Hur man Stänga Någon på Facebook

0
46
Khamosh Pathak

Några Facebook-vänner och släktingar kan vara ganska irriterande, men du kan inte bara unfriend dem. Vad händer om du vill hålla kontakt men inte vill se deras irriterande inlägg? Här är hur att stänga av någon på Facebook.

Facebook ger dig två alternativ här: Du kan tillfälligt Snooze någons inlägg för 30 dagar (för att se om du verkligen skulle missa sin närvaro), eller så kan du sluta följa dem för att tysta sina inlägg permanent. Oroa dig inte, båda förändringar är reversibla. Personen kommer inte att bli informerade om att du dämpade dem, heller.

Hur man Stänga Någon på Facebook

Processen för att stänga en person eller en sida som är samma för Facebook hemsida och mobilappar. Vi kommer att använda Facebook appen för att guida dig genom processen. (Här är hur man får tillgång till det nya gränssnittet med mörka läget.)

För det första, genom att bläddra igenom ditt nyhetsflöde och hitta ett inlägg från Facebook-användare som du vill stänga.

Här, tryck på “Menu” – knappen i övre högra hörnet av inlägget.

Nu, om du vill att tillfälligt stänga av en person eller en sida för 30 dagar, tryck på “Snooze (Namn) För 30 dagar” – knappen.

Om du vill stänga av en person och dölja den personens inlägg i ditt flöde, tryck på “Unfollow (Namn)” – knappen.

Du kan även sluta följa någon från den personens profilsida. På profil, välj “Vänner” – knappen.

Från listan, tryck på “Unfollow” – knappen.

Hur att Slå Någon på Facebook

Efter 30 dagar och Facebook kommer automatiskt att slå någon som du hade slumrade. Du kan dock slå någon utan att vänta, eller välja att följa sina inlägg igen.

Den här processen är olika för Facebook hemsida och mobilappar.

På Facebook hemsida, klicka på “Meny” – knapp från verktygsfältet, och välj “Settings & Sekretess”.

Här, klicka på “News Feed Inställningar” alternativet.

Från popup-fönstret, klicka på “Anslut” alternativet.

Här, klicka på “Följ” – knappen bredvid den användare du vill sätta på ljudet.

Från nyhetsflödet Preferenser popup-meny, välj “Snooze” – alternativet för att se alla de användare som du har stängt av ljudet tillfälligt.

Klicka på “Snooze” – ikonen bredvid sina namn till slut somna tidigt för Facebook-användare.

På din mobila app, tryck på “Menu” – knappen. Här, från “Inställningar & Sekretess”, välj “Inställningar” – knappen.

Nu rulla hela vägen ner och välj “News Feed Inställningar” alternativet.

Här, på “Anslut Med Personer som Du har Unfollowed” alternativet.

De enkelt tryck på en Facebook-användare att följa dem igen.

Från “News Feed Inställningar” alternativet, kan du välja “Hantera Din Snooze Inställningar” alternativet till att slå någon.

Här, tryck helt enkelt på “Slutet Snooze knappen” bredvid användarens namn.

Vill inte använda Facebook längre? Du kan alltid ta bort ditt Facebook-konto.

RELATERAT: Hur du tar Bort Ditt Facebook-Konto

LÄS NÄSTA

  • “Hur Säker Din Linux-Server med fail2ban
  • “Kan Din iPhone Bli Hackad?
  • “Hur Överför Din Facebook Foton och Video på Google Bilder
  • “Hur man Skapar en Egen Zoom Bakgrund
  • “Hur man Söker inom Sms på iPhone eller iPad