4K-Monitoren de moeite Waard voor het Algemeen Gebruik van de Computer?

0
37
DC Studio/Shutterstock

De wereld is in het midden van een 4K-revolutie. Als internet snelheden klimmen en display kosten dalen, de volgende grote sprong voorwaarts in beeldkwaliteit is binnen handbereik. Maar heb je echt nodig een 4K monitor voor op kantoor, e-mail en surfen op het web?

Wat Doet een 4K-Monitoren Bieden?

De term “4K” verwijst naar de volgende generaties sprong in het display resolutie dan HD (ook wel bekend als 1080p). Terwijl de HD-content is 1920 x 1080 pixels, 4K levert vier keer zoveel pixels op 3840 x 2160.

Vier keer zoveel pixels betekent vier keer het scherm onroerend goed, dus het eerste grote voordeel van een 4K over een true HD display is ruimte. Je hebt meer ruimte voor vensters, tabbladen, toepassingen, en iets anders dat u aan het werk bent. Er is slechts één addertje onder het gras, hoewel, en dat is display-schaling.

Digitale abstracte Kunst/Shutterstock

4K-schermen komen in een assortiment van maten, maar meestal 24-, 27-, en 32-inch. Alle maten hetzelfde aantal pixels op het scherm. Het grote verschil tussen hen is de pixel dichtheid wordt gemeten in DPI (dots per inch).

Een 4K-resolutie van 24 inch is zeer verschillend van een 4K 32 inch of groter. Zonder display-schaling, grotere maten hebben een lagere pixeldichtheid, maar een, misschien wel meer “bruikbaar” ervaring. Op hetzelfde moment, een hoge pixel dichtheid maakt het moeilijk om individuele pixels te zien met het blote oog. Dit zorgt voor een zeer aangename, scherp beeld.

Display-Schaling op PC en Mac

Zowel macOS en Windows kunt krijgen rond de kwestie van de 4K-resolutie op kleine schermen met behulp van schalen. Op macOS, dit is zo eenvoudig als het verplaatsen van een schuifregelaar onder systeemvoorkeuren > Beeldscherm. Op Windows, kunt u de “Schaal en Lay-out” voorkeuren ” onder Instellingen > Systeem > Scherm.

Display-schaling blaast de grootte van de elementen op het scherm, zoals windows, knoppen en tekst, zodat ze niet te klein zijn om te zien of gebruiken. Een native 4K-resolutie op een klein, 24-inch monitor zou een slechte ervaring. De kleine tekst moeilijk te lezen is, en de knoppen zou het moeilijk zijn om te klikken.

Door het vergroten van de schaal waarop windows en andere OS-elementen worden weergegeven, kunt u profiteren van hogere pixeldichtheid zonder concessies te veel bruikbaarheid. Het vinden van de balans tussen omvang en de extra schermruimte is subjectief zijn—u zult moeten beslissen welke kant van de weegschaal van uw voorkeur.

Een hoge DPI-schaalbaarheid op Windows-10 is nog steeds een work in progress. Wees je bewust van de problemen van anderen zijn met behulp van een 4K monitor met Windows, zodat u weet wat te verwachten. Als u een Mac hebt, kunt u echter geen zorgen hoeft te maken.

Dingen om te Overwegen Wanneer het Gaat 4K

Aangezien de meeste 4K-monitoren zijn 27 cm of groter, bureau, douche ruimte is een noodzaak voor iedereen die op zoek om de sprong te maken. Als u denkt dat u kunt sparen de ruimte op uw bureau, vergeet niet over de monitor staan. Deze nemen vaak een aanzienlijk bedrag van de verticale ruimte op het bureau. Als je niet de ruimte hebt, kun je gebruik maken van een VESA mount voor in de plaats.

U zult ook moeten nadenken over de vraag of uw computer kan de schijf een 4K monitor, vooral als het een laptop. Ideaal, u wilt een discrete GPU, in plaats van een geïntegreerd. Dit geldt vooral als u van plan bent om meerdere beeldschermen gebruikt, of een laptop en het externe display.

baranq/Shutterstock

Voor algemene bureaublad werken, browsen op het web, en andere office-taken, de meeste computers worden aan de taak. Als uw machine niet krachtig genoeg, bereid zijn te gebruiken sub-4K-resoluties voor meer intensieve taken, zoals het spelen van games of het werken met 3D-objecten in apps als Photoshop.

U moet ook rekening houden met de relatie tussen prijs en kwaliteit. Het is waar dat 4K-panelen zijn aanzienlijk goedkoper dan ze gebruikt worden. Echter, er is nog steeds een merkbaar verschil tussen een goedkope 4K en een duurdere lagere resolutie paneel (zoals 1440p, ook wel bekend als 2K).

Bijvoorbeeld, voor een kunstenaar die waarden een goede kleurweergave en een hoge contrast ratio ‘ s, een goedkope 4K-paneel niet beter dan een bescheiden geprijsde sub-4K-paneel in die gebieden. Goedkoper geeft vaak geen algehele helderheid, hebben problemen met ghosting en latentie, een hogere kans op het ontwikkelen van (of scheepvaart) dode pixels.

