Evercade Granskning: Bläs Underhållning Träffar Sweet Spot Nostalgi

0
47

Betyg:
8/10
?

 • 1 – Absolut Hot Sopor
 • 2 – Sorta Ljummet Sopor
 • 3 – Starkt Bristfällig Design
 • 4 – Vissa Fördelar, Massor Av Nackdelar
 • 5 – Acceptabelt Ofullkomliga
 • 6 – Tillräckligt Bra för att Köpa På Rea
 • 7 – Bra, Men Inte Bäst-I-Klassen
 • 8 – Fantastiskt, med Några Fotnoter
 • 9 – Håll Käften Och Ta Mina Pengar
 • 10 – Absolut Design Nirvana

Pris: $99.99

Köp på Amazon

Ste Knight

Det var först ganska nyligen som jag råkade på den Evercade retro spel konsollen på Twitter. Den fångade omedelbart min uppmärksamhet som jag är ett fan av retro gaming i allmänhet. Konceptet med att spela några av mina favorit spel på en särskild handhållen riktigt upphetsad mig. Jag var tvungen att ta reda på mer.

Här är Vad Vi Gillar

 • Cool retro-design
 • Stort utbud av officiellt licensierat spel
 • Enkelt och tillgängligt att använda
 • Möjligheten för inkassering faktor

Och Vad Vi inte

 • Skärmupplösning är en smärre nackdel
 • Ganska kort batteritid

Den Evercade är en handhållen konsol, kan köra ett brett utbud av retro-emulatorer. Det finns för närvarande 12 meddelade spel patroner (som är rätt—fysiska format!) från lik av Atari och NAMCO, med fler på gång. Med denna typ av nostalgi som drivs kul att spilla ner framsidan av vårt kollektiva T-shirt, låt oss ta en titt på vad som är på erbjudande från Evercade.

Så, Vem Är Evercade för?

Jag trodde det skulle vara klokt att diskutera exakt vem som kommer att dra nytta av Evercade, innan du startar till en fullständig översyn. Om du är en emulator fan och har för närvarande en befintlig installation, till exempel en Bittboy Pocket Gå eller en enhet som kör RetroArch, och du är nöjd med din nuvarande metod för att få din retro fixa, då Evercade förmodligen inte för dig.

Ste Knight

Världen av emulatorer kan vara lite komplicerat för en nybörjare. Olika inställningar måste vara mixtrar med för att uppnå bästa resultat, för att inte tala om den uppsjö av emulator hårdvara för att ta del av. Detta kan vara skrämmande för någon som är bara att komma in emulering. Jag har sett en hel del prat från emulator proffsen frågar, “Vad är poängen med detta när jag kan få alla dessa spel gratis på min befintliga emulator?” Jo, jag ska berätta.

Den Evercade gör emulering och retro spel tillgängliga. Det är inte kinkig menyer för att navigera. Du behöver inte förstå quantum computing för att köra Pac-Man. Spelen fungerar smidigt direkt från kassetten. Det finns ingen koppling mellan Atari 7800, Genesis, till SNES. Du bokstavligen bara att plugga in din patron in och spela spelet. Det är enkelt och undaunting för alla som älskar retro spel men inte särskilt snarstucken.

Emulering av retro-spel är något av en juridisk gråzon, också. Är det verkligen lagligt att ladda ner en massa SKIVOR utan så mycket som en blinkning mot den ursprungliga utvecklare? Ny retro gamers kanske inte vill att korsa denna typ av juridiskt tveksamt terräng. Med Evercade, de behöver inte. Alla spel är officiellt licensierad till Blaze Underhållning. Inga leriga juridiska vatten här, officer.

Dessutom Evercade konsolen och dess spel är fysiska produkter. Var är det roliga i att ladda ner en SKIVA? Där är nostalgiska känsla av att öppna en fysisk kassett låda och få upptagen på Tusenfoting? Ledsen, men det finns inte med nedladdade Rom: ar. Slet av cellofan omslag, dra rutan öppna, tagit del manuell, fylla på patronen … alla dessa fysiska handlingar gå en lång väg för att lägga till upplevelsen.

Och tack vara en konkret produkt, den Evercade konsolen och spelet vagnar, gör ett bra samlarobjekt hobby, ungefär som Arcade1Up skåp. En hel del av det som drar retro spel till retro spel är möjligheten för inkassering av spel och enheter själva. Jag har aldrig hört någon säga “Ooooh, titta på listan över 30,000 ROM-filer!” Men jag har hört folk säga, “Ooooh titta på dessa hyllor fulla av retro SNES-spel!”

Så, vem är Evercade för? Tja, alla egentligen, snarare än bara tekniskt kunniga emulator älskare som är bekväma med att hantera de komplikationer som presenteras av olicensierade emulering. För den som vill ta sina första steg in i retro tv-spel emulering detta är ett mycket bra val.

