Kunnen Hackers Echt “Bounce” Hun Signaal Over de Hele Wereld?

0
55
Afrika Studio/Shutterstock

TV-shows en films zelden hackers nauwkeurig. We zijn allemaal bekend met de oud stijlmiddel van de hoodie geklede digitale criminele verwoed in te voeren in een zwarte aansluiting voor triomfantelijk fluisteren, “We’ re in.”

Maar doet Hollywood ooit het recht? Soms is.

Geloof niet Alles wat Je op TV Ziet

Zowel de kleine-en zilver-schermen afgebeeld hackers die stuiteren van een internet verbinding om de wereld vooruit te blijven van de handhaving van de wet. Terwijl deze afbeeldingen zijn meestal een beetje meer kleur te geven dan wat je zou zien in werkelijkheid zijn er in de echte wereld parallellen.

Misschien wel de meest belachelijke fictieve voorbeeld hiervan is de schlocky, 2001 Hugh Jackman flick, Zwaardvis. Op het hoogtepunt van die film, gepensioneerd hacker Stanley Jobson, stuitert gestolen geld via gehackte bankrekeningen over de hele wereld, elk vertegenwoordigd door een IP-adres.

“De accounts zijn beveiligd met een 1024-bits cypher. Zelfs ik kan niet breken door de firewall,” zei Jobson, het verheffen van Hollywood technobabble onvoorziene nieuwe hoogten.

VPN-Chaining

Dus, hoe zit dat in het echte leven? Kan dit echt gebeuren? Nou, een strategie die iemand kan gebruiken om met zijn digitale voetafdruk door meerdere rechtsgebieden is een proces genaamd “VPN-chaining” aka multi-hoppen Vpn ‘ s of VPN trapsgewijze.

VPN-chaining is precies wat het klinkt. Sluit u meerdere virtuele private netwerken met elkaar, en vervolgens via uw verkeer via een aantal vooraf bepaalde servers tot het zijn bestemming bereikt.

Dus, wat is het voordeel hiervan? Misschien wel de grootste, is dat het ervoor zorgt dat u slechts één server weet je echte IP-adres. De andere VPN-servers alleen het IP-adres van de machine naast hen in de keten. Het verwijdert de single point of failure u hebben als u alleen gebruik van een VPN om de bescherming van uw anonimiteit.

Echter, er zijn ook duidelijke nadelen. Het stuiteren van uw verkeer via meerdere VPN nodes zal de latentie van uw verbinding. Deze spreuken doom voor online gaming en, in mindere mate, VoIP-toepassingen. U kunt ook verwachten van een significante afname in snelheid, en.

Vele VPN providers bieden VPN-chaining, zij het in beperkte vorm, met een maximum van twee aaneengeschakelde VPN-servers. Anderen bieden meerdere hop—in sommige gevallen, zo veel als vijf.

Er zijn een paar kanttekeningen hier, dat wel. Eerste, dit is een beetje een niche-functie, de aanbieders van deze hebben de neiging om duurder. Ten tweede, de hop hebben de neiging om te blijven binnen de provider van het netwerk. Als je je wilt verbinden servers van meerdere aanbieders, moet u zet je schrap voor een beetje technische beenwerk.

Wat betekent dit in de praktijk? Een configuratie kan betrekking hebben op een VPN ingeschakeld op uw router, de andere op uw computer, en nog een andere uitgevoerd op een virtuele machine, waarop u de meeste van uw browsen. Als dat klinkt ingewikkeld, dat komt omdat het is.

GERELATEERD: Wat Is een VPN, en Waarom Zou ik er Één Nodig?

Een Minder MARTELENDE Aanpak

Sorry, Hollywood—hackers er niet uitzien als dit in het echte leven. Gorodenkoff/Shutterstock

En dan is er de Tor, d.w.z. De Onion Router. Dit netwerk is berucht voor zijn vereniging met donkere web criminelen, die het gebruiken om de handel in smokkelwaar en swap gestolen gegevens.

Maar hier is de ironie: de kern van het concept voor Tor werden ontwikkeld in de jaren 1990 op de U.S. Naval Research Laboratory te beschermen Amerikaanse intelligence-operaties in het buitenland. Een volgende non-profit vervolgens werd ontwikkeld als leidraad voor de ontwikkeling van de Tor. Het ontvangen van een significante hoeveelheid van de financiering van de AMERIKAANSE overheid, maar met een goede reden. Dezelfde technologie die het mogelijk maakt iemand anoniem drugs kopen beschermt ook dissidenten het leven onder onderdrukkende regimes.

Tor sifons uw verkeer via verschillende, willekeurig gekozen punten op een versleuteld netwerk. Dus effectief, het is stuiterde over de hele wereld. De herkomst en bestemming van het verkeer onttrokken worden uit elke tussenliggende relais knooppunt tot het bereiken van een exit-node. Het verkeer verlaat vervolgens het netwerk.

Met behulp van Tor kan niet garanderen anonimiteit, echter. Lokaal worden uitgevoerd, malware een gevaar voor uw inspanningen, of uw gegevens doorgeven via een kwaadaardig afslag knooppunt dat registreert en analyseert alle uitgaande verkeer.

GERELATEERD: Hoe om Anoniem te Surfen Met Tor

Reality Bites

De meeste TV-shows en films over hackers meestal sluiten met iemand in handboeien wordt geleid op de achterbank van een wachtende Ford Crown Victoria. Dit is misschien wel de meest realistische facetten van het hacken van de wereld.

In de afgelopen jaren, handhaving van de wet heeft steeds meer bedreven in de aanpak van de grensoverschrijdende karakter van cybercrime. Samenwerking tussen de internationale politie-afdelingen is bijzonder sterk. Dit is ook geholpen door organisaties als Interpol, Eurojust en Europol, evenals instrumenten zoals het Europees Aanhoudingsbevel.

Dus, ja, het is mogelijk om terug te stuiteren van uw Internetverbinding over de hele wereld, maar de internet-verkeer is niet de enige manier waarop de onderzoekers kunt u volgen.

Misschien wel het beste voorbeeld van dit is Ross Ulbricht. Het gebruik van het pseudoniem Dread Pirate Roberts, Ulbricht liep de zijderoute donkere web marketplace. Ondanks het gebruik van Tor te verbergen van zijn activiteiten, werd hij gevangen nadat hij gebruikte zijn echte naam te vragen om de technische ondersteuning op een online prikbord.

In het einde, geen bedrag van de technische verfijning kan overwinnen van de fundamentele menselijke fout.

LEES VERDER

  • “Kunnen Hackers Echt “Bounce” Hun Signaal Over de Hele Wereld?
  • “Het Oplossen van Problemen met de Miniaturen op Windows 10
  • “Het Beheren van een HBO-Max Profielen voor Kinderen en Volwassenen
  • “Alles wat U Moet Weten Over de Nintendo Schakelaar Modding
  • “Hoe om In te Zoomen op de Nintendo Schakelen Tijdens het Spelen van Een Spel