Hur att Kontrollera E-post för Tillgänglighet i Outlook

0
44
dennizn/Shutterstock

E-post är bekväm för många, men ett brett spektrum av funktionshinder kan göra det format som svåra att använda för många av våra vänner, familj och kollegor. Se till att din e-post är fullt tillgängligt med hjälp av Microsoft Outlook inbyggda Tillgänglighet Checker.

Hur Tillgänglighet Checker i Outlook

Med Outlook Tillgänglighet Checker, du kan skanna din e-post för olika frågor som kan utgöra problem för personer med funktionsnedsättning. Verktyget kommer att leta efter saker som bilder som saknar alternativ text som personer som använder skärmläsare att förlita sig på att förstå bilder bild. Det kommer att se till att tabellerna har enkla strukturer som du kan navigera genom tekniska hjälpmedel, kontrollera din rubrik stilar för att förenkla navigeringen, och i allmänhet se till att din e-post följer bästa praxis för tillgänglighet.

För att kontrollera eventuella Microsoft Outlook e-post för frågor som rör tillgänglighet, klicka på “Granska” – fliken i menyfliksområdet medan du skriver ett e-postmeddelande och välj “Kontrollera Tillgängligheten.” Den här knappen är i slutet av baren, så om din e-fönstret är inte hela skärmen du kan behöva klicka på de tre horisontella prickar på höger för att komma åt denna knapp. Om du använder Outlook på en Mac, “Kontrollera Tillgänglighet” – knappen hittar du under “Alternativ” – fliken.

En ny Tillgänglighet rutan kommer att visas på den högra sidan av din e-fönstret visar alla fel, varningar, tips eller förslag som man har hittat för detta e-postmeddelande så långt. Klicka på pilen intill varje fråga för att öppna en nedrullningsbar meny som leder dig till de särskilda fall där detta problem uppstår.

Längre ner på den här panelen kan du hitta ytterligare information om denna fråga, varför du kanske vill fixa det, och några enkla steg-för-steg-instruktioner om hur man fixar det. Om du vill veta mer om specifika regler som används av Tillgänglighet Checker i Outlook eller i andra Microsoft-program som Word, Excel och PowerPoint, besök Microsofts dokumentation om ämnet.

Hur du Begär Tillgänglig E-post i Outlook

Genom att använda Outlook Tillgänglighet Inställningar, kan du specifikt begäran tillgängligt innehåll från folk som skickar e-post till dig. För att aktivera denna inställning måste du navigera i Outlook web app via en webbläsare och logga in på ditt Outlook-konto. Öppna “Inställningar” kugge i upp till höger och välj sedan “Visa Alla Outlook-Inställningar.”

Välj fliken “Allmänt” på höger sida, sedan välj “Hjälpmedel.” Se till att “Be Avsändaren Att Skicka Innehåll Som är Tillgängligt” är markerad, tryck sedan “Spara”.

Enkelt är oftast bättre när det gäller att skapa tillgängliga digitalt innehåll. Outlook Tillgänglighet Checker kommer att ge dig mer insikt i hur man skapar bättre e-postmeddelanden för din målgrupp, och kommer att hjälpa dig att rätta till något annat litet problem som skulle kunna innebära stora problem för andra.

LÄS NÄSTA

  • “Hur Säker Din Linux-Server med fail2ban
  • “Kan Din iPhone Bli Hackad?
  • “Hur Överför Din Facebook Foton och Video på Google Bilder
  • “Hur man Skapar en Egen Zoom Bakgrund
  • “Hur man Söker inom Sms på iPhone eller iPad