ICYDK: Placera inte DATORN på Golvet

0
70
DaLui/Shutterstock.kom

Om du har en stor honkin’ stationär dator och en lite liten och utflyktsdisk, du kan frestas att helt enkelt placera datorn på golvet bredvid eller under den. Snälla gör det inte. Går det dubbla om ditt skrivbord är i ett rum med heltäckningsmatta. Det är dåligt. Hur? Varför? Låt mig kortfattat förklara.

Välkommen till ICYDK (I Fall Du inte Vet), en serie där vi bjuder på tips och tricks som inte nödvändigtvis är nya men kanske har gått under radarn eller på annat sätt inte vara väl kända.

Skrivbordet genererar en hel del värme från dess inre komponenter, särskilt om den har en kraftfull PROCESSOR och grafikkort. För att kyla ner det, det cirkulerar luft in och ut, väldigt mycket som en bilmotor. Eftersom din DATOR inte är ständigt i rörelse på 60 km i timmen, det måste göra det med en rad av små fans. Cirkulationen fans är vad som gör den “surra” brus när datorn slås på.

RELATEDIs Det Dåligt att Ha Din DATOR på Golvet?

Om du placerar din DATOR på en heltäckningsmatta, då intaget eller frånluftsfläktar som nedåt är dolda. Inte varje dator använder botten monterade fläktar, men många gör, särskilt för de kritiska strömförsörjning komponent (sak som du kontakt som tjock strömkabel till). Att blockera luftintag och kommer att innebära körs på datorn varmare, och därför, med mindre effektivitet.

Ett intag fläkt på en stationär DATOR. Blockera inte dessa. Michael Crider

Även om du inte har matta, vill du hålla datorn borta från damm så mycket som möjligt, och ditt golv har en ton av damm. Att hålla ner det innebär att du måste städa upp det mer ofta för att hålla det igång bra.

Om du inte kan passa din PC på skrivbordet eller om du helt enkelt vill ha utrymme på topp, kan du få en liten slutet bordet för att placera det på. Lite $20 MDF-bord kommer att göra bra, om den kan hantera vikt och du är inte sysslar med estetik. Så länge din DATOR är i nivå med ytan, med benen så att luftflödet under, det är effektivt.

Om du vill ha något lite mer diskret eller om du behöver få din DATOR att gå med en stående skrivbord, sedan överväga att montera den under skrivbordet med en “CPU-hållare.” (Det är en missvisande, det håller hela maskinen och inte CPU, men det office-tillbehör inte har en mer allmänt accepterad term.) Du behöver för att säkerställa att det är säkert ansluten, men när det är, det är ett bra och mysigt hem för din dator.

Under-och utflyktsdisk PC-Mount

CPU-Hållare Under-och Utflyktsdisk Montera – Justerbar Väggen PC Fäste med 360° Vridbar, Tunga Dator Tower Hållare Rymmer upp till 22lbs av HUANUO

Detta verktyg döljer din stora stationära DATORN under skrivbordet, så det är av golvet, men ur vägen.

Handla Nu

$24.99
Fler erbjudanden