Het Instellen van een Aangepast Domein voor AWS API Gateway

0
42

AWS-API Gateway is geweldig als een front-end voor Lambda-functies en andere AWS diensten. Echter, de standaard eindpunt is een subdomein van amazonaws.com en dat is niet gebruiksvriendelijk. Wij laten u zien hoe om te bevestigen en het instellen van een aangepast domein.

Het aanvragen van een Certificaat van ACM en Link API Gateway

U moet eigenaar zijn van de domeinnaam die u wenst te gebruiken voor de API. U zult waarschijnlijk willen zetten dit op een subdomein als api.example.com. Om dit te doen, moet u twee dingen doen: een verzoek om een SSL-certificaat van AWS Certificaat Manager (ACM) te beveiligen verzoeken naar de API, en werk uw DNS-configuratie om te verwijzen naar de API Gateway.

Teken in en ga dan naar de ACM-Console. Vanaf hier, selecteert u “Een Certificaat Aanvragen” en selecteer “Publiek” als type.

De volgende, voer de domeinnamen die u wilt gebruiken voor dit certificaat. U kunt meerdere domeinen toevoegen hier, maar het is waarschijnlijk genoeg, als API fasen worden opgesplitst per sub-Url ‘ s toch.

U hebt twee opties voor de validatie. De eerste zal vereisen dat u een update van uw DNS-configuratie met een CNAME-record. De tweede zal een verificatie-e-mail om de e-mail die u op contactpersoon voor het domein. Dit zal niet werken als uw e-mail is niet zichtbaar vanaf die.is, wat zal er gebeuren als je WhoisGuard bescherming.

De DNS-configuratie is vrij eenvoudig, dus we gaan met dat. Het volgende scherm ziet u de naam en de waarde voor de record die u nodig hebt om te schrijven. Als u de Route 53, Amazon ‘ s eigen domein registrar en DNS-service, dit proces is automatisch en je kunt gewoon op “Record Maken In de Route 53” dit voor u te doen.

Het kan een paar minuten duren voor de wijzigingen doorgeven als u een derde partij griffier. Zodra de validatie is voltooid, wordt uw certificaat status wijzigen “Uitgegeven,” en is klaar om te koppelen aan de API Gateway.

Schakel over naar de API Gateway-console en klik op “Aangepaste Domein Namen” in de zijbalk. Een nieuwe aan te maken, voert u de domein naam in en selecteer het certificaat dat u zojuist hebt gemaakt. U moet ook ervoor zorgen dat u de juiste API-type geselecteerd.

Klik op maken, en een nieuw domein moet worden weergegeven in de lijst. Klik op “Edit” om het toevoegen van een pad in kaart brengen. Dit zal link een specifiek subdomein (bijvoorbeeld api.example.com/v1/) om de API en de stage die u kiest.

Het zou waarschijnlijk een goed idee om verschillende paden voor de verschillende API ‘ fasen, zoals een ontwikkelingspad voor de $standaard podium, en een productie-pad voor de gebruiker-gericht naar het podium.

Eenmaal gemaakt, kopieer de “Target Domain Name” waarde. Dit is wat je nodig hebt om de update van de DNS-configuratie (niet de API endpoint zelf).

Het koppelen van Uw DNS-API Gateway

U zult merken in dit stadium dat als u een bezoek aan de URL in uw browser, zal er niets gebeuren. API Gateway is geconfigureerd voor het gebruik van uw domein vast, maar het is niet het ontvangen van alle verkeer, omdat de DNS-niet wijst iedereen en overal.

Voor derden DNS, moet u gebruik maken van een CNAME-record. Dit verwijst een domeinnaam naar een andere domeinnaam, maar vereist wel een extra DNS-lookup. Plakken in de “Target Domain Name” waarde voor de aangepaste domein dat u heeft ingesteld in API Gateway.

api.example.com CNAME api-id.execute-api.region.amazonaws.com/stage

Als u de Route 53, wordt de configuratie eenvoudiger. U kunt hetzelfde effect bereiken in een lookup via Een a record ingesteld op “Alias” – modus, een speciaal type record dat u toelaat om de kaart direct opnemen van een AWS resource-naam. Selecteer gewoon de API in de vervolgkeuzelijst en klik op maken.

Wijzigingen worden pas een beetje te propageren, maar uw API moet nu beschikbaar zijn op uw domeinnaam. Als het niet werkt, controleer controleer of u de verbinding via HTTPS, als het niet accepteren van niet-beveiligde verbindingen.