Evercade Review: Blaze Entertainment slaat de Nostalgie Sweet Spot

0
130

Waardering:
8/10
?

 • 1 – Absolute Hot Afval
 • 2 – Sorta Lauw Afval
 • 3 – Sterk Gebrekkig Ontwerp
 • 4 – Aantal Pro ‘ S, Veel Nadelen
 • 5 – Resultaten Onvolmaakt
 • 6 – Goed Genoeg om te Kopen Op de Verkoop
 • 7 – Grote, Maar Niet De Best-In-Class
 • 8 – zeer goed, met Enkele Voetnoten
 • 9 – Shut Up And Take My Money
 • 10 – Absolute Design-Nirvana

Prijs: € 99.99

Kopen op Amazon

Ste Ridder

Het is pas sinds kort dat ik toevallig op de Evercade retro games console op Twitter. Het trok meteen mijn aandacht omdat ik een fan van retro gaming in het algemeen. Het concept van het spelen van een aantal van mijn favoriete games op een dedicated handheld echt opgewonden van mij. Ik had om meer uit te vinden.

Hier is Wat We Willen

 • Cool retro design
 • Groot aanbod van officieel gelicenseerde games
 • Eenvoudig en toegankelijk te maken voor gebruik
 • De inbaarheid factor

En Wat We niet

 • Scherm resolutie is een klein minpunt
 • Vrij korte levensduur van de batterij

De Evercade is een handheld console, in staat om een breed scala van retro-emulators. Er zijn op dit moment 12 aangekondigde games cartridges (dat is rechts—fysieke formaten!) van de wil van Atari en NAMCO, met meer in de pijplijn. Met dit soort van nostalgie-gevoed leuk morsen over de voorkant van onze collectieve T-shirt, laten we een kijkje nemen op wat het aanbod van de Evercade.

Zo, Die Is de Evercade voor?

Ik dacht dat het verstandig zou zijn om te bespreken wie zullen profiteren van de Evercade, voor de lancering in een volledige review. Als u een emulator fan en hebben momenteel een bestaande installatie, zoals een Bittboy Zak Gaan of een apparaat dat werkt met RetroArch, en u bent tevreden met uw huidige methode van het verkrijgen van uw retro fix, dan de Evercade waarschijnlijk niet voor jou.

Ste Ridder

De wereld van de emulators kan een beetje ingewikkeld voor een beginner. Verschillende instellingen moet worden gesleuteld met de beste resultaten te bereiken, en niet te vergeten de rijkdom van de hardware-emulator te gebruiken. Dit kan blijken intimiderend voor iemand die net in emulatie. Ik heb veel gezien van de chatter van de emulator voors vraag, “Wat is het punt in deze als ik kan krijgen van al deze games gratis op mijn bestaande emulator?” Nou, ik zal het u vertellen.

De Evercade maakt emulatie en retro gaming toegankelijk. Er zijn geen moeilijke menu ‘ s te navigeren. U hoeft niet te begrijpen quantum computing uitvoeren van Pac-Man. De games soepel werken rechtstreeks uit de cartridge. Er is geen schakeling tussen de Atari 7800, Genesis, naar de GND. Je letterlijk sluit u gewoon uw cartridge op en speel het spel. Het is eenvoudig en undaunting voor iedereen die houdt van retro games, maar is niet bijzonder moeilijk.

De emulatie van retro games is een beetje een juridisch grijs gebied, ook. Is het eigenlijk wel legaal is om te downloaden op een hoop ROM ‘ s zonder zo veel als een knipoog naar de originele ontwikkelaar? Nieuwe retro-gamers niet willen doorkruisen dit soort juridisch twijfelachtig terrein. Met de Evercade, ze hoeft niet. Alle van de spellen zijn officieel erkende Blaze Entertainment. Geen modder juridische wateren hier, officer.

Bovendien, de Evercade console en de games zijn fysieke producten. Waar is het plezier in het downloaden van een ROM? Waar is dat nostalgische gevoel van het openen van een fysieke cartridge vak en druk bezig op Duizendpoot? Sorry, maar het bestaat niet met gedownloade Rom ‘ s. Het lostrekken van de cellofaan verpakking, het trekken van de doos te openen, het doorlezen van de handleiding, het laden van de cartridge … al deze fysieke handelingen gaan een lange manier in het toe te voegen aan de ervaring.

