Hoe te Installeren en te Gebruiken TeamViewer op Linux

0
39
II.studio/Shutterstock

Bent u technische ondersteuning voor uw vrienden en familie? TeamViewer maakt cross-platform ondersteuning op afstand, een briesje en het is gratis voor persoonlijk gebruik. Hier is hoe te installeren en te gebruiken op Linux.

Cross-Platform Familie Tech Support

Bent u de techneut voor vrienden en familie wanneer ze worden uitgevoerd in computer problemen? Het is altijd leuk om te helpen, maar iets dat maakt de taak eenvoudiger en sneller te maken is van harte welkom. Proberen te praten, iemand die niet tech-savvy via een eenvoudige procedure kan frustrerend zijn voor zowel van u. Erger nog, het kan die persoon uit het toepassen van nieuwe technologie in de toekomst.

Het zien van het probleem in persoon is altijd handig, maar soms is dat niet mogelijk. Dat is waar de software voor externe toegang in komt. Kunt u het externe apparaat en gebruik het, meer of minder, net zoals u zou doen als u het zitten in de voorkant van het.

Natuurlijk, je kunt niet de fysieke dingen, zoals het plaatsen of uitwerpen van de USB-schijven, maar je hebt een assistent op het terrein die kunnen doen wat voor u, als dat nodig is.

TeamViewer is een bekend ras-en desktop-sharing applicatie. Het is een closed source commercieel product, maar het is ook gratis te gebruiken in niet-commerciële instellingen. U kunt gebruik maken van het op Linux, Windows, mac Os en andere besturingssystemen.

GERELATEERD: 5 Gratis Remote Access Tools voor het Aansluiten op een PC of Mac

De installatie van TeamViewer op Linux

We testten de installatie van TeamViewer op Ubuntu 20.04, Fedora 32, en Manjaro 20.0.1. TeamViewer biedt verpakt binaire bestanden voor Ubuntu en Fedora. Als u gebruik Manjaro, kunt u TeamViewer installeren van de Arch User Repository (AUR).

Om u TeamViewer installeren in Ubuntu en Fedora, brand-up van uw browser en ga naar de TeamViewer Linux download pagina.

Er zijn koppelingen voor het downloaden van Ubuntu DEB-bestanden en Fedora RPM-bestanden.

Download het juiste pakket bestand. Na het downloaden is voltooid, zoekt u het bestand op uw computer (het zal waarschijnlijk in de “Downloads” map).

Dit is de Ubuntu-pakket, zodat de bestandsnaam op jouw systeem kan anders zijn. Dubbelklik op het bestand en wanneer de toepassing wordt gestart, klikt u op “Installeren.”

Op Fedora, uw pakket zal uitzien als op de afbeelding hieronder.

Nogmaals, omdat de bestandsnaam geeft de versie van de TeamViewer applicatie, die van jou kan verschillen. Dubbelklik op de RPM-bestand om het te installeren en wanneer de toepassing wordt gestart, klikt u op “Installeren.”

Op Manjaro hebben we een beetje meer werk te doen, omdat we het te installeren van de volgende afhankelijkheden:

sudo pacman -Sy qt5-webkit
sudo pacman -Sy qt5-quickcontrols

Nadat u het bovenstaande, de lancering van de pamac software manager. Als u nog niet hebt ingeschakeld AUR ondersteuning, open het menu van de toepassing, ga naar Eigenschappen > Voorkeuren en klik vervolgens op de “AUR” tabblad. De Toggle-Op de AUR schuifregelaar.

Sluit het venster voorkeuren, klik op het Zoeken pictogram in het hoofdvenster, en type vervolgens “teamviewer.” Selecteer de versie die u wilt installeren in de lijst van resultaten.

We downloaden en installeren van de versie op de top (15.5.3) op Ubuntu en Fedora, want het is het beste om te installeer de nieuwste versie.

