Samsung Galaxy A51 Review: Niet Groot, Niet Erg, Gewoon Erg Samsung

0
61

Waardering:
5/10
?

 • 1 – Absolute Hot Afval
 • 2 – Sorta Lauw Afval
 • 3 – Sterk Gebrekkig Ontwerp
 • 4 – Aantal Pro ‘ S, Veel Nadelen
 • 5 – Resultaten Onvolmaakt
 • 6 – Goed Genoeg om te Kopen Op de Verkoop
 • 7 – Grote, Maar Niet De Best-In-Class
 • 8 – zeer goed, met Enkele Voetnoten
 • 9 – Shut Up And Take My Money
 • 10 – Absolute Design-Nirvana

Prijs: $399

Kopen op Amazon

Michael Crider

Na zeer onder de indruk met de nieuwe mid-range telefoons van Google en Apple, hebben we besloten om uit de wedstrijd. De Galaxy A51 is Samsung ‘ s antwoord op mid-range modellen zoals de iPhone SE en Pixel 3a. En het is … nou, het is een zeer “Samsung” telefoon, als dat zinvol.

Hier is Wat We Willen

 • Mooi scherm en lichaam
 • Grote, uitbreidbaar opslag
 • Kan worden gevonden op de verkoop gemakkelijk

En Wat We niet

 • Opgeblazen software
 • Verschrikkelijke vingerafdruklezer
 • Niet genoeg RAM-geheugen
 • Ton van onnodige apps

Wat ik bedoel is dat de telefoon zwelgt in Samsung ‘ s algemene aanpak van het gooien van elke mogelijke functie kan de gebruiker. Het gaat verder dan louter branding zelf en de presentatie van branded diensten—die, ja, vrijwel elke telefoon heeft op dit punt. Er is gewoon zo veel aan de hand in dit $300-400 telefoon dat proberen te doen, bijna alles is ingewikkelder dan het hoeft te zijn.

De A51 de hardware is behoorlijk stevig, en op papier is het een uitstekende deal, zeker in vergelijking met de Samsung Galaxy S-serie. Het scherm en de opslag name standouts. Maar als je eenmaal begint met het, zult u merken dat de telefoon gaat bijna niets beter is dan de concurrentie—weinig geheugen en een enorme hoeveelheid software bloat arm zijn danspartner.

Het is acceptabel als je zwaar geïnvesteerd in Samsung als merk en een platform, maar anders een gelijkaardig geprijsde iPhone of Pixel is een betere kopen.

Hardware

Op de $400 niveau, de A51 is indrukwekkend, trouwen met een aantal respectabele specs met ronduit prachtige esthetiek:

 • Processor: Exynos 9611 Lid 2. 3 GHz/1. 7 GHz octa-core)
 • RAM: 4GB
 • Opslagcapaciteit: 128 GB _ MicroSD card slot
 • Display: 6,5-inch 1080×2400 Super AMOLED
 • Camera ‘ s: 48 MP belangrijkste camera met 12 MP ultra-groothoek lens, 5MP diepte lens, 5MP macro lens; 32 MP-hole-punch camera aan de voorkant
 • Poorten en laden: USB-C, Hoofdtelefoon aansluiting
 • Batterij: 4000mAh
 • Fingerprint Sensor: In-display
 • Connectiviteit: Standaard LTE, geen 5G. Ontgrendeld AT&T, Verizon en Sprint modellen beschikbaar zijn
 • IP-waarde: N/A
 • Kleuren: Zwart, met veelkleurige facetten
 • Afmetingen: 158.5 x van 74,4 mm x 7.9 mm; 172 gram
 • Prijs: $300-400 (carrier prijzen variëren)

Dat wat vrij respectabele hardware voor die prijs, vooral gezien het feit dat het is voorzien van een grote, dunne bezel AMOLED-scherm met een hole-punch camera en een scherm met een vingerafdruklezer. De standaard opslagruimte van 128GB is ook iets dat niet gebruikelijk in dit segment van de markt. Bij deze prijs krijg je niet als extra ‘ s draadloos op te laden, of een waterdichtheid-classificatie (tenzij je koopt een iPhone SE).