Den Evercade Konsolen

Ste Knight

Jag måste säga att jag verkligen är kär i den Evercade konsolen. Allt om det påminner mig om något från min uppväxt. Vit design, med inslag av rött, påminner om Nintendos gamla Spel och Titta på serie handdatorer (Boll, jag tittar på dig).

Chunky formgjuten plast chassi väcker minnen av att spela en SEGA Game Gear, även om den faktiska storleken på konsolen är mer besläktad med en PSP. Självklart mitt Game Gear-spel händer var betydligt mindre än min Evercade-spela och kära! Gud, även ljudet av axeln knapparna påminner mig om den omisskännliga klicka riktad microswitches i min barndom Powerplay Cruiser bläddringsknappen.

Cirkulär D-pad påminner mig om att stå och spela California Games II på Atari Lynx, medan mina föräldrar läste igenom den tråkiga vita varor, oavsett på vilken elektronik superstore vi var på besök den dagen. Detta är vad som är bra om Evercade konsolen. Innan det har även varit påslagen, minnen av retro spel erfarenheter kommer översvämningar tillbaka.

Ste Knight

Konsolen i sig mäter ca 182x83x22mm. Så, även om det inte är det minsta av handdatorer, det är inte precis otymplig, heller. På bara 220g, det känns också ljus i händerna trots robust plast skal.

Skärmen är på 4,3 tum med en upplösning på 480×272, som PSP-användare kommer att känna sig bekväma med, som skärmen på båda enheterna har samma storlek. Till vänster på skärmen finns på D-knappen och menu-knappen, tillsammans med en power-indikatorn och den vänstra högtalaren utlopp.

Till höger finns fyra transparenta knappar med deras respektive A -, B -, X-och Y-etiketter under knappen rensa plast. Nedan är på “Välj” och “Start” knappar och höger högtalare uttag.

Överst i konsolen har en vänster – och höger-axeln knappen power slider, och en mini-HDMI-port för att ansluta Evercade till en monitor. Detta är en bra touch, som du kan njuta av att spela retro-spel på en mycket större skärm, om du så önskar. Tyvärr hade jag inte möjlighet att testa denna funktion, eftersom jag inte har det som krävs för mini-HDMI till HDMI-kabel.

Ste Knight

Botten av Evercade bär volym knapparna + och–, mikro-USB-laddning port, och hörlursuttag. Kudos till Blaze för att placera hörlursuttag på undersidan. Detta helt förnekar att trassla upp i hörlurar kablar som någon form av Norseman avvärja Den Kraken. Jag kanske skulle ha föredragit att ha sett USB-C kompatibilitet för laddning, men detta är en liten ordlek.

Blaze berättar att modet i Evercade har en 1.2 GHz Cortex A7 SoC som kör en anpassad installation av Linux. Blaze har anpassat spel från ett brett utbud av retro konsoler, bland annat NES, SNES, Genesis, och Atari. Konsolen utnyttjar optimerad emulatorer för att köra spel. Ett exempel är användningen av Blast-Em Genesis emulator, som Michael Pavone, den BlastEm författare, har portats över till Evercade personligen.

En Omedelbar Spel Bibliotek

Ste Knight

Du kan unna dig en Evercade konsolen och ta dig en massa spel på samma gång, vilket innebär att du kan bara infoga kassetten, slå på och spela. Om du tar tag Evercade Starter Pack-versionen för $79.99, du får Atari Samling 1 vagn med det. Det innebär att du direkt har 20 spel i din samling.

Om du tar tag Evercade Premium Pack-versionen för $99.99, då får du Atari Samling 1, Samspel Samling 1, och Data Öst Samling 1. Som nät du 36 spel totalt, så du har fått massor av timmar på att spela det. I skrivande stund, 10 patroner finns, med två aviserade och med ett annat ännu inte meddelat.

Patronerna bära en prislapp på $14.99, vilket innebär att du betala mellan $0.75 och $2.50 per spel, beroende på hur många spel finns på kassett. Vissa, såsom Samspelet Samling 1 vagn, har sex spel. Andra, som NAMCO Samling 1, har 20 spel.

Ste Knight

Något för alla kan hittas på varje kassett, också. Blaze har noggrant handplockat några av de bästa retro spel från respektive utvecklare. Rakt upp retro arkad spelare kommer att älska Atari och NAMCO Samlingar. Vill ha lite 16-Bitars RPG åtgärder? Då PIKO Interaktiva varukorg är för dig.

Det finns även vagnar från utvecklare som Mega Katt Studios, som gör original spel för äldre system som Genesis och SNES, samt mer moderna spelkonsoler som Nintendo Switch. Deras första kassett har 10 spel, min speciella favorit är den första mosebok-släppt Tanzer (vilket är ganska påminner om de tidiga Turrican spel). På detta sätt, genom att köpa bläckpatroner direkt stöder indie devs.

