Hur du Begränsa Någon på Instagram

0
85
Khamosh Pathak

Instagram är en bra plattform för att dela din kreativitet, men det kan också vara en källa till oönskade interaktioner från troll och mobbare. Du kan skydda ditt konto och kontrollera oönskade interaktioner genom att begränsa specifika personer på Instagram.

Hur Fungerar det Begränsar Funktionen på Instagram Arbete?

Begränsa är en ny privatliv har i Instagram. När du begränsar någon, deras kommentarer på din Instagram inlägg kommer endast att vara synliga för dem (och inte offentligt).

Om du vill, kan du se deras kommentar med “Se Kommentar” – knappen. Härifrån kan du godkänna en kommentar i det offentliga, kan du ta bort det, eller du kan välja att ignorera det helt och hållet.

En begränsad användare kan inte direkt meddelande du på Instagram DM. Deras budskap kommer att flyttas till Meddelandet Begär avsnitt, och du kommer inte att ta emot anmälningar från deras konto.

Du kan läsa deras meddelanden från Meddelandet Begär avsnitt, men de kommer inte att kunna se när du har läst deras meddelanden eller när du är aktiv på Instagram.

Skönheten med denna funktion är att den begränsade användaren kommer att vara klokare. De kommer inte veta att du har begränsat dem. De kommer fortfarande att kunna se och gillar ditt inlägg och att kunna se dina berättelser.

I huvudsak, dina Instagram-konto för att dem kommer att gå till visa-endast-läge. De kommer att kunna se dina uppdateringar, men kommer inte att kunna interagera med dem eller med dig.

Hur du Begränsa En Instagram-Användare

Det finns ett par sätt för att begränsa en Instagram-användare, bland annat från deras profil eller från en kommentar. Denna metod fungerar på iPhone app, Android app och att Instagram: s hemsida.

RELATERAT: Hur man Använder Instagram på Webben Från Din Dator

För att begränsa en användare från sin profil, först navigera till deras profil, tryck sedan på Meny-knappen i övre högra hörnet.

Här väljer du “Begränsa” alternativet.

Om detta är första gången du använder den här funktionen, kan du se en bit av förklaring om att begränsa en användare. Från här, tryck på “Begränsa Konto” – knappen. Du kommer inte att behöva göra detta nästa gång.

Nu, Instagram kommer att säga att användaren är begränsad. Du kan trycka på “Läs Mer” – knappen för mer information. Tryck på “Ogilla” – knappen för att gå tillbaka till sin profil.

Du kan också begränsa en användare aktivt från ditt inlägg kommentarerna. Hitta den kommentar för den användare du vill begränsa och svep åt vänster på det. Från det, tryck på “Rapportera” – knappen.

Här, på “Begränsa” alternativ för att begränsa konto.

Om du ändrar dig och vill att vända den inställningen, kan du gå tillbaka till sin profil, tryck på den tre-dot Meny-knappen och välja “ta bort begränsningen” alternativet.

Som vi sa ovan, Begränsa funktionen ger dig kontroll över interaktionen. Om du vill stoppa någon från att visa din aktivitet kan du dölja din Instagram Berättelser från dem, blockera dem från ditt Instagram-konto helt och hållet, eller så kan du byta till ett eget konto för att ytterligare begränsa oönskad exponering.

RELATERAT: Hur du Blockerar Någon på Instagram

LÄS NÄSTA

  • “Hur du Använder Microsoft Office Panorering Hand i Stället för att Bläddra Bar
  • “Hur man Ändrar Kataloger i Kommandotolken i Windows 10
  • “Hur att Dra och Släppa Mellan Appar på en iPad
  • “Är 4K-Skärmar Värt Det för Allmän datoranvändning?
  • “Hur Hantera Windows Defender är Anmälningar på Windows-10