ICYDK: Du Kan Hoppa över Doordash Leverans Avgift genom att Hoppa över de Doordash Webbplats

0
49
David Tonelson/Shutterstock

Med den aktuella pandemin och insatser för att stanna hemma, det är nog väldigt lockande att ha din mat som levereras via en tjänst som Doordash. Men att priset på bekvämlighet lägger upp snabbt, och expeditionsavgift inte hjälper. Hur gör du för att spara några tior? Hoppa Doordash s hemsida, och använda restaurang istället.

Välkommen till ICYDK (I Fall Du inte Vet), en serie där vi bjuder på tips och tricks som inte nödvändigtvis är nya men kanske har gått under radarn eller på annat sätt inte vara väl kända.

När du beställer via Doordash, betalar du för mer än bara maten. Du ska också betala en expeditionsavgift, ett tips din Dasher (alltid tipsa dina Käck, även om det är i pengar), och ibland får man även betala en premie på mat. Även om det inte är sant för varje restaurang, en del restauranger har högre priser på mat genom Doordash än de tar ut i butik.

Doordash på vänster, Burger King på höger. Samma mat och samma tips, men Burger King kommer att debitera $6 mindre.

Och det är därför innan du gör din beställning genom Doordash, bör du kontrollera restaurangens hemsida först. Dina resultat kan variera, men vi har nyligen beställt Burger King, O’Charley och Jersey Mike direkt via hemsidan och undvikas leverans avgifter.

Och här är kickern: i många fall, Doordash (eller en liknande tjänst som Uber Äter) hanterar leveransen. De flesta restauranger som traditionellt inte erbjuda leverans har vänt sig till leverans av tjänster för att hjälpa. Så, när du beställer via Burger King, de går på hårt arbete för att Doordash. Det innebär att du kommer fortfarande att få sms-aviseringar för att uppdatera dig om hur långt din beställning är i och när din Dasher träffar din gata.

I vissa fall kan du hoppa över den expeditionsavgift och betala lägre priser för mat själv, du sparar mer pengar. Märkligt, beroende på var du bor, kan du betala mindre skatt genom att beställa direkt liksom.

Förbi Doordash: s webbplats kommer inte att spara pengar varje gång. Vissa restauranger låt dig inte för leverans direkt, andra kan göra utan en avgift. Men nog gör att det är värt att ta en minut två för att ta reda på om du kan spara pengar på din nästa måltid.