Allt Du Behöver Veta Om Nintendo Byta Modding

0
45
Nintendo

Nintendo Switch är en snygg bit av hårdvara, men tänk om det kunde göra mer? Vissa människor mod och installera custom firmware på deras Switch konsoler för att installera homebrew program. Vi rekommenderar det inte, men vi kommer att förklara processen.

Innan du rusa iväg för att hacka din Switch, bör du tänka länge och hårt om de risker som är värda det.

Därför Rekommenderar Vi Mot Modding

Igen, vi rekommenderar mot modding din Nintendo Byta konsol. Här är några problem som kan uppstå om du:

 • Du kan tegel din Nintendo Byta, gör den oanvändbar.
 • Nintendo kan förbjuda din online-konto, ta bort åtkomst till alla dina lagliga inköp.
 • Nintendo kunde förbjuda din Nintendo Byta konsol någonsin att ansluta till en online-tjänst.

Om du fortfarande är intresserad av att lära sig mer om processen för modding ett Nintendo gå att köra homebrew program, här är hur man gör det.

Varför Skulle Du Hacka Ditt Switch?

Arbetet med att installera custom firmware på en konsol, ofta kallad dataintrång eller modding, är en hel del som att utföra ett jailbreak på en iPhone. Den ultimata målet är att installera custom firmware på den enhet som tar bort den ursprungliga tillverkarens begränsningar.

I Apples fall, detta gör att du kan ändra och justera iOS operativsystem, installera program från okända källor, och gräva runt i delar av systemet du var aldrig tänkt att se. Det samma gäller med Nintendo Switch. Du kör en anpassad version av Nintendo ‘ s firmware. Detta innebär i teorin, bör upprätthålla kompatibilitet med från första part spel och programvara och samtidigt tillåter dig att använda program från andra källor än e-butik eller en kassett.

“Homebrew” är en term som används för att beskriva användare bidrog programvara. Denna programvara låter dig göra saker som Nintendo aldrig straffas. Den mest uppenbara av dessa är att installera programvara från skrupelfria källor, bland annat piratkopierade spel.

Du kan installera emulatorer på en modifierad Byta och spela alla typer av klassiska spel från början hem konsoler, handdatorer, och arcade skåp. Det finns säkert frågor med mer moderna, krävande plattformar (som Dreamcast). Dock äldre plattformar, som SNES och Nintendo DS, fungerar bra. Det finns även en pålitlig Switch-port för PCSX, en ursprungliga PlayStation-emulator.

Växla moddare har behållit hela operativsystem eller plattform, inklusive Ubuntu Linux, en version av Linux som kallas “Lakka”, som fokuserar på emulering, och en version för Android.

Eftersom modding en konsol som fortfarande är under aktiv utveckling är mycket en katt-och-råtta-lek, många homebrew apps fokus på att skydda övergången från Nintendo ‘ s långa arm. Det finns appar för att säkerhetskopiera och återställa spara data, blockering automatiska uppdateringar, uppdatera din konsol på ett säkert sätt, och att göra det enklare att utföra samma jailbreak i framtiden.

Den andra anledningen till att du kanske tycker om att modding din Switch är också att ha kul! Om du får en kick av att ta isär saker och se hur de fungerar, detta kan vara något för dig. Kanske du njuta av utmaningen, eller är intresserad av att göra din egen homebrew applikationer.

Ett Ord av Varning

Nintendo Byta modding är inte för alla. Majoriteten av Byta ägare som bara vill spela några spel bör undvika detta helt. Alla som inte förstår vad han eller hon gör bör också tänka två gånger. Om du inte har en bra anledning att jailbreaka, inte bry sig om.

Det finns en liten risk för att göra så, kommer du att tegel din Switch. Om du bara har en konsol, det är inte värt risken. Om du har en som du inte har något emot att förlora, så åtminstone du har fortfarande din “main” för att Byta om saker går fel.