En dankzij een tastbaar product, de Evercade console en het spel karren, een uitstekende collectible hobby, net als de Arcade1Up kasten. Veel van wat trekt retro-gamers retro gaming is de realiseerbaarheid van de games en de apparaten zelf. Ik heb nog nooit gehoord dat iemand zegt “Ooooh, kijk eens naar die lijst van 30.000 ROM-bestanden!” Echter, ik heb mensen horen zeggen: “Ooooh kijk eens naar die schappen vol retro SNES games!”

Zo, die is de Evercade voor? Goed, iedereen eigenlijk, in plaats van alleen de tech-savvy emulator liefhebbers die comfortabel zijn met de behandeling van de complicaties gepresenteerd door ongeautoriseerd emulatie. Voor iedereen die hun eerste stap in retro video game emulatie, is dit een prima keuze.

De Evercade Console

Ste Ridder

Ik moet zeggen, ik ben echt in love met de Evercade console. Alles over het doet me denken aan iets uit mijn jeugdjaren. De wit design met bloeit rood en doet denken aan Nintendo ‘ s oude Game en Watch-serie van handhelds (Bal, ik ben op zoek naar u).

De dikke gegoten kunststof chassis roept herinneringen aan het spelen van een SEGA Game Gear, hoewel de werkelijke grootte van de console is meer verwant aan een PSP. Uiteraard mijn Game Gear-playing handen waren aanzienlijk kleiner dan mijn Evercade-het spelen zijn! God, zelfs het geluid van de schouder knoppen doet me denken aan de onmiskenbare klik van de directionele microschakelaars in mijn jeugd Powerplay Cruiser joystick.

De ronde D-pad doet me denken aan staan en het spelen van California Games II voor de Atari Lynx, terwijl mijn ouders ingezien de saaie witte goederen op welke elektronica superstore waren we op bezoek die dag. Dit is wat is groot over de Evercade console. Voordat het werd zelfs ingeschakeld, herinneringen van retro gaming ervaringen vloeien terug.

Ste Ridder

De console zelf meet ongeveer 182x83x22mm. Dus, terwijl het niet het kleinste van handhelds, het is niet echt onhandelbaar zijn, hetzij. Op slechts 220 gram, het voelt ook licht in de handen ondanks de robuuste kunststof behuizing.

Het scherm is 4,3 inch met een resolutie van 480×272, welke PSP-gebruikers zullen zich comfortabel voelen met, als het scherm op beide apparaten hetzelfde formaat. Aan de linkerkant van het scherm zijn de D-pad en de menu-knop, naast een power-indicator en de linker luidspreker stopcontact.

Aan de rechterkant zijn vier transparante knoppen met hun respectieve A, B, X en Y labels onder de knop wissen plastic. Hieronder zijn de “Select” – en “Start” – knop en de rechter luidspreker stopcontact.

De bovenkant van de console is voorzien van een linker – en rechter schouder knop, de power slider, en een mini-HDMI-poort voor het aansluiten van de Evercade op een monitor. Dit is een groot touch, als je kunt genieten van het spelen van retro games op een veel groter scherm, moet u dat wilt. Helaas, ik was niet in staat om deze functie te testen als ik niet met de mini-HDMI naar HDMI kabel.

Ste Ridder

De onderkant van de Evercade draagt de volume + en – knoppen, de micro-USB-poort opladen en de hoofdtelefoonaansluiting. Kudos Blaze voor het plaatsen van de aansluiting voor de koptelefoon aan de onderkant. Dit geheel maakt het krijgen van tangled up in hoofdtelefoon draden die als een soort van Norseman het afweren van De Kraken. Ik misschien zou de voorkeur te hebben gezien USB-C compatibiliteit voor opladen, maar dit is een kleine aanmerking.

