästa vitt brus app på marknaden.

Bästa Budget Val: Vitt Brus Lite

Vitt Brus Lite

Om du vill ha en kraftfull men ändå enkel vitt brus app, ser längre än Vitt Brus Lite (Gratis/$0.99/$2.99). Appen har 40 avkopplande vitt, rosa och brunt brus alternativ att välja mellan. Vitt Brus Lite också låter dig spela in och mixa dina egna ljud, med möjlighet till accessnätet, justera balansen och beck, och blanda i bakgrundsljud. Plus, med stöd för Chromecast, du kan lyssna på vitt brus från andra kompatibla enheter.

Vitt Brus Lite app kan spela medan andra program är öppna, vilket är bra om du försöker att koppla av medan du studerar eller chatta med medarbetare. Du kan också spara dina favorit ljud så att de är lätta att hitta i framtiden, och sidan med Avancerade Inställningar kan du justera saker som buffert storlek och anmälningar. Den inbyggda väckarklocka kommer att långsamt tona ditt ljud in och ut för en mer skonsam och naturlig vakna upp samtal.

Det är också en betald full version av appen för $0.99, och en pro-version för $2.99. Full version får du fler alternativ för alarm, tar bort annonser, och erbjuder fullt stereoljud, en widget, ytterligare kompatibilitet och ger dig tillgång till generator verktyg med en i-app-köp. Pro-versionen får du alla att, med generator verktyg som ingår direkt, och 50 hd-ljud för att njuta av. Vitt Brus Lite är en fast enkel app som fungerar bra med tanke på dess gratis pris. Om du funderar på att uppgradera, men, du är bäst av att välja Pro-versionen så får du hd-ljud och alla tillgängliga verktyg och funktioner.

Bästa Rosa Brus Plocka: Regnig Humör

Regnig Humör

Du behöver inte bo i Seattle för att njuta av det vackra ljudet av regn, tack vare Regnig Humör ($2.99). Regnig Humör är vackra och rena gränssnittet är zen-liknande och lätt att använda. Det finns en gratis Lite-version av appen kan du prova, som erbjuder en Klassisk Regn ljudlandskap för att lyssna till—en blandning av regn, mullrande åska med regelbundna thunderclaps, och glesa fågel sång.

Regnig Humör inkluderar andra regnig ljudlandskap i tillägg till de Klassiska inklusive Landsbygden, Havet och Café. Varje ljudlandskap har tre eller fyra reglagen för varje utvalt ljud (som Måsar, Åska, eller Chatter) som tillåter dig att justera hur högt varje ljud element. Varje scen innehåller high-definition audio-och Regnig Humör algoritmisk randomizer sömlös blandar ljud tagna från dess ljud-bibliotek, som har över 400 unika ljud och effekter, inklusive åska och havets vågor, tillsammans med enskilda texturer av regn som faller på tak, gräs, löv, och mer så att allt låter organiskt, och inte upprepas. Med sitt omfattande ljud och textur bibliotek, Regnig Humör är ett fantastiskt val för alla som älskar regnig dag vibbar.

Bäst för Apple Integrationer: Mörk Buller

Mörka Buller

Med över 30 hög kvalitet ljud och integration med Siri Genvägar och Apple Homepod, Mörka Buller ($5.99) är det självklara valet för Apple-användare. Appen har också stora anpassningsmöjligheter för dem som bryr sig om estetik, med massor av färgglada teman och hem-skärmen ikoner att välja mellan, och en anpassningsbar widget. Mörka Buller har ett bra utbud av sonic nyanser du kan njuta av, från vitt och rosa till grå och brun, vilket gör den perfekt för all verksamhet, plus tema ljudlandskap som café, Stranden, och Bilen är bra förinställningar du kan hoppa i och njuta.

Använd din röst med Siri Genvägar för att berätta Mörka Buller för att börja (eller sluta) spelas upp på enheten eller på din Apple Homepod, plus att den har AirPlay-stöd så kan du även spela det på din Apple TV. Timer funktionen kan blekna ute buller antingen vid en bestämd tidpunkt eller efter en viss tid har förflutit. Med massor av ljud nyanser, roliga alternativ för anpassning, och Apple integration, Mörka Ljud är perfekt för Apple-entusiaster.

Bäst för Fans av Fans: sängdags fläktljud

Bed Tid Fläktljud

Bed Tid fläktljud (Gratis) är enkel i sitt namn och funktion, men det fungerar bra och kan hjälpa dig att somna i 20 minuter. Du kan ställa in fläkten ljud till låg, medium eller hög, och sedan ställa in insomningstimern, som stänger av appen efter att en viss tid har förflutit för att bevara din enhet batteri. Appen kan köras i bakgrunden medan du använder andra program, och du kan pausa den från anmälan fack. Och det är det! Medan Säng Fan Buller inte har klockor och visselpipor av andra appar, är det bra på vad det gör, och dess enkelhet är uppfriskande.

Bäst för Samtidiga Ljud: Atmosfär: Avslappnande Ljud

Atmosfär: Avslappnande Ljud

Om du är äventyrlig typ, kommer du sannolikt att njuta av den stämningsfulla ljudlandskap Atmosfär: Avslappnande Ljud (Gratis). Appen har över 100 ljud i sitt bibliotek, inklusive binaural beats och isochronic tones för att stimulera din hjärna. Den har massor av vitt brus alternativ förutom ljud från andra sonic nyanser. Du kan filtrera ljud val av atmosfären—till exempel Skog, Strand, under vatten, och Instrumental—eller du kan importera dina egna ljud och blanda det med lite av Atmosfären som är standard låter.

Atmosfär: Avslappnande Ljud och erbjuder ett gediget utbud av högkvalitativa ljud naturen, bland annat flera unika regn ljud. Du kan spela upp flera ljud samtidigt för att skapa en fylligare ljudbild och spara dem som du vill för att lyssna på i framtiden. Appen fungerar offline, så du kan fortfarande få din vitt brus fixa även när du är på camping i mitten av ingenstans, och praktisk timer stängs appen av så småningom så enhetens batteri kommer inte att rinna. Med sin enkla att använda gränssnitt, offline-funktionalitet och flexibel ljudlandskap anpassning, Atmosfär: Avslappnande Ljud är utmärkt för användning var som helst.