Michael Crider

Een ding dat me verbaasde over deze telefoon is gewoon hoe mooi het is. Achter het scherm en zijn aantrekkelijke symmetrie, de achterzijde heeft deze veelzijdige, multi-textuur, veelkleurige ding onder het glas, waardoor het een donkere en een fascinerende kijk, dat contrasteert mooi met de curve van het apparaat zelf.

In de hand, de A51 voelt zich meer of minder als een van de grotere telefoons uitgebracht als te laat. Op 6,5 inch het is niet de grootste telefoon die er zijn, maar het is op de grotere zwaardere einde. Met de afgeronde randen en een gebogen glas terug, ik voelde alsof het zou slip uit mijn handen … maar het heeft nooit, dus wat weet ik er van? Zelfs zo, ik zou graag hebben gezien, een soort textuur grip op de zijkant.

Michael Crider

De lay-out is vrij eenvoudig met de Samsung-norm macht onder volume aan de rechterkant. De telefoon heeft een hoofdtelefoon aansluiting aan de onderkant, waar de mono luidspreker hangt. U zult gebruik maken van de voormalige vaker dan op andere telefoons, zoals de speaker is behoorlijk modderig. Het is luid genoeg om te luisteren naar spraak in een middelgrote kamer, maar niet veel anders. Ik heb geslapen door meerdere alarmen op dit ding, maar ik ben nogal een hevige slaper, dus neem dat voor wat het waard is.

Michael Crider

De camera aan de achterkant van de module—vier, count ’em vier, sensoren en lenzen plus een LED-licht—apen de configuratie van de Galaxy S20 series, hoewel de fotografische dapperheid niet kan meten met de duurdere gamma’ s. Er is geen vingerafdruk sensor op de achterkant, maar ik zielsveel wens is.

Het gebruik van de Telefoon

De in-scherm fingerprint reader is gemakkelijk de slechtste onderdeel van de A51. Het is uiteraard van een ouder ontwerp dan de nieuwere, snellere, en meer draaglijk sensoren gezien in de S20 en OnePlus 8-serie. Ik meestal had meerdere pogingen voor een succesvolle ontgrendelen, en ongeveer een derde van de tijd die ik net gaf en mijn patroon. Het is een stap achteruit, niet alleen ten opzichte van de mid-range concurrentie, maar Samsung ‘ s eigen oudere ontwerpen met vingerafdruk lezers op de achterkant van het apparaat.

De Galaxy A51 ‘ s in het scherm vingerafdruk sensor is verschrikkelijk. Michael Crider

Dit is een uitstekend voorbeeld van vorm boven functie, en het is iets dat kopers in dit bereik zal in het bijzonder worden verafschuwd om te zien. Ik zou graag de handel deze pietluttige vingerafdruk lezers voor draadloos opladen -, water-weerstand, of stereo luidsprekers. Ik hoop dat Samsung doet dit in de volgende herziening.

Michael Crider

Aan de andere kant van het spectrum, het scherm is prachtig. Het is Samsung ‘ s gebruikelijke briljant helder en super-verzadigde AMOLED-scherm, met een piepklein bezels en een onopvallende pinhole camera in het midden. Het is niet de meest hoge-resolutie scherm in de wereld, vooral op het 6,5-inch niveau, maar ik denk dat het waarschijnlijk het beste scherm mogelijk in deze prijsklasse. Als het hebben van een mooi groot paneel voor u belangrijk is, is het misschien genoeg om de Galaxy A51 boven de concurrentie.

Prestaties

De octa-core processor (vier primaire, vier secundaire Cortex kernen) behandelt de meeste taken gemakkelijk. Het is niet zo snappy als een vlaggenschip telefoon, natuurlijk, maar het hoeft niet. Ik was in staat om zip via mijn gebruikelijke web surfen, e-mail, en Slack berichten relatief snel, en geniet van een paar 3D-games zoals Pokemon GAAN en Fortnite zonder grote problemen.

Ik wou dat ik hetzelfde kon zeggen voor de RAM. Ik vond die 4 gb geheugen was veel op mijn Pixel 3a XL dagelijks bestuurder telefoon, maar dat is een Pixel telefoon, waarop een relatief lean bouwen van Android rechtstreeks uit de oven bij Google. Op de Galaxy A51, dezelfde opslag gewoon niet zo ver gaan, want Samsung heeft een groot aantal programma ‘ s en processen op de achtergrond draaien. Zie de sectie Software hieronder voor meer info over de bloatware, maar volstaan met te zeggen, je moet wennen aan apps het nemen van een extra paar seconden om te laden, zelfs als u slechts gebruikt ze 10 minuten geleden.

