MEGA Moln Lagring Review: Få Gratis Lagring Och Mer

0
72

Med över 180 miljoner användarkonton, 15 GB till 50 GB gratis lagring i molnet och end-to-end-kryptering varför inte MEGA ett hushåll namn ännu? Varför är inte de nämns i samma andetag som Microsoft OneDrive, Apple iCloud, eller Google Drive?

Vi kommer att granska MEGA Moln Lagring, vad MEGA erbjuder, och varför det kan vara för dig.

Vad Är MEGA Moln Lagring?

Om du inte är säker på vad molnet är, läs vår artikel, “Vad är Molnet och Hur man Får Mest Ut Av Det?” och sedan komma tillbaka.

MEGA-är ett företag beläget i Nya Zeeland som erbjuder gratis, freemium, och betalas moln lagring tjänst. Precis som Microsofts OneDrive eller Google Drive, MEGA erbjuder utrymme på deras servrar för att lagra kopior av dina filer.

Hur Gör MEGA Moln Lagring Arbete?

Det är så lätt att registrera sig för ett MEGA-konto som det är att registrera dig för någon annan online-tjänst. När du har bekräftat ditt konto kan du ladda ner och installera en klient applikation på din dator och berätta om vilka mappar som ska synkroniseras.

De har en app för varje plattform som du kan tänka dig; iOS, Android, Windows, och även Linux. Appen kommer att se till att dina filer har en exakt kopia i molnet.

När du gör ändringar i filer lokalt på din dator, dessa förändringar kommer att synkronisera filer i din MEGA moln lagring.

Vad är Skillnaden Mellan MEGA Och Andra?

Den första skillnaden du kommer att märka är att MEGA erbjuder upp till 50GB gratis lagring i molnet. Men det är en stor asterisk bredvid. Basen belopp som du får är fortfarande en generös 15 GB medan de flesta andra molntjänster erbjuder endast 5GB gratis. Den kanske största skillnaden är MEGA betoning på datasäkerhet.

Hur Säker Är MEGA?

Alla säkerhet kräver lite förtroende hos de som tillhandahåller det. MEGA har en skakig historia på grund av dess grundare Kim Dotcom och hans bedrifter. Den ursprungliga MEGA, känd som MEGAUpload togs ner av AMERIKANSKA myndigheter i ett kontroversiellt sätt på anklagelser om upphovsrättsintrång, penningtvätt, beskyddarverksamhet och tråd bedrägeri. Kim var inblandad i uppståndelsen av MEGA, men såldes av alla deltagande kort därefter.

Att historien fortfarande kastar en skugga av tvivel över säkerheten i MEGA moln lagring. Även om några av de människor som är inblandade i den gamla MEGAUpload är fortfarande igång MEGA, de gör det med ett större samarbete och tillsyn från Nya Zeelands regering. MEGA verkar i enlighet med EU: s Allmänna uppgiftsskyddsförordningen (GDPR) globalt, inte bara i EU-länderna.

Det går en lång väg att separera nya MEGA från sin skuggigare förfader, MEGAUpload. Men vad om faktiska uppgifter med säkerhet?

MEGA använder 128-bitars AES-kryptering för all överföring av data. Den MEGASync ansökan krypterar och dekrypterar data som lämnar eller kommer in i din dator. Alla data som lagras på deras fysiskt säkra anläggningar i Nya Zeeland och servrar är krypterad på samma sätt och kan inte ses av MEGA eftersom det är krypterad på användarens enhet innan det laddas upp. Krypteringsnyckeln till din MEGA data är endast innehas av dig.

Filer på OneDrive och Google Drive är bara krypterade om du kryptera dem innan de laddas upp. Deras synkronisera appar bara synkronisera data. Apple har end-to-end kryptering av data mellan enheter och iCloud, men Apple innehar nycklarna för något på sin iCloud. Enligt Apple kan dekryptera dina filer.

MEGA ger dig också möjligheten att använda 2-faktors autentisering (2FA). Med hjälp av en authenticator som Google Authenticator, Microsoft Authenticator, Duo Mobile, eller Authy du kommer att få en roterande 6 siffrig kod. Varje gång du loggar in på MEGA du ange ditt lösenord och vad den 6-siffriga koden är vid denna tid.

MEGA går en liten bit ytterligare. Metadata är en riktig säkerhetsrisk. Med hjälp av metadata en person kan ta reda på en hel del om dig och din verksamhet även om det inte fortsätter personlig information. MEGA ger dig alternativet att ta bort alla lokala metadata när du loggar ut. Vid denna punkt, det är ungefär lika säkert som något kan bli.

Vad som Gör MEGA är Gratis Konto Egentligen Innehålla?

För att få full 50GB MEGA moln lagring måste du fylla i en rad resultat. Dessa är enkla saker, som att hämta och installera sync-kund, installera MEGA mobil app, och har vänner registrera dig för MEGA.

Bonus utrymme och överföring gränser är också tidsbegränsad. Just nu får du en 35GB lagring bonus för att registrera dig, men det upphör att gälla i 30 dagar. De bonusar för att installera MEGASync app och mobil app som löper ut efter 180 dagar. Bonusar tjänas av vänner skriva upp att upphöra efter 365 dagar.

Den andra sak att hålla ett öga på är att de överföringar av uppgifter begränsas också. Hur mycket du ladda upp och ladda med MEGA är begränsat per månad. Med resultat att tjäna lagring, kan du också tjäna ett högre gränsen för överföring.

MEGA service kommer också med MEGAchat. MEGAchat är en text -, röst-och videomeddelanden app som använder samma end-to-end-kryptering som deras kryptering. Det fungerar på ett liknande sätt som Signal-secure messaging-appen.

Är MEGA Värt att Använda?

Ja. Tjänsten är lika enkel att använda som alla andra men mer säker. För säker cloud tillbaka upp av känsliga data, gratis, MEGA är ganska mycket det.

Den betalda versionen är rimligt prissatta och utöka din tilldelning till mellan 400 gb och 16 TB för säker förvaring. Om du har dina krypterade filer i molnet är viktigt att du, som du behöver för att kolla in MEGA moln lagring. Bara vara medveten om överföring av kvoter.