Kan Din iPhone Bli Hackad?

0
59
Neirfy/Shutterstock

IPhone har förtjänat ett rykte som en säkerhet fokuserad enhet tack (delvis) till Apples järngrepp på ekosystemet. Dock ingen enhet är perfekt när det kommer till säkerhet. Så, kan din iPhone bli hackad? Vilka är riskerna?

Vad Det Innebär att “Hacka” en iPhone

Hacking är en lös term som ofta används felaktigt. Traditionellt, det hänvisar till att olagligt få tillgång till en dator i nätverket. I samband med en iPhone, hacking kan hänvisa till någon av följande:

  • Få tillgång till någons privata information som lagrats på en iPhone.
  • Övervakning eller hjälp av en iPhone på distans utan ägarens vetskap eller samtycke.
  • Ändra hur en iPhone fungerar med hjälp av extra mjuk – eller hårdvara.

Tekniskt, någon att gissa ditt lösenord kan utgöra dataintrång. Installation av övervakning programvara på din iPhone så att någon kan spionera på din verksamhet kan också vara något som du förväntar dig av en “hacker” att göra.

Det är också jailbreaking, eller agera för att installera custom firmware på en enhet. Detta är en av de mer moderna definitioner av dataintrång, men det är också i stor utsträckning. Massor av människor har “hackat” sin egen iphone genom att installera en modifierad version av iOS för att ta bort Apples restriktioner.

Malware är ett annat problem som drabbat iPhone innan. Inte bara har appar på App Store klassificeras som skadlig, men zero-day-attacker har också hittats i Apples webbläsare Safari. Detta gjorde det möjligt för hackare att installera spionprogram som kringgå Apples säkerhetsåtgärder och stjäla personlig information.

Justin Duino

Jailbreaking utrymme rör sig snabbt. Det är en ständig katt-och råttalek mellan Apple och tweaker. Om du håller din enhet uppdaterad, du är mest sannolikt “säker” mot några hack som förlitar sig på jailbreaking metod.

Men det är ingen anledning att låta din vakt. Hacka grupper, myndigheter och brottsbekämpande organ som är intresserad av att hitta vägar runt Apples skydd. Några av dem skulle kunna upptäcka ett genombrott när som helst och inte meddela Apple eller allmänheten.

RELATERAT: Kan Min iPhone eller iPad för att Få ett Virus?

Din iPhone Kan inte Användas på Distans

Apple inte låta någon fjärrstyra en iPhone via remote access-appar, som TeamViewer. Medan macOS fartyg med en virtual network computing (VNC) – server installerad som gör att din Mac för att fjärrstyras om du aktiverar det, iOS inte.

Detta innebär att du inte kan styra någons iPhone utan att jailbreaking det första. Det finns VNC-servrar tillgängliga för jailbreakad iphone för att aktivera denna funktion, men beståndet iOS inte.

iOS använder en robust tillstånd för att bevilja apps explicit tillgång till särskilda tjänster och information. När du först installerar en ny app, du är ofta frågan om att bevilja tillstånd till läge tjänster eller iOS-kamera. Apps bokstavligen inte kan komma åt den här informationen utan ditt uttryckliga tillstånd.

Det finns ingen nivå av tillstånd som finns i iOS som ger full tillgång till systemet. Varje app är begränsade, vilket innebär att programvaran är sektioneras bort från resten av systemet i ett säkert “sandbox” – miljö. Detta förhindrar potentiellt skadliga program från att påverka resten av systemet, inklusive begränsa åtkomsten till personlig information och app data.

Du bör alltid vara försiktig med de behörigheter du ger en app. Till exempel, en app som Facebook vill ha tillgång till dina kontakter, men det kräver inte detta att fungera. När du beviljar åtkomst till denna information, app kan göra vad det vill med den informationen, inklusive att ladda upp det till en privat server och spara det för evigt. Detta kan eventuellt bryta mot Apples utvecklare och App Store-avtal, men det är fortfarande tekniskt möjligt för en app att göra så.

Även om det är normalt att oroa sig om attacker på din enhet från olika källor, är du förmodligen mer med risk för att ge din personliga information bort till en “säker” – app som helt enkelt frågade artigt. Granska din iPhone-app behörigheter rutinmässigt, och alltid tänka två gånger innan du godkänner att en app krav.