Föga förvånande, Nintendo är inte förtjust i folk som installerar homebrew på deras konsoler. Den inte bara tillåter dig att pirate spel, men det gör det också möjligt att ändra spelets filer för en orättvis fördel. Du kan till exempel ändra spara filer för att “fixa” en hög värdering bord, eller installera programvara som emulatorer (som Nintendos kämpat i år). Det finns också en chans att du kan installera skadlig programvara eftersom homebrew är inte bekräftat av Nintendo.

Nintendo

Om Nintendo upptäcker custom firmware på din modifierade Byta, du kan bli permanent avstängd från online-tjänster. Detta har allvarliga konsekvenser. Du kommer inte att kunna komma åt ditt bibliotek av (lagligt köpt) spel på eShop. Du kommer inte heller kunna använda Nintendo Switch Online längre. Detta innebär att du kommer att vara låst av matchningssystem och online communities i spel som Mario Maker 2.

Nintendo har visat att den är beredd att tillämpa hårdvara förbud (svartlistning av en konsol), liksom konto-nivå förbud för olika förseelser. Ett konto-nivå förbud innebär att du kan “börja om” och öppna ett nytt konto på samma konsol, men du kommer att förlora alla dina inköp och tillhörande tjänster. En hårdvara förbud innebär att du kan koppla aldrig att Nintendo Byta konsol till online-tjänster igen.

Även om du inte har en andra växel du är beredd att offra, det är en bra idé att skrubba av någon nämner ditt största Nintendo-konto innan du doppar tårna i homebrew scenen.

Är Din Switch-Kompatibel?

Inte byter alla konsoler kan vara hackad. I April 2018, en sårbarhet upptäcktes i den egna Tegra X2 chipset som används av Nintendo. Frågan var erkänt av NVIDIA, som levererar chips:

“En person med fysisk tillgång till äldre Tegra-baserade processorer kan ansluta till enhetens USB-port, bypass-secure boot och köra overifierade koden”.

Utnyttja hårdvara-baserad, vilket innebär att framtida versioner av Tegra X2 Byta lagas. Om du har en Nintendo Byta tillverkas efter April 2018, det finns en god möjlighet att det kan inte ändras.

För att ta reda på säker kan du kontrollera serienumret på den nedre kanten av enheten nära laddning port. Sedan, cross-reference ditt serienummer med denna tråd på GBATemp för att se om det kan vara moddad. Det finns tre kategorier: unpatched (utnyttjas), korrigerad (inte utnyttjas), och eventuellt lagas.

Om din faller under “eventuellt lagas” kategori, du måste försöka utnyttja och se om det fungerar.

Nintendo Växla Lite och något uppdaterad “Mariko” konsoler (som släpptes i augusti 2019) har också varit lagas, och således inte kan användas med denna bedrift. Om du inte har en ursprunglig unpatched Byta, har du tur! Eftersom detta är en hårdvara utnyttja (knuten till specifika chip som används i konsolen), Nintendo inte kan korrigera det.

Naturligtvis kan du också köpa en Switch som kan bli hackad om du inte redan har ett. Använd bara GBATemp seriell tråd till korsreferens serienummer med korrigerad och okorrigerad produktlinjer. Du kan också testa en konsol sårbarhet utan att skada det.

Om din Switch för närvarande inte kan lagas, det finns inte mycket du kan göra. Hålla ett öga på scenen, men—hackare ständigt komma med nya bedrifter. Dessa inkluderar hårdvara ändringar, som SX Core och SX Lite, för konsoler som inte kan vara hackat via andra metoder.

Hacka Din Switch

Att hacka din Switch, behöver du följande:

 • En okorrigerad Nintendo Switch som är öppen för bedrifter
 • Ett microSD-minneskort på 64 GB eller större (4 GB kommer att fungera, men 64 GB är säkrare)
 • En MRC jigg eller annat sätt att jorda stift 10 på den högra JoyCon (mer om detta nedan)
 • En kabel för att ansluta din Switch (USB-C) med din dator (USB-A-eller USB-C) eller Android-enhet, om du använder det.