Het installeren van de Client

De mensen die je helpen kan met behulp van Windows-computers, Mac ‘ s of Chromebooks. In alle gevallen is de eenvoudigste ding om te doen is hen te vragen download de TeamViewer software. Ze kunnen gaan naar de TeamViewer website, klik dan op de juiste besturingssysteem op de bovenkant van het scherm en download de TeamViewer QuickSupport utility.

Op Mac en Windows, ze hoeven zelfs niet te installeren, ze zullen gewoon start het gedownloade bestand. Op Chromebooks, het heeft te worden geïnstalleerd.

Nadat de client wordt gestart, ziet het er uit als op de afbeelding hieronder. In het midden van het scherm, onder “Uw ID” is een nummer.

Vraag je vriend of familielid om u dit nummer. De volgorde van de tekens die hieronder is het wachtwoord dat je nodig hebt, als goed.

Met Behulp Van TeamViewer

Om verbinding te maken met een externe computer, start TeamViewer op de jouwe. In GNOME, druk op de Super-toets (meestal tussen Ctrl en Alt aan de linkerkant). Begin met het intypen “teamviewer” de TeamViewer-pictogram verschijnt.

Klik op het pictogram start TeamViewer. Klik Op “Accept License Agreement.”

De belangrijkste TeamViewer venster verschijnt. Typ het ID-nummer van de persoon die u bijstaan in de “Partner-ID” veld en klik vervolgens op “Connect.”

Typ het wachtwoord van de persoon met wie je te helpen, en klik vervolgens op “Aanmelden.”

De andere persoon het bureaublad wordt weergegeven in een venster, en je hebt nu volledige toegang tot die computer. Wanneer u uw muis beweegt over het scherm, de muis aanwijzer op de externe computer zal hetzelfde doen.

In de afbeelding hieronder, we zijn aangesloten op een Windows-computer.

Om het netwerkverkeer te verminderen en de snelheid van de verbinding, zie je niet het bureaublad achtergrond—het zwart.

U kunt toegang tot menu ‘ s, applicaties, en het gebruik van het toetsenbord net zoals u zou doen als u het zitten in de voorkant van de computer.

Er zijn een paar instellingen vermeldenswaard. Als u klikt op “Weergeven” aan de bovenkant van het venster, verschijnt een menu. Kunt u een overzicht selecteren die het beste past bij de combinatie van de twee desktop resolutie en de grootte van het venster dat u wilt gebruiken. De “Geschaald” optie is een goed uitgangspunt, en het werkt het beste in de meeste situaties.

Klik op “Acties” opent het menu. Als u het vakje “Verzenden Toets Combinaties” uw sleutel combinaties worden vervolgens verzonden naar de externe computer, en niet je eigen. Bijvoorbeeld, als u op Super+E om een bestand te openen venster van de browser, deze zal worden vastgesteld op de externe computer, maar niet van jou.

Wanneer de muisaanwijzer buiten de TeamViewer venster, echter, uw toetscombinaties zullen van toepassing zijn op uw computer.

Minder Stress, Snellere Oplossingen

Technische ondersteuning op afstand kan worden uitdagend. Echter, een remote access-pakket biedt u de mogelijkheid om te zoeken en op te lossen het probleem in de kortst mogelijke tijd. Hopelijk kunt u dan terugvorderen meer van je dag, en, eventueel, uw gezond verstand.

Houd in gedachten, TeamViewer is gratis voor niet-commercieel gebruik; als u het wilt gebruiken voor uw bedrijf, moet u een licentie kopen.

LEES VERDER

  • “Kunnen Hackers Echt “Bounce” Hun Signaal Over de Hele Wereld?
  • “Het Oplossen van Problemen met de Miniaturen op Windows 10
  • “Het Beheren van een HBO-Max Profielen voor Kinderen en Volwassenen
  • “Alles wat U Moet Weten Over de Nintendo Schakelaar Modding
  • “Hoe om In te Zoomen op de Nintendo Schakelen Tijdens het Spelen van Een Spel