Vad Är Adobe Creative Cloud Och Är Det Värt Kostnaden?

0
77

Vi alla vet om Adobe, men vad är Adobe Creative Cloud och är det värt att betala för? Adobe Creative Cloud är en uppsättning av mer än 20 stationära och mobila appar som har skapats för kreativitet, design, UI, UX och video.

Adobe Creative Cloud är också fylld med andra funktioner, till exempel font pack-online-lagring och backup.

Det finns olika buntar tillgängliga för Adobe Creative Cloud, så oavsett om det är värt det för du kommer att komma ner till dina egna behov och om det är tillräckligt anpassad gratis alternativ på marknaden.

Hela Adobe Creative Cloud Paket – 20+ Appar För $52.99/månad

Låt oss ta en närmare titt på hela Adobe Creative Cloud-paketet, som kostar $52.99 per månad och har mer än 20 apps, tillsammans med andra funktioner.

Innan vi kommer in varje app och deras funktionalitet, Adobe ‘ s prissättning behöver förklaras ytterligare. Samtidigt som annonseras som $52.99 per månad, detta är priset i erbjudandet om du tar ut en årlig plan. Detta innebär att om du inte avbokar under 14 dagars återbetalning period, det enda sättet att få ut av att betala varje månad för att betala de återstående årlig avgift.

Det är en månad efter månad avgift som kan återkallas när som helst, i likhet med de flesta andra online-abonnemang. Men detta kostar $79.49 per månad. Tack och lov att du kan köpa enskilda appar för $20.99/månad på en årlig plan eller $31.49 varje månad på en månad-för-månad. Det finns också besparingar för studenter och lärare.

Till sist, Adobe Creative Cloud är på den dyra sidan av saker och till skillnad från tidigare, det finns inget sätt att bara rena köpa en licens för sin programvara.

Så, vad är apps som ingår i Adobe Creative Cloud?

Fotografi & Design

Följande fotografi och design apps ingår i hela Adobe Creative Cloud-abonnemang.

 • Photoshop – Skapa grafik, foto och konst.
 • Illustrator – Skapa illustrationer och vektorgrafik.
 • Adobe XD – Design och prototyp-webbplats/app UX.
 • Dimension – att Skapa realistiska 3D-bilder och produktprofilering.
 • InDesign – Sida-design och layout för utskrift.
 • InCopy – Tillåt redigering kopiera tillsammans med InDesign.
 • Spark – Skapa egen grafik och webbsidor snabbt.
 • Animera – Skapa interaktiva vektor-animationer för video eller spel.
 • Dreamweaver – Skapa responsiv webbdesign.

I vissa fall kommer det att finnas appar i listan som är av avgörande betydelse för ditt arbete, men om du bara behöver allmän grafisk design och redigering då Photoshop kan göra de flesta uppgifter här med lite övning. Det finns också några gratis alternativ till Photoshop som GIMP eller Paint.NET.

Även så, Photoshop kan inte bli slagen på många sätt. Adobe har jobbat på den app som för två decennier, så de har verkligen förfinats sig i branschen.

Photoshop är inte en nödvändighet – du kan få grunderna med andra program för gratis, Men många skulle hävda Photoshop är nummer ett alternativ. Photoshop har också det största stödet för officiella och gemenskapen tutorials.

Animera delar en liknande historia, som är en av de bästa alternativen för vektor-animation arbete, men det betyder inte att det inte finns fria alternativ som kan användas för grundläggande arbete.

Den andra appar i bunten kan vara värt att överväga, till exempel om du behöver bättre verktyg för animering, eller UX-design. Även då finns det alltid gratis alternativ också. Till exempel, Canva är ett bra gratis alternativ till Gnista, som kan användas för att skapa iögonfallande affischer, sociala inlägg, bilder för webb design och mycket mer. Google Web Designer kan vara en stor gratis web design alternativ till Dreamweaver.

Slutligen är det ett fall till fall med Adobe fotografering och design av appar. Ibland kan du få genom att med ett gratis alternativ, och ibland Adobe verkligen är det bästa valet. Det beror på dina specifika behov, men med hur det årliga åtagandet kan arbeta med Adobe, det är alltid värt att prova den gratis alternativ först innan de bestämmer sig för att en fullständig Adobe Creative Cloud-abonnemang.

Video & Ljud

Adobe Creative Cloud kommer också med ett antal bra verktyg för video-och ljudredigering. Här är en kort översikt av vad som finns tillgängligt.

 • Premiere Pro – Professionell nivå video och film redigering.
 • Premiär Rush – Snabbt videoredigering och dela verktyg.
 • Efter Effekter – Skapa fantastiska visuella effekter för video.
 • Audition – Audio inspelning och mixning.

Låt oss först börja med Premiere Pro – det är en av de mest kända verktyg för videoredigering i branschen. Perfekt för allt från att klippa ihop en YouTube-video för att skapa en fullt utbyggd filmer. Lyckligtvis är detta en mycket konkurrensutsatt marknad, vilket innebär att du kan hitta gratis video redigering alternativ.

Det finns också andra bra betalt för video redigering sviter som Sony Vegas Pro.

Sony Vegas Pro kan köpas med en enda licens som kan vara lockande för vissa.

För många, det är införandet av Efter-Effekter som gör det värt att hålla sig till Adobe Creative Cloud. After Effects är de mest kraftfulla verktyg som finns för att skapa bra visuella effekter och lärande After Effects kan ta din video produktion till nästa nivå. Om du Efter Effekter redan kostar $20.99 per månad på en årlig plan, kasta i Premiere Pro, Photoshop och alla andra app, för en totalsumma på $52.99 plötsligt verkar inte så långsökt.

Den Extra Funktionalitet

Förutom de appar och deras individuella funktionalitet, prenumeration på Adobe Creative Cloud får du tillgång till fler funktioner. Till exempel, du får 100GB lagring i molnet som är perfekt för både säkerhetskopiera dina kreativa arbete och göra det lättare att samarbeta med andra i realtid.

Adobe-Typsnitt kan du få gratis tillgång och kommersiella användning för att tusentals typsnitt, alla som kan användas över alla Creative Cloud apps. Du har också verktyg för att visa upp din kreativa arbete genom Adobe Behance och du kan spara och samarbeta på tillgångar som penslar, material, mönster och modeller genom Adobe Creative Cloud Bibliotek.

Är Adobe Creative Cloud Värt Priset?

Adobe Creative Cloud kan vara värt priset, men det är värt det för dig? Att alla kommer ner till dina individuella behov. I de flesta fall, en gratis Photoshop och gratis Premiere Pro alternativ kan räcka, men ibland är de enskilda apparna kommer att vara överlägsen.

Vi skulle föreslå att du börjar med gratis alternativ först, och om du inte kan få tillgång till de funktioner du behöver, tänka sig att betala för Adobe Creative Cloud efter.