Blaze vertelt ons dat de ingewanden van de Evercade voorzien van een 1.2 GHz Cortex A7-SoC die is het uitvoeren van een aangepaste installatie van Linux. Blaze heeft overgezet games van een breed scala van retro-consoles, waaronder de NES, SNES, Genesis en Atari. De console maakt gebruik van geoptimaliseerde emulators voor de games. Een voorbeeld is het gebruik van de Blast-Em Genesis-emulator, die Michael Pavone, de BlastEm auteur, heeft overgezet naar de Evercade persoonlijk.

Een Instant Games Bibliotheek

Ste Ridder

U kunt uzelf trakteren op een Evercade console en pak je een aantal spelletjes op hetzelfde moment, wat betekent dat u kunt gewoon plaats de cartridge, schakelen, en spelen. Als u pak de Evercade Starter Pack voor $79.99, krijg je de Atari Collection 1 kar. Dat betekent dat je direct 20 games in je collectie.

Als u pak de Evercade Pack Premium voor $99.99, dan krijg je Atari Collection 1, Samenspel Collectie 1 en Data East Collectie 1. Die netten je 36 wedstrijden in totaal, dus heb je veel uren spelen er. Op het moment van schrijven, 10 cartridges zijn beschikbaar, met twee of meer aangekondigd en ander nog worden bekendgemaakt.

De cartridges dragen een prijskaartje van $14.99, wat betekent dat u betaalt tussen € 0,75 en 2,50 dollar per spel, afhankelijk van hoe veel spellen zijn op de cartridge. Sommige, zoals de Wisselwerking Collectie 1 wagen, voorzien van zes spellen. Anderen, zoals de NAMCO Collectie 1, voorzien van 20 games.

Ste Ridder

Voor iedereen wel iets kan vinden op elke cartridge, ook. Blaze heeft zorgvuldig uitgekozen enkele van de beste retro games van de betreffende ontwikkelaar. Straight-up retro arcade gamers zullen genieten van de Atari en NAMCO Collecties. Wilt sommige 16-Bit RPG-actie? Dan is de PIKO Interactieve winkelwagen is voor u.

Er zijn ook karren van ontwikkelaars, zoals Mega Cat Studio ‘s, die originele spellen voor oudere systemen, zoals Genesis en de GND’ s, alsook voor de meer moderne consoles zoals de Nintendo Schakelen. Hun eerste cartridge beschikt over 10 games, mijn persoonlijke favoriet zijn de Genesis-uitgebracht Tanzer (die een beetje doet denken aan het begin van de Turrican games). Op deze manier is het kopen van de cartridges direct ondersteunt indie devs.

Zoals vermeld, zijn alle van de spellen zijn zeer eenvoudig te openen. U schuif de cartridge in de uitsparing aan de achterkant, en snel te laden. Het selecteren van spellen is eenvoudig te doen, geen ingewikkelde menu ‘ s te navigeren. Je gewoon naar links en rechts scrollen met het menu op het scherm, en selecteer de game die u wilt spelen.

De controles van het spel in-zijn over het algemeen geen probleem. Hoewel sommige van de spellen hebben een beetje vreemd knop instellingen, Blaze heeft genomen commentaar op de raad van bestuur en heeft een firmware-update voor de knop voor het opnieuw toewijzen, zodat u kunt kiezen wat de knoppen doen. In het algemeen, hoewel, de controls zijn lekker responsief en vrij simpel.

Speelt Perfect

Ste Ridder

Uiteraard heb ik nog geen tijd gehad om te spelen via elke wedstrijd tot aan de voltooiing. Echter, ik heb getest zijn alle van de spellen, en ze werken als een droom … zelfs als het je droom is het sadistisch moeilijk Desert Falcon, beschikbaar op de Atari Collection 1 voor de Atari 2600 en Atari Collection 2 voor de Atari 7800.

Het scherm is de ideale grootte om games te spelen zonder overbelasting van de ogen. Echter, als gevolg van de het scherm resolutie, sommige van de spellen zijn geschaald een beetje vreemd, afhankelijk van de resolutie in gebruik. Met behulp van een 16:9-verhouding resulteert in een aantal langgerekte sprites. Je bent in staat om de resolutie te veranderen tussen 4:3 en 16:9. Echter, deze zijn de enige twee opties beschikbaar.

