Hur man Rättar till Problem med Miniatyrer på Windows-10

0
60

I Windows 10, ibland miniatyrikoner ha en vit eller svart border bakom dem, visas tom, eller bara visa på ett felaktigt sätt. Du kan ofta snabbt åtgärda problemet genom att ta bort Windows-thumbnail cache. Här är hur.

Vad Är Miniatyrer Ändå?

Som standard, istället för att använda generiska ikoner till dokument, Windows-10 skapar små bilder av bild eller dokument innehållet kallade miniatyrer. Dessa små bilder lagras i en särskild databas fil som heter thumbnail cache. Tack vare den här filen, Windows inte har att återskapa miniatyrbilder ska visas varje gång du öppnar en mapp.

Om du ser förvrängd eller felaktig miniatyrer, är det troligt att de miniatyrer som lagras i cache-minnet för dessa speciella filer har skadats eller saknas. Detta kan vara på grund av en bugg i Windows eller kanske ett återkommande hårdvara problem.

I så fall, det bästa omedelbara åtgärden är att ta bort dina miniatyrbilder i cache—som inte skadar dina personliga data—och låta Windows för att återskapa den felaktiga miniatyrer om från början nästa gång du startar om din maskin. Här är hur man gör det.

Hur Tydlig Miniatyr Cachen i Windows 10

Börja med att öppna “Start” – menyn och skriv “Diskrensning”. Klicka på “Diskrensning” app som visas.

I Diskrensning fönster, leta reda på “Filer Att ta Bort” – lista. Denna lista innefattar olika typer av lagrade data som Windows kan säkert ta bort för att rensa upp utrymme.

Om du inte vill ta bort något utan miniatyrer, avmarkera alla objekt (till exempel “Hämtade programfiler” och “Tillfälliga Internet-Filer” på toppen av listan).

Bläddra ner “Filer Att ta Bort” – lista och markera kryssrutan bredvid “Miniatyrer.” (Det kanske redan är markerad som standard. I så fall, lämna det hur det är.) Klicka på “OK” för att ta bort alla markerade data från ditt system.

En popup-dialogruta kommer att fråga, “Är du säker på att du vill ta bort dessa filer permanent?” Klicka På “Ta Bort Filer”.

En annan pop-up kommer att visas, den här gången visar förloppet för att ta bort Windows miniatyrer.

Efter thumbnail cache-filer har tagits bort, starta om din dator.

Nu, öppna Utforskaren eller leta på Skrivbordet för att se om detta har fixat problemet. Förhoppningsvis, miniatyrer har återskapats och är nu korrekt. Om inte, kan det vara ett problem med själva filen. Öppna filen i det associerade programmet och se om det faktiskt stämmer tydligen felaktig miniatyr Fönster som har skapats. Om de stämmer överens, då har du hittat ditt problem.

Inaktivera Miniatyrer Helt

Alternativt, om du tycker att Windows 10 miniatyrer aldrig att fungera korrekt eller har blivit en olägenhet, kan du stänga av dem helt. Här är hur.

Öppna “Start” – menyn och tryck på “File Explorer Alternativ.” Klicka på det första resultatet. (Du kan även starta dessa alternativ i File Explorer genom att klicka på Visa > Alternativ i menyraden.)

I File Explorer fönstret Alternativ, klicka på fliken “Visa”. I “Avancerade Inställningar” – listan, sätta en bock vid “visa Alltid ikoner, aldrig miniatyrer.” Klicka sedan på “OK”.

Efter att Windows kommer endast att visas standard ikoner till dokument i stället för miniatyrer. Luta dig tillbaka och njuta av din strömlinjeformad design och upplevelse.

LÄS NÄSTA

  • “Hur Fixar Problem med Miniatyrer på Windows-10
  • “Hur Hantera HBO Max Profiler för Barn och Vuxna
  • “Allt Du Behöver Veta Om Nintendo Byta Modding
  • “Hur vill Zooma In på Nintendo-Omkopplaren Medan du Spelar Något Spel
  • “Den Bästa HBO Original på HBO Max (Maj 2020)