De uitgebreide opslag is één van de A51 ‘ s enkele onderscheidende kenmerken. Michael Crider

Als het RAM-geheugen ontoereikend is, ten minste de berging is er in overvloed. Samsung ‘ s grote software bouwen neemt bijna 30GB van de ingebouwde 128 GB, die is niet geweldig. Maar je kunt gooien in een goedkope MicroSD-kaart krijgen zo veel als 512GB in opslag te stimuleren. Deze steun blijft Samsung ‘ s handelsmerk behoren tot de “grote drie” op alle prijsniveaus, dus het is een duidelijke win opzichte van de concurrentie.

Software

Oof. Na een paar jaar met een samsung Galaxy Note 8, ik dacht dat Samsung had ontwikkeld lichter als het gaat om de sterk veranderde, hevig versie van Android. Maar gebaseerd op de Galaxy A51, zou ik zeggen dat de Samsung sliding terug in slechte gewoonten.

Ik kon zorgvuldig een lijst van alle extra en twijfelachtig noodzakelijk apps die Samsung vult deze telefoon met. Maar in plaats daarvan, ik zal je vertellen dat tijdens mijn periode, kreeg ik een melding dat zei me dat ik de telefoon opnieuw starten, want het was 7 dagen geleden ik zou het zo gedaan.

Yup. Samsung weet dat er veel te veel software op deze telefoon om het draaiende te houden soepel op een regelmatige basis. En, in plaats van het aanpakken van dit probleem door de afslanking van de GEBRUIKERSINTERFACE of de lijst met apps, creëerde het merk een nieuw proces om u te vertellen opnieuw opstarten van de telefoon een keer een week in de … het maken van het probleem fractioneel slechter. Dat is een Zeer Samsung ding om te doen.

Het menu Instellingen is opnieuw ingericht en onnodige manieren. De quick tools op de berichtenbalk zijn opgeblazen met dingen als “Link Naar Windows” (een Microsoft-branded ingepakt-in-app), “Dolby Atmos,” en “Bixby Routines.” Zelfs de power knop standaard om de lancering van Bixby in plaats van, je weet wel, de knop menu. Het lijkt alsof het bedrijf is bijna spiting haar gebruikers voor het niet omarmen van Bixby terug als het had zijn eigen knop. Zeer Samsung.

Apps? Oh ja, we kregen apps. Deze telefoon heeft tonnen en tonnen van derden bloatware geïnstalleerd, vermoedelijk voor de verhoging van de winstmarge van de hardware. In een oogopslag zie ik een slot machine app, Amazon en Walmart, Pluto TV, de officiële NBA-app, Candy Crush, en sommige city-building microtransaction machine die beweert te zijn Final Fantasy XV-mobile.

De meeste van deze problemen kunnen verholpen worden als je het echt wilt. De Bixby-zware launcher kan worden vervangen door Nova. De navigatiebalk kan worden gereinigd. U kunt zelfs gebruik maken van een third-party tool om te schakelen van een stelletje van die onnodige processen op te starten. (Nu ik er over nadenk, ik moest door deze Extreem Samsung proces op mijn Opmerking 8, ook.) Maar na het gebruik van de Pixel 3a XL en vooral de OnePlus 8, met zijn intuïtieve en zeer schoon interface, het voelt als een last die je moet doen.

Ik denk dat sommige mensen bereid zullen zijn om over het hoofd zien. In het bijzonder die mensen die houden van dat mooie scherm of de uitgebreide opslag optie, of degenen die net fors geïnvesteerd in het Samsung en Galaxy merken. (Ja, die bestaan!) Maar ik denk ook dat het een vrij klein deel van de markt, en veel dunner dan gebruikelijk is in deze prijsklasse.

Oh, en we kochten de AT&T-variant van de telefoon voor deze review, die komt met nog meer bloatware—minstens een dozijn specifieke apps voor AT&T en DirecTV. Dat is niet Samsung ‘ s fout, maar het is iets waar je bewust van moet zijn: ga voor de ontgrendelde model als dat mogelijk is.