Dat gezegd hebbende, ik heb toegejuicht door de eenvoud van de Evercade en het gemak van toegang voor iedereen. Toevoegen in het menu meer opties voor het verzenden van de Evercade console in de richting van een meer gecompliceerde grijze markt emulator, dus ik ben niet al te bezorgd over dit. De games spelen nog steeds heerlijk.

De controle van de kwaliteit is geweldig. De D-pad is responsief en door zijn formaat, ik vond het maakt het spelen van de wil van de fighting games een stuk makkelijker, waar bepaalde controller combo ‘ s zijn nodig om de lancering van speciale bewegingen. Het niet vast in de uitsparing, zodat de bouwkwaliteit is prima. Fans van Sega ‘ s pads zal net als de cross-cirkel combo.

Ook de knoppen van de controller zijn goed gebouwd. Ze gemakkelijk te bedienen met een perfecte reactie tijd, en hun gladde afwerking maakt ze aangenaam is om te gebruiken. De schouder knoppen zijn ook prachtig, met een lage actie, dat zal niet verstikken uw gaming inspanningen ontbreekt milliseconde-cruciale beslissingen te nemen. Ze hebben ook dat het tevredenstellen van de micro-switch op die ik eerder noemde.

Ste Ridder

De levensduur van de batterij is niet groot, dus je zou kunnen hebben om de stekker in het stopcontact als uw sessie is waarschijnlijk langer duren dan vier uren (dat is de opgegeven levensduur van de batterij). Dit is niet een probleem, maar, als je kunt blijven spelen, terwijl de Evercade is opladen.

Ook kunt u het spel op elk moment, via de menu-knop. Het selecteren van een “State Slot” kunt u om een specifiek spel van de gegevens, met de mogelijkheid om terug te keren naar het punt met het laden van de juiste opslaan. Dit is groot als u wilt om weg te komen van een game, maar wil niet te verliezen uw vooruitgang.

Geluid is ook geweldig, met alle van de 8-bit en 16-bit soundtrack en geluidseffecten alles op zijn plaats. (Tanzer heeft een GEWELDIGE techno-soundtrack, maar dit is niet een retro game, per se, het is gewoon gebaseerd op de 16-bit games.) Zelfs de animatie openen met zijn retro-intro-jingle is de nostalgie-inducerende!

Samengevat games draaien soepel en reageren op een knop wordt gedrukt, wat betekent dat je niet het gevoel dat je verloren, dat alle belangrijke vorig leven te wijten aan onhandige controls. Blaze heeft een geweldige job gedaan van de fine-tuning van hun gekozen emulators, met alles gericht op het leveren van een game-ervaring die zo trouw aan de oorspronkelijke mogelijk in termen van gameplay.

Moet Ik Kopen?

Ste Ridder

Absoluut! Als je een fan bent van het verzamelen van retro games, dan de fysieke aard van de Evercade betekent het zal een plek op je collectie planken. De games zijn allemaal overgezet naar het Evercade, met niets verloren tijdens de conversie.

Met zo veel epische retro games die er zijn, ik, voor een, ben opgewonden om te zien welke games ga naar de volgende console, (ik heb goede hoop dat we een Bitmap Brothers collectie op een gegeven moment—we zullen zien.) In de tussentijd, ik adviseer grijpen een en zien wat ophef over.

Als u liever ga de grijze markt emulatie route, dan is het zeker de moeite waard te overwegen het controleren van de Bittboy Zak Gaan. Als alternatief, als u wilt spelen originele cartridges op de gaan, check out de Super Retro Champ.

Beoordeling: 8/10
Prijs: € 99.99

Kopen op Amazon

Hier is Wat We Willen

 • Cool retro design
 • Groot aanbod van officieel gelicenseerde games
 • Eenvoudig en toegankelijk te maken voor gebruik
 • De inbaarheid factor

En Wat We niet

 • Scherm resolutie is een klein minpunt
 • Vrij korte levensduur van de batterij