Een andere vraag is om te overwegen is als je zou echt profiteren van 4K. Heeft u behoefte aan meer ruimte op je scherm? Als dat zo is, misschien is een tweede monitor zou meer waarde voor uw geld. Er zijn andere opties, zoals ultrawide gaming monitoren, die kunnen zorgen voor een enorme boost in productiviteit.

LG

Tot slot, hoe is je internet snelheid? Voor velen kijken naar 4K-video is een belangrijk onderdeel van de ervaring. Het is niet moeilijk te vinden 4K content van deze dagen, maar het streamen van het op betrouwbare wijze kan een uitdaging zijn als je internet niet aan de taak. Netflix (en vele andere streaming providers) aan een echte snelheid van ten minste 25 MB als u wilt streamen 4K content.

Houd er ook rekening mee dat zelfs als je betaalt voor een internet snelheid van meer dan 25 MB, u misschien niet worden ontvangen. Je kunt testen om uit te vinden hoe je verbinding stapelt zich op als u geïnteresseerd bent in de ultra-high-definition streaming.

Je Zou De Waarde Van Andere Functies Meer

Het is waar dat de 4K-schermen zijn een stuk goedkoper dan vroeger, maar zo zijn niet-4Ks. Het type paneel gebruikt in een display kan ook van invloed zijn op de beeldkwaliteit in een grote weg. De goedkoopste zijn bijna altijd TN-panelen, die de oudste van de LCD-technologie.

Goedkope 4K beeldschermen ook het gebruik van TN-panelen. Deze hebben een slechte kijkhoeken, alinea kleurweergave, en de tegenvallende contrastverhouding, resulterend in gewassen uit zwarten. Ondertussen IPS panelen bieden betere zwartweergave en de kijkhoeken, terwijl VAs bieden de beste kleurweergave en het contrast ratio ‘ s ten koste van input lag.

Hoge refresh rate monitors zijn steeds vaker, ook. Deze displays zijn soepeler, omdat ze het vernieuwen van het beeld meer keer per seconde dan de 60 Hz standaard. Een 144 of 240 Hz monitor biedt een boterachtige glad desktop ervaring voor minder dan de kosten van tal van 60 Hz 4K geeft.

GERELATEERD: heeft U Behoefte aan een Hoge Refresh Rate Monitor voor op Kantoor?

Low-cost monitoren vaak beknibbelen op de helderheid, maar ook, dat kan bijzonder frustrerend zijn als uw kantoor is goed verlicht. Als u bereid bent om het geld te besteden, kunt u een 4K-monitoren met hoge helderheid niveaus die in staat zijn om HDR afspelen. Echter, deze vindt u ook mogelijkheden voor een goedkopere prijs op 1080p of 2K-monitors.

Niet schrijven van esthetiek, hetzij. Grote panelen rond de rand van een monitor aandacht van uw ervaring tijdens het gebruik. Dunne, bijna onzichtbare randen, zoals die op de nieuwste OLED-displays, kijk slanke en futuristische. Na verloop van tijd, grote randen verdwijnen, maar we zijn er nog niet—kijk maar naar de 2020 iMac.

De bottom line is, als je het upgraden van je monitor, je zou willen om te kiezen voor een geweldig display zonder 4K. Het is niet, end-all functie die iedereen nodig heeft.

GERELATEERD: Waarom Moet U een Upgrade van Uw Oude Computer Monitor

De Beste Manier om Uit te Vinden? Gebruik Een

Je weet niet hoe je gaat om te communiceren met een stuk van technologie tot je de tijd neemt om te gaan zitten en te gebruiken. Gelukkig zijn er tal van 4K (en 5K) geeft in retail winkels die zou geven u een goed idee van de voordelen.

De meest voor de hand liggende model is de 27-inch iMac met 5K display. Vergeet niet, hoewel, Apple ‘ s uitstekend display-schaling is wat maakt dit echt schitteren. Windows heeft nog steeds een weg te gaan in deze afdeling.

Het is ook de moeite waard van het lezen van reviews (door zowel de critici en klanten) om te zien hoe een potentiële aankopen kunnen houden. Een heel belangrijk ding om op te merken is van de fabrikant beleid op dode pixels. Sommige vereisen een minimum aantal dode pixels voordat ze vervangen van uw scherm, terwijl anderen vervangen door een model met problemen.

LEES VERDER

  • “4K-Monitoren de moeite Waard voor het Algemeen Gebruik van de Computer?
  • “Het Beheren van Windows Defender van de Meldingen op Windows 10
  • “Hoe Installeer en Gebruik maken van TeamViewer op Linux
  • “Kunnen Hackers Echt “Bounce” Hun Signaal Over de Hele Wereld?
  • “Het Oplossen van Problemen met de Miniaturen op Windows 10