RELATERAT: 10 Enkla Steg till Bättre iPhone och iPad Säkerhet

Apple-ID och iCloud Säkerhet

Ditt Apple-ID (som är ditt iCloud-konto) är förmodligen mer känsliga för yttre störningar än din iPhone. Samma som alla online-konto, många tredje part som kan få tag på dina biljetter.

Du har förmodligen redan har tvåfaktorsautentisering (2FA) är aktiverad på ditt Apple-ID. Fortfarande, kanske du vill kontrollera genom att gå till Inställningar > [Ditt Namn] > Lösenord och Säkerhet på din iPhone. Tryck på “sin Tur på Två-Faktor Autentisering” att ställa upp om det inte redan är aktiverat.

I framtiden, när du loggar in på ditt Apple-ID eller iCloud-konto, måste du ange en kod som skickas till din enhet eller ditt telefonnummer. Detta hindrar någon från att logga in på ditt konto även om han eller hon känner till ditt lösenord.

Även 2FA är mottagliga för social engineering attacker, dock. Social ingenjörskonst har använts för att överföra ett nummer från ett SIM-kortet till en annan. Denna hand skulle vara en “hacker” den sista pusselbiten för att hela ditt liv på nätet om de redan känner till din master-lösenord för e-post.

Detta är inte ett försök att skrämma dig eller göra dig paranoid. Men det visar hur något kan bli hackad om det ges tillräckligt med tid och uppfinningsrikedom. Du bör inte oroa sig överdrivet om det här, men var medveten om riskerna och vara vaksamma.

Vad sägs Om iPhone “Spy” – Program?

En av de närmaste saker till ett hack för att påverka iPhone-ägare är så kallad spion programvara. Dessa program byten på paranoia och rädsla genom att uppmana människor att installera övervakning programvara på enheter. Dessa marknadsförs till berörda föräldrar och misstänkta makar som ett sätt att hålla koll på någon annans iPhone verksamhet.

Dessa applikationer kan inte fungera på lager iOS, så de kräver att enheten ska vara jailbreakad först. Detta öppnar iPhone för att ytterligare manipulation, gapande problem med säkerhet, och potentiella app kompatibilitet frågor, som vissa appar inte fungerar på jailbroken enheter.

När enheten är jailbreakad och övervakning av tjänsten är installerad, kan man spionera på enskilda enheter från webben kontrollpaneler. Den personen kommer att se varje sms som skickas information om alla samtal som rings och tas emot, och även nya bilder eller videor knäppte med kameran.

Dessa program kommer inte att arbeta på den senaste iphone (inklusive XS, XR, 11, och den senaste SE), och endast ett tethered jailbreak är tillgänglig för vissa iOS 13 enheter. De har fallit från nåden eftersom Apple gör det så svårt att jailbreaka den senaste tidens enheter, så att de utgör något större hot under iOS 13.

Men det kommer inte att förbli så för evigt. Med varje stor jailbreak utveckling, dessa företag börjar marknadsföra igen. Inte bara är att spionera på en älskad tveksamt (och olaglig), jailbreaking någon enhet som också visar att risken för skadlig kod. Det är också upphör all garanti att han eller hon kan ha kvar.

Wi-Fi Kan Fortfarande Vara Sårbara

Oavsett vilken enhet du använder, oskyddat trådlöst nätverk som fortfarande utgör ett av de största hoten mot mobila enheten säkerhet. Hackare kan (och gör) att använda “man in the middle” – attacker för att ställa upp falska, oskyddat trådlöst nätverk för att fånga trafik.

Genom att analysera denna trafik (känd som paket sniffning), en hacker skulle kunna se den information du skickar och tar emot. Om denna information är osäker, kan du leechar lösenord, inloggningsuppgifter och annan känslig information.

Vara smart och undvik att använda oskyddat trådlöst nätverk, och vara uppmärksam när du använder ett offentligt nätverk. För total sinnesro, kryptera din iPhone trafik med en VPN.

LÄS NÄSTA

  • “Hur Säker Din Linux-Server med fail2ban
  • “Kan Din iPhone Bli Hackad?
  • “Hur Överför Din Facebook Foton och Video på Google Bilder
  • “Hur man Skapar en Egen Zoom Bakgrund
  • “Hur man Söker inom Sms på iPhone eller iPad