Det bästa utnyttja att använda är känd som “fusee-gelee”, som fungerar med alla versioner av Switch firmware förutsatt att din Switch kan utnyttjas. Andra utnyttjar, Nereba och Koffein, är begränsat till specifika versioner av firmware.

Du kan följa en fullständig genomgång av hur man kan hacka din Switch via NH Byta Guide, med detaljerade instruktioner för de flesta operativsystem. Men vi ska ge er en kort översikt av den process som beskrivs nedan.

Denna bedrift använder utnyttjas recovery mode (RCM) ingår med Tegra X2. För att få tillgång till detta läge, håll ner Volym Upp, Power och Home-knapparna. Detta är inte på Home-knappen på den JoyCon, utan snarare de “dolda” hårdvara Hem-knappen.

För att göra detta behöver du för att jorda stift 10 på den högra JoyCon järnväg med en MRC jigg. Det finns flera sätt du kan göra en MRC jigg, och vissa är mer permanent än andra. Om du gör detta felaktigt, det kan potentiellt skada eller permanent tegel din Switch.

Efter att du anger RCM, du kan ladda ner Hekate (en anpassad starthanteraren) till roten på ditt MicroSD-kort och lägga den i din Switch. Använda din favorit-enhet för att injicera nyttolast, partitionera för MicroSD-kort, och sedan ladda ner och kopiera dina egna firmware.

Nästa, du vill göra en NAND-backup och ta tag i din konsol unika nycklar. Dessa kan komma till hands om något går fel och du måste återställa din Switch.

Slutligen, du kan starta i RCM med din RCM jigg, injicera din last, och sedan använda Hekate att starta custom firmware på ditt val.

Om du följer NH Byta Guide, du hamnar med custom firmware Atmosfär. Du kommer att se en Homebrew-menyn och flera anpassade program, bland annat följande:

 • hbappstore: Detta är en egenutvecklad app store, som Cydia för jailbreakad iphone.
 • Checkpoint: spara spelet manager.
 • NX-Skalet: En fil explorer.
 • NXThemeInstaller: Denna app kan du installera egna teman.
 • atmosfär-updater: Denna app håller din custom firmware är uppdaterad.

Använda “switch” – mappen på ditt microSD-kort för att överföra den .NRO homebrew program som du vill använda på din Switch.

Kom ihåg att detta är ett untethered jailbreak, vilket innebär att starta om din Switch som du normalt skulle vilja återställa den till dess tidigare unhacked staten. Du kommer då att få starta i RCM, injicera nyttolast, och sedan starta din custom firmware för att komma tillbaka in homebrew-läge.

Tillvägagångssätt med Försiktighet

Nintendo Växla in i en gyllene era. Vi är nu i mitten av vad som just nu förväntas bli konsolens livscykel, och övergången är fortfarande i varma efterfrågan.

Medan Nintendo har haft en explosiv första tre åren, finns det fortfarande en stor första-parts exklusiviteter på horisonten, bland annat uppföljaren till Andetag av naturen, ett nytt Metroid Prime, och nyligen meddelade Paper Mario: The Origami King.

Än en gång, att riskera din Switch på en sådan prime time i konsolens livscykel inte känns värt det om du har en extra enhet för att offra. Även då, kan du vara bättre att använda en billig Switch-klon istället. Om du är desperat att mod är något, vad sägs om att Byta docka i stället?

LÄS NÄSTA

 • “Allt Du Behöver Veta Om Nintendo Byta Modding
 • “Hur vill Zooma In på Nintendo-Omkopplaren Medan du Spelar Något Spel
 • “Den Bästa HBO Original på HBO Max (Maj 2020)
 • “Använd Vimium att Bläddra med Tangentbordets i Chrome och Firefox
 • “Hur att Se Vad Skadlig programvara Windows Defender Finns på Din PC