Camera ‘ s

Samsung heeft een goede camera tech, de enigszins belachelijke zoom vorderingen van de S20 serie afwijking. De A51 is verrassend veelzijdig in termen van foto ‘ s, met een goede spreiding van de standaard, ultra-groothoek en macro-opnamen staat van de vier achterste sensoren.

 

Ik vond dat de kleuren van de sensoren waren wat geblazen en verzadigde versus de Pixel 3a—een veel voorkomende klacht van Samsung foto ‘ s. Maar het is ook in staat om verrassend detail in het macro-opnamen, iets dat niet mogelijk is met de hardware van de concurrerende telefoons in deze prijsklasse. Ik noem het ongeveer ook met Google, tenzij je iets nodig hebt bij weinig licht, waar details verdwijnen van alle sensoren.

   

Video-mogelijkheden zijn ook verrassend. De A51 kan omgaan met 4K opname op de standaard, 30 frames per seconde, of ga tot 240fps als u bereid bent om zich te vestigen voor HD. De front-facing camera is te onderhouden, met dezelfde neiging om te gaan voor de verzadigde kleuren, maar de “wide-angle” knop software is een beetje misleidend. Er is slechts een front-facing module, dus het is alleen maar een groter gewas dan de “portret” instelling.

Levensduur van de batterij en Receptie

De Galaxy A51 heeft een 4000mAh-batterij—mooie en ruime, maar vrij veel verwacht bij deze grootte van deze dagen. Het is genoeg om mij te krijgen door middel van een volledige dag betrouwbaar, maar duwen het verleden dat is het duwen van uw geluk. Wanneer ik vergat voor het opladen van de telefoon ‘ s nachts, ik werd raken onder de 15% voor de lunch.

Dat is niet de beste van de levensduur van de batterij gezien de grootte, en verre van de slechtste. Ik denk dat het grote heldere scherm, en natuurlijk de opgeblazen software, is het houden van deze telefoon uit de beste runtime kan. Nog steeds, ik noem het “bevoegde” als je na lange levensduur.

De receptie was ook heel goed, met dien verstande, dat bij mijn huidige testen is beperkt tot een paar kilometer rond mijn suburban huis. Bedankt, COVID-19. Nog steeds, ik had nooit een merkbare daling in de gegevens of de stem van de dekking.

Waarde en Conclusie

De Galaxy A51 kosten $400, hetzelfde als de Pixel 3a en de iPhone SE. En het is niet zo goed als die telefoons. Sorry om zo declaratieve, maar dat is gewoon zoals het is.

Dat is niet te zeggen, noodzakelijkerwijs, dat moet je niet kopen. Als u wilt dat de grootste scherm mogelijk in deze prijsklasse, en hou je van kleine bezels en een pinhole camera, die je zou kunnen zien in het verleden tekortkomingen in fingerprint reader, de software en de levensduur van de batterij. Als u houdt van het uiterlijk (vooral met dat mooie weer) en de extra opslag voor een belachelijk bedrag van foto ‘ s, is het misschien gewoon de telefoon voor u.

Michael Crider

Ik moet er ook op wijzen dat Samsung telefoons zijn vaak met korting—we hebben gezien dat dit model zo laag als $300 al. En Samsung doet als om te gooien in de freebies. Dit kwam met een paar van de Galaxy Toppen (de iets oudere model, geen “+”), een waarde van meer dan $100 in de detailhandel. Dat is een gemakkelijke manier om de tip van de schalen.

Toch is dit voor de meeste gebruikers, ik zou aan te bevelen ofwel de Google of Apple alternatief voor de Galaxy A51. Tenzij ook u, zijn Zeer Samsung, er zijn gewoon betere opties.

Beoordeling: 5/10
Prijs: $399

Kopen op Amazon

Hier is Wat We Willen

 • Mooi scherm en lichaam
 • Grote, uitbreidbaar opslag
 • Kan worden gevonden op de verkoop gemakkelijk

En Wat We niet

 • Opgeblazen software
 • Verschrikkelijke vingerafdruklezer
 • Niet genoeg RAM-geheugen
 • Ton van onnodige apps