Som nämnts, alla spel är mycket lätt att komma åt. Du bara in kassetten i urtaget på baksidan, och den laddas direkt. Att välja spel är enkel, också, med inga komplicerade menyer för att navigera. Du bara bläddrar du åt vänster och höger i menyn, och välj det spel du vill spela.

Kontrollerna i spelet är i allmänhet inte ett problem, antingen. Även om vissa av spelen har något udda knappen inställningar, Eldsvåda har tagit kommentarer och släppt en firmware uppdatering för knappen ompekning så att du kan plocka och välja vad knapparna gör. I allmänhet, men kontrollerna är fint lyhörd och ganska enkelt också.

Spelar Spel Perfekt

Ste Knight

Uppenbarligen har jag inte haft tid att spela igenom varenda spel ända fram till slutförandet. Men, jag har testat alla spel, och de fungerar som en dröm … även om din dröm är sadistiskt svåra Öken Falcon, som finns på Atari Samling 1 för Atari 2600 och Atari Collection 2 för Atari 7800.

Skärmen är den perfekta storleken för att spela spel utan att anstränga ögonen. Dock, på grund av att upplösningen på skärmen, några av de spel skalas lite märkligt, beroende på upplösningen som är i bruk. Med hjälp av en 16:9-förhållande resultat i vissa sträckte ut sprites. Du har möjlighet att ändra upplösningen mellan 4:3 och 16:9. Men, dessa är de enda två alternativ som finns.

Som sagt, jag har applåderade enkelheten i Evercade och enkel tillgång för alla. Att lägga in fler menyalternativ kommer att skicka Evercade konsolen i riktning mot en mer komplicerad grå marknaden för emulator, så jag inte är alltför oroad över detta. De spel som fortfarande spelar underbart.

Den kontroll av kvaliteten är bra också. D-pad är lyhörd och, på grund av dess storlek, fann jag att det gör spelar de gillar fighting spel mycket enklare, där vissa controller kombinationer är som krävs för att lansera speciella drag. Att den inte fastnar i sin nisch, så kvaliteten är bra. Fans av Sega: s kontroll pads kommer att gilla korset-krets combo.

Likaså, den registeransvarige knappar är alla väl konstruerat. De verkar lätt med perfekt respons tid, och deras släta yta gör dem behagliga att använda. Axeln knappar, är för härlig, med en låg åtgärd som inte kommer att kväva dina spel insatser saknas millisekund-avgörande beslut. De har också som tillfredsställande mikro-switch klicka på jag nämnde tidigare.

Ste Knight

Batteritiden är inte stora, så du kanske måste ansluta den om din session är sannolikt att pågå i mer än fyra timmar (vilket är de noterade batteritid). Detta är inte en bry sig om, om, så att du kan fortsätta spela medan Evercade laddas upp.

Du kan även spara spelet när som helst, via meny-knappen. Att välja en “State Slot” kan du spara ett visst spel data, med möjligheten att återvända till samma punkt genom att ladda lämpligt spara. Det är bra om du vill komma bort från ett spel, men inte vill förlora dina framsteg.

Ljudet är bra också, med alla 8-bitars och 16-bitars soundtrack och ljudeffekter är alla på plats. (Tanzer har en GRYM techno soundtrack, men detta inte är ett retro spel, per se, är det bara bygger på 16-bitars spel.) Även den öppna animation med sin retro-intro jingle är nostalgi-inducerande!

Generellt, spel smidigt och är lyhörda för knapptryckningar, vilket innebär att du inte känner att du förlorade den ytterst viktiga sista liv på grund av klumpiga kontroller. Blaze har gjort ett bra jobb med att finjustera sina valt emulatorer, med allt fokuserat på att leverera en spelupplevelse som är så lik den ursprungliga som möjligt i termer av gameplay.

Ska Jag Köpa En?

Ste Knight

Absolut! Om du är ett fan av att samla in retro spel, då den fysiska karaktären av Evercade innebär att det kommer att ta en plats i din samling hyllor. Spelen är alla väl anpassat till Evercade, med ingenting förlorad i omvandlingen.

Med så många episka retro spel där ute, jag, för en, är spännande att se vad spel huvud till konsolen nästa, (jag har stora förhoppningar om att vi kommer att se en Bitmap Brothers samling någon gång—vi får se.) Under tiden rekommenderar jag att ta en och se vad uppståndelsen handlar om.

Om du hellre vill gå ner den grå marknaden emulering rutten, då är det verkligen värt med tanke på att kolla Bittboy Pocket Gå. Alternativt, om du vill spela original bläckpatroner på språng, kolla in Super Retro Champ.

Betyg: 8/10
Pris: $99.99

Köp på Amazon

Här är Vad Vi Gillar

 • Cool retro-design
 • Stort utbud av officiellt licensierat spel
 • Enkelt och tillgängligt att använda
 • Möjligheten för inkassering faktor

Och Vad Vi inte

 • Skärmupplösning är en smärre nackdel
 • Ganska kort batteritid